Marjanka's pages

U bent hier: Marjanka.nl/ Energie - stenen / tu

Stenen beginnend met een T-U

*stenen A* *stenen B* *stenen C* *Stenen D-E* *stenen F-G-H* *stenen I-J-K-L* *stenen M-N* *stenen O-P* *stenen R* *stenen S* *stenen T-U* *stenen V-W-Z*
 

Tanzaniet Tanzaniet: De steen die de drager helpt bij het vinden van eigen kracht. De kleur is doorzichtig blauw tot paars met mogelijke onzuiverheden. Steen voor mensen met het sterrenbeeld boogschutter, tweelingen, weegschaal
Harmoniseert, ordent gedachten, tegen afzondering en eenzaamheid, verlichting tijdens meditatie, tegengaan van Alzheimer (vertragen), oogziekten, oorziekten en combinaties hiervan.

Tectiet Tectiet: Meteoriet glas van buitenaardse oorsprong. De kleuren en steen lijkt erg op de moldaviet. Op dit plaatje is de zwarte variatie. Het is een steen die veel energie geeft, maar ook energie kan reguleren (in balans brengen) Geschikte steen voor mensen die hier problemen mee hebben, maar zeker ook voor mensen met het sterrenbeeld ram en kreeft. De vindplaats is de Filipijnen.
Toermalijn-groen Toermalijn: Komt in verschillende kleuren voor.  Er is geen enkele andere steensoort die in zoveel verschillende kleurschakeringen voorkomt als de toermalijn. Dat wil dus ook zeggen dat de chemische samenstellingen van toermalijnen verschillend zijn. En dat betekent ook dat de werkingen niet allemaal gelijk zijn. Er kan daarom niet in het algemeen over een toermalijn gesproken worden, maar er moet een verdeling plaatsvinden. De vorm is natuurlijk wel hetzelfde. Het is een langgerekt kristal, met een driehoekige doorsnede met afgeronde zijvlakken
Algemene werking:Schenkt vriendschap, zelfvertrouwen, concentratie. Heeft een omhoog strevende kracht; tegen evenwichtsstoornissen, ziekte van Mëniëre,, zenuwachtigheid, infectie, verdriet en problemen met kaak en voorhoofdholten
Tegen agressie, groeikracht, concentratie, overgangsklachten,vallen en struikelen van kinderen.

variëteiten: (kijk verder bij de juiste letter voor de werking)
Achroiet Achroiet kleurloos tot bijna kleurloos
Rubeliet Rubeliet roze tot rood, soms met een lichte violetzweem.

Draviet   Draviet bevat magnesium en is doorzichtig, doorschijnend tot niet-doorzichtig.Draviet geelbruin tot donkerbruin. Genoemd naar de vindplaats Drau, (zijrivier van de Donau)

Verdeliet/verdelite Verdeliet groen in alle nuances

Indigoliet Watermeloenblauw in alle nuances

Watermeloen Watermeloen groen met roze

Thuliet Thuliet:de kleur is prachtig roze-rood met een parelglans en de steen hoort bij het sterrenbeeld stier en tweelingen.  De drager van Thuliet krijgt hulp bij het spreken in het openbaar, maar bied ook ondersteuning bij alle andere gebeurtenissen waarbij ' het kiezen van de juiste woorden' en tact belangrijk zijn. De steen wordt gevonden in Noorwegen.
Toermalijnkwarts Toermalijnkwarts :( is bergkristal met zwarte toermalijn naaldjes) Werkt het zelfde als de Toermalijn, maar in het bijzonder bij depressie, hyperventilatie, stotteren, wratten, zelfacceptatie, vitaliteit, gordelroos.  Verder helpt hij bij het verwerken van grote emoties (rouw/scheiding) en alle vormen van nerveuze spanningen. Hierbij draag je de steen op de plek waar de spanningen naar buiten komen. Toermalijnkwarts geeft groeikracht en evenwicht.
Topaas Topaas :kan goudkleurig, kleurloos, lichtblauw, bruin of roze zijn. Veel 'topaas' in de handel is in feite geel kwarts (citrien).
Versterkt en verscherpt het verstand. Helpt tegen uitputting, spataderen, aambeien; stimuleert de bloedsomloop en de alvleesklier. Sterkt de lever, werkt tegen slapeloosheid en is smaak opwekkend.
Bij concentratieverlies, slapeloosheid en huiduitslag. Stimuleert de alvleesklier, galblaas en de bloedsomloop, versterkt de lever. helpt smaak terug te geven, versterkt de eetlust en het geheugen.
Activeert de intuïtie, versterkt de levenskracht,stimuleert hoger bewustzijn en trouwe vriendschap. Tegen gevoelens van zwakte of kwetsbaarheid.
Goud-topaas Goud-topaas: Stimuleert hele lichaam, positief voor alvleesklier, lever en nieren, ondersteunt eierstokken en teeltballen, schildklier, genezing van wonden, verminderd prikkelbaarheid, verhelderd bewustzijn

