Marjanka's pages

U bent hier: marjanka.nl / Bachbloesems/ Alle Bachbloesems / White Chestnut

White chestnut

Engels: White chestnut
Nederlands: Paardekastanje
latijn: Aesculus hippocastanum
Remedienummer: 35
Groep: 3 Onvoldoende interesse in huidige omstandigheden.
Chakra: 6
Astrologie: Mercurius
Tarot kaart: 1 de Magier
Astrologische edelstenen: Geel (citrien-Topaas-Gele saffier)


Algemeen.

. White Chestnut wordt geassocieerd met de zielspotenties: geestelijke rust en onderscheidingsvermogen.
Deze bloesem is bedoeld voor mensen die niet in staat zijn ongewenste gedachten, ideën of redeneringen uit hun geest te krijgen. Het zijn soms kwellende gedachten of gesprekken die keer op keer terug komen in hun hoofd en blijven rond cirkelen. (zgn grammofoonplaat denken) Dit maakt het erg moeilijk om geestelijk tot rust te komen. Uiteraard is hiervan het resultaat dat deze mensen niet echt meer kunnen genieten of zich moeilijk kunnen concentreren .
Vaak komen deze gedachten opzetten als het tijd is om te slapen. Gedurende de nachtelijke uren worden alle problemen of situaties meerdere malen herhaald en gesprekken opnieuw beleefd. Ook kunnen zij in zware discussies met zichzelf terecht komen, waarbij alle argumenten telkens opnieuw langs komen. Er schiet hun ineens weer iets te binnen wat ze ook nog hadden kunnen zeggen of doen.

Met een negatieve White chestnut energie is de betrokkene vaak slaaf van zijn verstand, dat de overhand heeft behaald op alle niveaus. Wanneer de toestand te lang gaat duren, wordt het dan ook als normaal ervaren. Net als de hoofdpijn die er vaak bij komt. Bij mensen die langer te weinig van deze energie hebben zie je ook regelmatig dat ze malende bewegingen maken met hun kaak.

Verschil Hornbeam: hierbij staat vermoeidheid op de voorgrond en een zwaar overbelast hoofd.
Bij Sclerantus springen de gedachten als een soort geestelijke sprinkhaan heen en weer en is het hoofd niet echt belangrijk.
Bij Impatiens is het vaak de lichamelijke onrust die op de voorgrond staat.

Uitspraken:

O kon ik dat hoofd maar even stil zetten/ er wordt in mijn hoofd zoveel gekletst dat ik niet meer helder na kan denken.

Voorkomende problemen

Ongewilde cirkelende gedachten
Innerlijke discussies met zichzelf
Slapeloosheid door gepieker
Hoofdpijnen (voorhoofd, vlak boven de ogen)
Verkeerd begrepen denkbeelden
Tandenknarsen, malen met de kaken

uitwerking

Evenwichtige geestestoestand ( antwoorden komen als vanzelf) Men wordt in staat om te mediteren. Gedachten kunnen constructief werkzaam zijn.

adviezen.

Ongewenste gedachten op papier zetten en dan verbranden, weggooien of in het water weg laten spoelen. Ontspanningsoefeningen aanleren.

Kinderen.

Voor kinderen met concentratieproblemen, die het niet horen als er tegen hen gesproken wordt. Ook soms inzetbaar in bepaalde perioden zoals tijdens studie of in examen periode.

Verder voor kinderen die niet kunnen slapen omdat ze teveel aan het denken zijn .

Dieren..

Het dier kan zich niet concentreren en kan problemen en/of gebeurtenissen niet los laten. Wanneer je boos bent geweest op dit dier, zal het na een tijdje de zaak even vergeten zijn...maarrrrrr dan komt het ineens weer terug!

Lees verder bij Bach voor dieren

 

Gratis consult en de prijs van een (voordelig) gebruikersflesje?

TOP

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 30-01-20   © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.