Marjanka's pages

U bent hier: Marjanka.nl/ Energie - stenen / B

Stenen beginnend met een B

*stenen A* *stenen B* *stenen C* *Stenen D-E* *stenen F-G-H* *stenen I-J-K-L* *stenen M-N* *stenen O-P* *stenen R* *stenen S* *stenen T-U* *stenen V-W-Z*

 

BarnsteenBarnsteen: Een fossiel harssoort van naaldbomen en ongeveer 50 miljoen jaar oud. Is vaak doorzichtig in de kleuren geel, rood, groen, blauw, melkachtig tot zwart, dit wordt veroorzaakt door de restanten fossiele dieren of plantenresten die hierin zitten. Heeft een positieve invloed op de gemoedstoestand. Maakt vrolijk en optimistisch en is daarom goed voor mensen die geneigd zijn tot depressiviteit. Barnsteen werd vroeger gebruikt als wierrook om stank te verdrijven Het is een zonnig en vriendelijk materiaal dat vooral goed is voor kinderen en baby's en werkt tegen angst en nachtmerries. Ook goed bij het doorbreken van de 1ste tandjes. Bevordert verder bij iedereen het zelfgenezingsproces en wordt daarom vaak gebruikt ter ondersteuning bij allerlei ziekten. Astma, bronchitis,(vaak in combinatie met rutielkwarts) hooikooorts, verwarmt bij reuma, fantoompijn, angstfobieën, ziekte van Basedow, blaasontsteking, oorpijn, schildklier.  Hij wordt door wrijving elektrisch geladen. Barnsteen werkt voornamelijk via de zonnevlecht, en heeft een verwarmend effect op ons gehele gestel.
Helpt tevens bij allergieën, reuma en diabetes.
Bergkristal Bergkristal: Kleur van deze steen is wit-doorzichtig en het is een steen die voor veel doeleinden geschikt/gebruikt wordt. Vroeger werd deze zelfs bij de apotheek verkocht voor in en uitwendig gebruik. Bergkristal is de steen van de zon, geeft energie, helende kracht en zuivert en ondersteund allerlei zaken waarmee hij in aanraking komt.  Hij werkt op alle chakra's, reinigt de aura en brengt lichaam, ziel en geest weer in balans. Hij ondersteunt andere stenen door hun werking te versterken, te verzachten of evenwicht te brengen naar gelang de behoefte. Bergkristal opent tijdens meditaties met name de kruinchakra om zo met je intuïtie en hogere zelf in contact te kunnen komen. Water waarin een kristal heeft gelegen is verfrissend en geneeskrachtig voor mens, plant en dier.
Beril /Beryl Beril /Beryl: De echte beril is kleurloos, maar er zijn diverse kleur varieteiten.(goud,geel,blauw,groen en roze) De naam heeft hij te danken aan zijn weerkaatsende en lichtbrekende vermogen (beryllos komt ons woord "bril"vandaan) De eerste brillenglazen en vergrootglazen van Beryl gemaakt. Beryl werkt op alle chacra's, verschaft helderheid bij zowel het innerlijke als uiterlijke waarnemingsvermogen.
De steen geeft inzicht en brengt je in contact met een diepere wijsheid. Beryl beschermt op reis en voorkomt reisziekten. Verdere steekwoorden: doelgerichtheid, efficiëntie geduld, volhouden, discipline, openheid, geconcentreerd leren handelen, zorgvuldigheid. Bij ver - en bijziendheid. versterkt zenuwen, bij misselijkheid en pijn.
Andere Beryl soorten zijn de :
blauwe 
Beryl (Aquamarijn )

blauwe Beryl (Aquamarijn ) zie A

groene 
beryl (Smaragd)

groene beryl (Smaragd)  zie S

roze 
beryl (Morganiet)
roze beryl (Morganiet) zie M
Blauwe kwarts
Blauwe kwarts :Brengt luchtigheid en gelatenheid. Geeft geestelijke rust. Helpt bij chronische spanningen. Werkt verkoelend. Goed voor longen en bronchiën.
Blauwe Howliet: zie H
blauwe Saffier
Blauwe Saffier : zie S

blauwe Toermalijn/Indigoliet
Blauwe toermalijn: zie Indigoliet.

Blauwe Topaas
Blauwe topaas: steen die zelfstandigheid bevordert op allerlei gebieden en hoort bij de sterrenbeelden boogschutter en maagd. Zie verder bij 'Topaas'.
Blauwe 
Calciet
Blauwe Calciet: zie C
bloedkoraalBloedkoraal:een redelijk dure steen, doordat het koraal uit dreigt te sterven.  Vroeger zag men veel mensen met kettingen van 4 strengen bloedkoraal om de hals en dit was nog lange tijd gewoonte bij boerenfamilies, ook in ons land. Het rode bloedkoraal wordt het meest verwerkt in sierraden. Gebruikt voor/tegen :bloedarmoede, ijzer te kort, steenpuisten, bloedstelpend, bij tanden krijgen, omgaan met emoties, aanmaak moedermelk, hoge bloeddruk. (zie verder bij Koraal)
Bloedsteen:zie heliotroop

Borniet Borniet: De steen straalt een krachtige, positieve beschermende werking uit. Hij activeert alle chakra's, brengt ze in evenwicht, en versterkt daarnaast het immuunsysteem. Borniet maakt dat je openstaat voor vernieuwing en heeft een gunstige invloed tijdens de zwangerschap. Hij beschermt het jonge leven en verdiept de band tussen moeder en kind.
Bonte 
Jaspis Bonte Jaspis: zie J

Bronziet Bronziet :Innerlijke rust bewaren, in moeilijke levensfase, verstekt zenuwen, rustig blijven bij conflicten en extreme situaties, ideaal voor ouders, ontkrampend.

Botswana Agaat Botswana Agaat:Een steen waar (oa) het sterrenbeeld schorpioen baat bij zou kunnen vinden vanwege zijn algemene werking. De steen wordt alleen in Botswana (Afrika) gevonden.  Trefwoord is: 'tegenwoordigheid van geest'.  Botswana agaat blijft niet bij problemen hangen, maar zoekt naar oplossingen. Het helpt de situaties in breder verband te zien. Stimuleert de bloedsomloop, verhoogt de opname van zuurstop en is weldadig voor de huid. Is een geschikte steen voor mensen die willen stoppen met roken. Ondersteunt bij bevalling, groei van baby's, kinderziektes, bescherming, stimuleert kinderen met geestelijke groei, voor baby's, jonge kinderen en gevoelige mensen.

*stenen A* *stenen B* *stenen C* *Stenen D-E* *stenen F-G-H* *stenen I-J-K-L* *stenen M-N* *stenen O-P* *stenen R* *stenen S* *stenen T-U* *stenen V-W-Z*

 

TOP

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 30-01-20      © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.