Marjanka's pages

U bent hier: Marjanka.nl/ Energie - stenen / C

Stenen beginnend met een C

*stenen A* *stenen B* *stenen C* *Stenen D-E* *stenen F-G-H* *stenen I-J-K-L* *stenen M-N* *stenen O-P* *stenen R* *stenen S* *stenen T-U* *stenen V-W-Z*

 

Cacoxeniet Cacoxeniet:Steekwoord voor deze steen is 'onbevangenheid'. vermindert angsten, beklemmingen en bevangenheid. Onoplosbare problemen loslaten. Helpt ook bij bij hoest, verkoudheid, griep, ademinfecties, longontsteking.

Calciet Calciet: komt voor in de kleuren oranje, groen en kleurloos. kreeft is het sterrenbeeld wat bij deze steen hoort. De algemene werking van Calciet is het verhogen van je energie pijl en dat betekend dat hij goed is voor zelfacceptatie, als lichtpunt in ziektekamer,  voor diverse overgevoeligheden, brengt energie van het hoofd naar het hart, normaliseert hartritme. De steen heeft in het algemeen een gunstig effect op de botten (kalkhuishouding). Verder heeft iedere kleur een eigen aandachtsgebied:
Oranje: maakt warm, is vriendelijk en goed voor kinderen.
Groen : doorbreekt sleur en verhoogt de besluitvaardigheid,werkt ontspannend.
Blauw:  Verheldert het verstand
Roze:   Verhoogt de vitaliteit en geeft gevoel van voldaanheid en tevredenheid via de hartchakra.
Oranje en gele/honingkleurig: zorgt voor evenwicht tussen emoties, verstand en werken voornamelijk via de tweede en derde chakra.

Carneool Carneool: bruinrode tot oranje kleur. Heeft deze meestal in een patroon van lagen. Het is de steen van hartstocht en sensualiteit en het sterrenbeeld wat er bij hoort is stier, maagd, leeuw en kreeft. Geeft een intensieve liefdesband tussen mensen/familieleden, maar prikkelt ook de zin in seks en heft blokkades hierbij op. De steen werkt sterk aardend, zorgt voor veiligheid, concentratie en past het beste bij de eerste en de tweede chakra. Hij geeft veel energie en verhoogt de levensvreugde.  Kalmerende en rustgevende steen. Bevordert de bloedstolling, goed tegen hoge bloeddruk, koorts, spataderen, futloosheid. Bevordert spijsvertering. Helpt bij heesheid en hoesten.  Stopt nachtmerries, verhoogd levensvreugde en verdraagzaamheid. Verstevigt familiebanden.
In het oude Egypte werd de steen meegegeven aan de doden om een zorgenvrij leven na de dood te waarborgen.

Chalcedoon Chalcedoon :een agaat die ontstaan is uit kiezelzuur en komt voor in de kleuren grijs, grijswit, lichtblauw en lichtgroen. De steen correspondeert met de keel en voorhoofdchakra. Hij versterkt goede karaktereigenschappen, maakt rustig, vermindert lichtgeraaktheid en verzacht verdriet Geneest wonden, overspannenheid, eczeem, en acne, moederlijk gevoel, winterhanden en voeten, helpt kinderen bij alleen zijn, geeft troost bij verdriet.   Heeft ook bloedstelpende eigenschappen (steen op wond leggen) en absorbeert vergift. Door zijn zachte en vrouwelijke uitstraling is het een goede steen voor jonge kinderen om ze te helpen wat zelfverzekerder te worden. Helpt tegen winterhanden en voeten. De azuurblauwe (natuur) steen heeft een extra kalmerende en ontspannende invloed. Versterkt de band tussen moeder en kind, maakt blijmoedig en bedachtzaam, doet positief denken.

Chrysoberyl Chrysoberyl :de steen is een variëteit van Alexandriet en Cymophaan en de kleuren zijn:glasachtig groen tot geelgroen, bruinzwart, groenbruin, geel en honingkleurig.
De leeuw hoort bij deze steen en het trefwoord is 'persoonlijke kracht'.
Versterkt zelfbeheersing, discipline, concentratie, leervermogen, strategisch denken. Geeft hulp bij angst, beklemming, stress, nervositeit, hyperactiviteit en stotteren. Versterkt de lever.

Chrysoliet: zie Peridoot.

