Marjanka's pages

U bent hier: Marjanka.nl/ Energie - stenen / onderhoud

Onderhoud van je stenen

*stenen A* *stenen B* *stenen C* *Stenen D-E* *stenen F-G-H* *stenen I-J-K-L* *stenen M-N* *stenen O-P* *stenen R* *stenen S* *stenen T-U* *stenen V-W-Z*

 

Opladen

Als je een tijdje een steen gedragen hebt, kan het zijn dat het zijn kracht wat gaat verliezen of dof gaat worden. Wanneer reinigen dan niet voldoende helpt, zul je hem weer eens op moeten laden.
Dit opladen kan op verschillende manieren: Leg het steentje een paar uur in de zon of een nacht buiten in het maanlicht. (kijk met zonlicht wel uit, sommige stenen kunnen hier niet zo goed tegen) bv amethyst, aquamarijn, aventurijn, beryl, celestiet (celestien), fluoriet, kunziet, larimar, malachiet, opaal, rozenkwarts, toermalijn, en turkoois

Opladen kan ook door middel van Reiki, meditatie/visualisatie , door ze in bergkristal steentjes te leggen of door de uitgebreide reinigingsbehandeling die apart beschreven staat.

Bewaren

Ondanks dat er vaak gezegd wordt dat stenen niet bij elkaar bewaard mogen worden ben ik nog nergens tegen gekomen dat dit NIET zou kunnen. Alleen met het dragen van verschillende stenen bij elkaar geeft soms dat de stenen elkaar's werking beïnvloeden. Maar het is wel handig als je de stenen apart verpakt in een zacht papiertje (ofzo) om beschadigingen te voorkomen. Ik las pas ook een goede tip over het bewaren van stenen, nl. om ze in een lege bonbon doos in vakjes te bewaren. Als de doos dan ook nog leuk beplakt wordt is het ook nog eens een leuk gezicht!

Dragen van de steen:

Draag het steentje aan een kettinkje/veter om de hals of aan een armband. Je kunt uiteraard ook een steentje met een veiligheid speld of pleister vastmaken op de zieke plek. Ook kun je een steen in je hand houden of voor je leggen, bijv. tijdens meditatie.

Als een steen teveel energie opgenomen heeft, dan zul je hem weer moeten reinigen vlgs je eigen favoriete methode.
Draag nooit teveel stenen bij elkaar, sommige zullen elkaar's werking negatief beïnvloeden , dus kun je beter het zekere voor het onzekere nemen, als je ook werkelijk resultaat wilt merken. Drie of vier stenen tegelijk dragen is mogelijk.
Bij de meeste sierraden...maar nog meer bij geneeskrachtige stenen kun je ook het beste deze afdoen als je slapen gaat, tenzij de werking juist in deze periode gewenst is. Sommige mensen leggen 's nachts het steentje onder hun hoofdkussen.

Over het algemeen geld dat je rode, oranje, gele stenen,’s nachts beter af kunt doen als je een slechte slaper bent. Bij de meeste stenen is het geen bezwaar als zij ook tijdens het baden gedragen worden, al zal de lijm wel eerder loslaten, wanneer er een zilveren kapje op bevestigd is.

Pas op:

Bij een gehoorapparaat, pacemaker, spiraaltje een magnetiet niet in de buurt dragen. Kijk verder bij stenen voor versch. gelegenheden.

 

*stenen A* *stenen B* *stenen C* *Stenen D-E* *stenen F-G-H* *stenen I-J-K-L* *stenen M-N* *stenen O-P* *stenen R* *stenen S* *stenen T-U* *stenen V-W-Z*

 

TOP

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 30-01-20      © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.