Marjanka's pages

U bent hier: Marjanka.nl/ Energie - stenen / inleiding

(edel) stenen

*stenen A* *stenen B* *stenen C* *Stenen D-E* *stenen F-G-H* *stenen I-J-K-L* *stenen M-N* *stenen O-P* *stenen R* *stenen S* *stenen T-U* *stenen V-W-Z*

 

Ooit las ik eens in een boek van een indiaan, dat stenen de geschiedenis moeder aarde waren. Het duurde even voor ik het "kwartje viel" , maar het klopt wel.

De stenen geven aan wat voor materiaal er in de grond zat, waardoor zij ontstonden...maar vaak ook herbergen zij in zich nog restanten van kleine wezens die toen leefden.
Dit hoofdstuk gaat dus over de geschiedenis van onze aarde...maar vooral over de uitstraling (energie) die de verschillende stenen hebben. Door de kleur, en het soort steen geven stenen ook een uitstraling van energie, die in sommige gevallen gelijk is met de energie van onze organen, of juist aanvullend daardoor zijn bij een tekort aan energie.

energie

Stenen kunnen dus belangrijk zijn voor onze lichamelijke en geestelijke gezondheid. Omdat er van heel veel stenen niet precies bekend is waaruit ze zijn ontstaan hou ik het in dit hoofdstuk alleen bij de bekende soorten...de zgn. edelstenen en half edelstenen. Deze zijn opgebouwd uit dezelfde mineralen als waaruit ons lichaam is opgebouwd en van mineralen is bekend dat ze een bepaalde constante energiefrequentie uitzenden.

Die frequentie komt dus ook overeen met de frequentie van de mineralen in ons lichaam. De werking van stenen is gebaseerd op de natuurwet dat energie in evenwicht wil zijn, dus als we een steen met een bepaalde frequentie in ons energieveld brengen, dan zal hij zijn energie afgeven aan dat orgaan of stelsel dat op dezelfde frequentie hoort te trillen, maar door blokkades te weinig energie heeft en dus niet optimaal kan functioneren.

Door de energie van de steen wordt de frequentie van het orgaan/stelsel verhoogd zodat het weer goed en dus gezond kan gaan functioneren.
Andere stenen nemen juist energie op uit uw lichaam en zuiveren zo je systeem.
Behalve dat ze heel mooi zijn om te dragen als onderdeel van een sieraad , kun je een steen dus ook gebruiken om energie banen te versterken, verzwakken of in balans te krijgen.

kijken

Van stenen kun je ook blij worden...of bepaalde eigenschappen in jezelf bijstellen, doordat ze dit met hun energie uitstralen.
Ga eens bij een kraampje staan waar ze stenen verkopen...en hou de steen in je hand die jou opvalt.

voelen

Voel maar eens wat er gebeurd en ga daarna eens kijken/vragen welke steen het is en waar hij voor gebruikt wordt.
Waarschijnlijk herken je dan iets van jezelf in dat verhaal, of kom je er later achter dat je op dat moment al iets onder de leden had, waar juist deze steen je in had kunnen helpen.

Valt je oog alleen op bepaalde kleuren stenen, dan is het ook zinnig om eens bij de kleuren te kijken, maar neem dan in ieder geval eens zo'n steentje mee. Hoeft niet groot en duur te zijn...het gaat om het materiaal en niet om de sierwaarde of afmeting.

ervaren

Probeer eens te ervaren hoe belangrijk stenen kunnen zijn voor mensen.
Ondanks het feit dat ook "gewone" stenen een uitstraling hebben, is het moeilijk om deze te beschrijven....maar dat betekend natuurlijk niet dat deze "minder" zouden zijn.

Ik neem ook regelmatig een steen mee naar huis vanaf mooie plekjes die ik bezoek. Op een of andere manier geven ze mij bij het zien en aanraken van deze stenen even weer het gevoel wat ik had op de plaats waar ik de steen gevonden heb.
Maar op deze site geef ik alleen een korte beschrijving van een aantal (half) edelstenen, waarbij de werking wat beter bekend is.

 

*stenen A* *stenen B* *stenen C* *Stenen D-E* *stenen F-G-H* *stenen I-J-K-L* *stenen M-N* *stenen O-P* *stenen R* *stenen S* *stenen T-U* *stenen V-W-Z*

 

TOP

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 30-01-20      ? Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.