Celestine/coelestien Celestine / Coelestien :kleur is parelgrijs blauw en het astro teken wat bij de steen hoort is 'tweelingen'  De steen stabiliseert ying en yang energie en helpt bij: mentale vermoeidheid, onrust, stresssituaties. Geeft helderheid, harmonie, kalmte, vertrouwen op de intuïtie en innerlijke stem.  Legt contact met engelen tijdens meditatie. Brengt structuur in het leven, helpt stabiliteit te vinden en lost gevoelens van opgesloten zijn en beklemming op.
Lost verhardingen in botten, weefsel en organen op.

Charoiet Charoiet :kleur is doorschijnend tot ondoorschijnend paars , roze en het sterrenbeeld wat bij de steen past is de boogschutter en schorpioen. Vindplaats is: Rusland. Het is een steen die op velerlei gebied transformaties kan bewerkstelligen, bevordert de omgang met anderen en brengt je in contact met de oerbron. Hiernaast werkt Charoiet zeer verwarmend, vermindert angsten en verzacht pijnen in het algemeen, maar in het bijzonder hoofdpijn. Hij werkt op de hart, de voorhoofd en de kruinchakra waardoor hij  je in contact houd met onvoorwaardelijke liefde, helderziendheid en hogere spirituele dimensies. Charoiet kan worden gebruikt bij aura-healing, beschermt tegen negatieve energieën en straling en helpt grenzen te verleggen. Verder bied het hulp bij:ontkalking en tandbederf, ondersteund zwangerschap, bevorderd borstvoeding, nieren, zwaarlijvigheid, inzicht in jezelf, wilskracht, reinigt geest, meditatiesteen.

Chrysocolla Chrysocolla: De steen heeft typische koperkleuren: lichtgroen, groen, blauwgroen, azuurblauw. Sterrenbeelden die hierbij horen zijn: tweeling, maagd en stier. Deze bij uitstek vrouwelijke steen werkt vooral op de hart, keel en voorhoofdchakra. Het is een steen die gelukkig maakt en vriendschappen stimuleert. Daarbij is hij rustgevend. Hij brengt evenwicht in de gevoelswereld en geeft innerlijke kracht, waardoor de algehele vitaliteit verhoogd wordt. Chrysocolla heeft een bijzondere beschermende waarde voor moeder en kind tijdens de zwangerschap. Verder werkt hij verzachtend bij reumatische pijnen, doordat hij de eigenschap heeft gifstoffen via de nieren uit het lichaam te verwijderen. Maar wordt ook regelmatig met succes gebruikt tegen wratten. Variatie van deze steen heet Eilat steen.

Peridoot

Chrysoliet:zie peridoot

Chrysopaas Chrysopraas : Is Gifgroen tot grannysmith groene steen (chalcedoon) die niet gedragen moet worden door mensen met nikkelallergie. Het sterrenbeeld wat bij de steen hoort is de Weegschaal en het trefwoord is TROUW. Het is een vriendelijke, verlichtende steen en zachte genezer van geestelijke problemen. Het opent de hartchakra, roept onvoorwaardelijke liefde op en brengt gedachten en emoties in rustgevend evenwicht. Deze steen beschermt je tegen hartaandoeningen en regelt de bloeddruk. Hij verhoogt de vruchtbaarheid en biedt bescherming tijdens de zwangerschap. Chrysopraas heeft ook een transformerende werking en kan hulp bieden bij de overgang naar een nieuwe situatie of nieuwe fase. Is dus ook een goede reisgenoot.
Deze steen werkt slaapbevorderend wanneer je het samen met bergkristal gebruikt.

Citrien Citrien: kleur is doorzichtig geel tot cognac kleur. De sterrenbeelden waar de steen bij hoort zijn :tweelingen, ram, weegschaal en leeuw. Citrien versterkt de zenuwen en concentratie  (examens!). Bovendien wordt het denken ook helder met behulp van deze steen.
Het is de steen van de nieuwe start en heel erg stimulerend. Citrien werkt via de zonnevlecht en versterkt het immuunsysteem, de lever en de maag. Het is een goede steen voor overgevoelige en kwetsbare mensen om negatieve energieën uit de omgeving te transformeren, doordat hij de aura versterkt. Citrien helpt bij depressies, futloosheid en vermoeidheid. Vaak worden op de markt stenen verkocht als citrien, maar dit zijn in werkelijkheid verhitte amethisten, de kleur is iets bruiniger en minder levendig. De werking is wel ongeveer hetzelfde.

*stenen A* *stenen B* *stenen C* *Stenen D-E* *stenen F-G-H* *stenen I-J-K-L* *stenen M-N* *stenen O-P* *stenen R* *stenen S* *stenen T-U* *stenen V-W-Z*

 

TOP

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 30-01-20      © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.