Marjanka's pages

U bent hier: Marjanka.nl / Magie -maan /  Inleiding

menu magie Maan

Inleiding// Invloed maan// Volle maan // Blauwe maan// Maan - tuin// Maan fasen // Links//

Maan Inleiding

de Maan

Over de maan is heel veel te vertellen, er zijn in de loop van de tijden veel onderzoeken naar gedaan maar ook heel veel magische vertellingen en gebruiken in omloop gekomen.

Ik zal proberen om de verschillende zaken een beetje duidelijk neer te zetten ...en aan de lezer is de keus: wat is voor JOU de waarheid!

 

CURRENT MOON
moon phase

Zon en maan

Ooit waren de zon en maan onze belangrijkste lichtbronnen, in de donkere nachten waarin van alles leek te gebeuren werd de maan steeds meer met mystieke krachten omgeven door de mensen.  Vooral de verschillende manieren waarop de maan elke keer van vorm leek te veranderen gaf aanleiding tot de meest fantastische speculaties over haar invloed op de mensen en natuur.

Nog steeds zijn heksen en natuur volken erg geïnteresseerd in de verschillende stadia van de maan, maar ook als je 'nergens in gelooft' , ontkom je toch niet aan de (mystieke) aantrekkingskracht , wanneer je in het donker naar de hemel kijkt.

Cyclus van de maan

De cyclus van de maan is verdeeld in 2 cyclussen met 8 fasen, elke fase duurt ongeveer 3,5 dagen (totaal is een cyclus: 29,53 dagen.)

De 1ste cyclus (nwe maan tot volle maan) is de wassende of opbouwende periode en het 2de deel (van volle tot balsemieke maan) is de afnemende of afrond periode.

Natuurlijk beseft iedereen dat dit maar schijngestalten zijn van de maan, die ontstaat door haar gang om de aarde en de positie ten opzichte van de zon.

Verder:

Kristallen en edelstenen van de maan zijn: maanstenen en paarlemoer, zeegroene aquamarijn en bleekgouden beril.

Maanstenen

Maanstenen bestaan in diverse tinten - roze, geel, blauw en zelfs creme-wit - zodat verschillend gekleurde maanstenen de verschillende fasen symboliseren; bijvoorbeeld een roze maansteen voor de wassende maan, wit of geel voor volle maan en blauw voor de afnemende maan.

Maanvoedsel

Voedsel van de maan omvat aubergines, kokosnoten, komkommer, eieren, druiven, sla, meloenen, melk en waterkers.

kruiden

Kruiden, wierook en olie van de maan zijn kalmoes, kamfer, jasmijn, citroen en citroenmelisse, mirre en sandelhout.

Bomen

Bomen en planten van de maan zijn al degene die dicht bij water groeien, en in het bijzonder wilg, es, mango, lijsterbes, banaan en cactus.

Bloemen

Bloemen van de maan zijn hondsroos, gardenia, jasmijn, lotus, violier, papavers en muurbloemen.

kleuren

De kleuren van de maan zijn zilver of mistig wit, crème en blauw.Keltische maankalender

De traditionele Keltische maankalender stamt uit een tijd, misschien wel voor Stonehenge, een tijd waarin de maan belangrijker was dan de zon. De maan met haar 3 gezichten:

MAAGD = de wassende maan,
MOEDER = de volle maan,
HEKS(=oude/wijze vrouw) = de afnemende maan.
+
het MYSTERIE = de nieuwe maan,  deze is dan niet te zien aan de hemel.
De maan is nog steeds voor velen het belangrijkste object aan de hemel.

Zij inspireert en verlicht en reflecteert de verschillende  fases in een vrouwenleven (maagd, moeder , wijze en het mysterie)

De maancyclus symboliseert de maandelijkse cyclus van de vrouw. In de meeste culturen wordt de maan dan ook als vrouwelijk bestempeld. Er bestaan meer godinnen dan goden die aan de maan zijn opgedragen.

 

TOP

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 10-03-20   © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.