Turkoois Turkoois: kleuren zijn hemelsblauw tot groen. De steen hoort bij:boogschutter, vissen en schorpioen.
Is een geluksteen.  Zou wensen kunnen vervullen wanneer die regelmatig hardop uitgesproken wordt. Is ook een reizigers steen en hét geschenk bij uitstek voor het bevorderen van vriendschappen. Bevordert de daadkracht. Verkleurt bij ziekte en gevaar, (kan dan zelf kapot gaan of verkleuren ) . Versterkt goede smaak, geeft geluk, maakt tevreden, weert boze blik, goed voor de lever.
Wordt verder ingezet bij aandoeningen in de keel- en longstreek, helpt tegen stotteren. Versterkt het hart, bestrijdt verkalking en verharding van de spieren en zenuwen. Helpt bij stoornissen in de bloedsomloop en opvliegers.
Als de steen verkleurt, verliest hij z'n kracht. De steen is gevoelig voor zonlicht, hitte, zweet en parfum.
Omdat turkoois geldt als een steen die de boze blik afweert, hangt men kinderen vaak een snoer turkooizen om de hals. Ook kan deze steen heel goed dienst doen voor meditatie. De turkoois is een steen die overigens gegeven moet worden, niet gekocht.... dus als je hem koopt, doe dat dan voor een ander!
Tijgeroog Tijgeroog: kleuren zijn goud asbest, rood, bruin, crème, zwart, blauw. De steen hoort bij het sterrenbeeld steenbok en is een uitstekende steen om te dragen als de 'blues' je overvalt. Ook helpt het mensen meer realiteitszin te krijgen. Het zijn uitstekende stenen voor wantrouwende en/of starre mensen. maar ook voor mensen die beïnvloedbaar zijn voor negatieviteit. Het is ook een heel goede beschermer tegen zwarte magie en negatieviteit in het algemeen. Een stukje Tijgeroog bij de ingang van een huis houdt negatieviteit buiten. De Tijgeroog is geschikt voor mensen die behoefte aan warmte hebben.
Ontkrampt, verwarmt, goed tegen astma en verkoudheid (de steen op de borst dragen), geeft zelfvertrouwen en bevordert het verantwoordelijkheidsgevoel.
Kaatst negatieviteit terug. Beschermt tegen zwarte magie en voodoo en helpt tegen angst.
Tijgeroog heeft een zachte uitstraling en is daardoor zeer geschikt voor kinderen. De steen is eigenlijk het zelfde als valkenoog en katoog, maar dan met geoxideerd ijzer erin.
 Tijgerijzer Tijgerijzer bestaat uit hematiet, jaspis en tijgeroog. De kleur is van de tijgeroog, maar dan met diverse kleuren aders erin. Vergroot het zelfvertrouwen, werkt sterk aardend. Helpt om moeilijkheden te overwinnen. Helpt bij uitputting, problemen met de bloedsomloop en ijzergebrek, bevordert de bloedaanmaak en het zuurstoftransport.
Unakiet Unakiet: (Epidoot) geelgroene steen met zalmkleurige vlekken. De steen hoort bij het sterrenbeeld 'Schorpioen' en geeft de drager een sterke persoonlijke uitstraling, sterke geest, geduld en een betere concentratie.
Verder sterkt het de lever en milt, tegen galtekort en braakneigingen, maagversterkend.
Uvaroviet Uvaroviet: Bevordert een gezonde nachtrust. Herstelt en ondersteunt de geestelijke activiteiten, helpt bij de afvoer van beginnende nierstenen en gruis
Kalmeert als je op paranormaal gebied de weg kwijt bent, ondersteunt het hart, brengt rust en verbetert de bloedsomloop, brengt de geest tot rust en geeft kracht om positieve oplossingen te vinden
Vermindert grote angsten, overgevoeligheid en neerslachtigheid, versterkt ontwikkeling van spirituele krachten en brengt evenwicht in waterhuishouding

 

*stenen A* *stenen B* *stenen C* *Stenen D-E* *stenen F-G-H* *stenen I-J-K-L* *stenen M-N* *stenen O-P* *stenen R* *stenen S* *stenen T-U* *stenen V-W-Z*

 

TOP

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 30-01-20      © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.