Marjanka's pages

U bent hier: Marjanka.nl/ Energie - stenen / vwz

Stenen beginnend met een V-W-Z

*stenen A* *stenen B* *stenen C* *Stenen D-E* *stenen F-G-H* *stenen I-J-K-L* *stenen M-N* *stenen O-P* *stenen R* *stenen S* *stenen T-U* *stenen V-W-Z*
 

ValkenoogValkeoog: Kleur is zwartachtig blauw of groen. De steen vertegenwoordigd de keel en stuit chakra, waardoor hij een verbinding maakt tussen je basis gevoel en het uiten hiervan. Het is de steen van sterrenbeeld Vissen en beschermt tegen het 'zweven' , waardoor mensen meer in de realiteit blijven leven. De steen verwarmt en ontkrampt en werd in India en China gebruikt om het boze oog af te weren, ongelukken te voorkomen en de huizen af te schermen tegen kwaadaardige geesten.
VerdelietVerdeliet:(zie ook Toermalijn) Verbetert de opname van vetstoffen ,helpt bij het oplossen van geestelijke problemen, stimuleert hart, lichaamscellen en de voedselopname, bewustzijn en optimisme. Bevordert het ontdekken van eigen spirituele mogelijkheden en stimuleert meditatie, spiritueel werk,concentratie en harmoniseert beiden hersenhelften.
Is een ideale steen voor mensen met suikerziekte omdat de energiedoorstroming naar de pancreas positief beïnvloedt wordt. Steen kan het beste 's nachts afgedaan worden omdat hij teveel energie geeft. Geef planten die beschadigd zijn ,water waarin een dag een Verdeliet steen heeft gelegen.
versteend houtVersteend hout :Artritis, griep, voor het aarden, reuma, regelen stofwisseling, voor afvallen, spreken vanuit het hart, voor beginnelingen met mediteren.

Vuur agaatVuur Agaat: Sterke werking op lichaamcellen. stuurt celdeling, verhindert ongewenste celgroei die tot kanker kan leiden. Bij impotentie en frigiditeit, geeft meer zelfkennis.
Vuur opaalVuur Opaal: De kleur is oranje tot rood  en wordt gebruikt bij uitputting (geestelijk en/of lichamelijk) De steen past prima bij de sterrenbeelden: vissen, boogschutter, leeuw, weegschaal en kreeft. Verdere werking:Levenslust, vreugde, impulsiviteit, blokkades, seksualiteit ( genieten van ) geestdrift, creativiteit, energie, prestatieverhogend, bloedomloop potentie en vruchtbaarheid.  Eigenlijk alle zaken waar wat 'vuur' bij nodig is.
Watermeloen toermalijnWatermeloen Toermalijn:heeft een groene of blauwe rand rond een roze kern. Hij geeft de drager "super" energie aan de hartchakra. Stimuleert eerlijkheid en brengt inzicht. Werkt positief bij meditatie en spirituele oefeningen, bestrijd schuld en schaamtegevoelens over seksualiteit. Stimuleert het vinden en behouden van het licht in zichzelf en beschermt tegen wisselende invloeden van de buitenwereld. Verhoogt de mogelijkheid om de eigen vermogens te zien en die te versterken.  Lost 'oud' verdriet op.
Maansteen Water opaal en Wolfsoog: zie maansteen.

Zilver Zilver:kleur is zilverwit, maar de steen kan oxideren van grijs tot zwart. De sterrenbeelden die erbij horen zijn kreeft en waterman. Zilver versterkt alle zaken die te maken hebben met maankracht. Maakt romantisch en bestrijd ook alle vormen van 'maanziekte'. Zilver vergroot de energie van andere geneeskrachtige stenen, zodat die, in zilver gevat, bijzonder sterk werken. Verder reduceert de te hoge zuurgraad van de maag. (draag zilver samen met turkoois).
Zirkoon Zirkoon/ Jargon Kleurvariatie is :Kleurloos, geel, roodbruin, groen. Door verhitting worden de meeste gekleurde Zirkonen helder als diamant. Het is de steen die hoort bij de sterrenbeelden maagd, leeuw en boogschutter. Zirkoon is een steen die voornamelijk geluk en blijdschap geeft aan de drager, maar wordt ook gebruikt ter voorkoming van allergieën, verkoudheid en vergiftiging. Het verhoogt de immuniteit, wordt daarom ook ingezet als extra hulp bij het behandelen van AIDS en kanker.
Hyacinth Bruine zirkoon staat apart genoemd als hyacint:zie H

Zinkblende Zinkblende: Zijn kleur is meestal zwart-bruin en hoort thuis bij het sterrenbeeld tweelingen. Wordt voornamelijk gebruikt voor het verbeteren van prostaat problemen en voor onrustige mensen die geen (of moeilijk) keuze's kunnen maken.
Zoisiet De Zoisiet is een steen die het herstel bevordert na een ziekte of een zware belasting. Helpt zichzelf te bevrijden van aanpassing en de overheersende invloeden van andere mensen. Geeft power en wilskracht. Goed tegen buikkrampen en vermoeidheid. Werkt versterkend op het hart. Is ontstekingsremmend en versterkt de regeneratie van cellen en weefsel.
Zonnesteen Zonnesteen: Schenkt levenskracht aan het hart, rug, oog en nieren. Helpt tegen duizeligheid, verzacht bij huidziekten en eczeem.
Schenkt levenskracht en positiviteit. De zonnesteen geeft enorm veel kracht en is zeer geschikt voor transcendente meditatie.
zwarte onyx Zwarte onyx : zie Onyx

Zwarte Toermalijn Zwarte toermalijn helpt bij overactiviteit en chaotisch gedrag. Werkt ontspannend en geeft doorzettingsvermogen. Beschermt tegen straling van elektrische apparaten.( Goede steen om bij de pc te leggen of naast een elektrische wekker)
Vermindert negatieve gedachten en buigt deze gevoelens om in positieve. Verder geschikt bij bloedarmoede, duizelingen, zwangerschapsmisselijkheid , anorexia nervosa,
negatieve gedachten, stress en zware belasting. Behulpzaam bij het oplossen van blokkades door straling, ontspannend, geeft doorzettingsvermogen.

 

*stenen A* *stenen B* *stenen C* *Stenen D-E* *stenen F-G-H* *stenen I-J-K-L* *stenen M-N* *stenen O-P* *stenen R* *stenen S* *stenen T-U* *stenen V-W-Z*

 

TOP

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 30-01-20      © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.