Marjanka's pages

U bent hier: Marjanka.nl/ Energie - stenen / J-K-L

Stenen beginnend met een J-K-L

*stenen A* *stenen B* *stenen C* *Stenen D-E* *stenen F-G-H* *stenen I-J-K-L* *stenen M-N* *stenen O-P* *stenen R* *stenen S* *stenen T-U* *stenen V-W-Z*
 

Indigoliet (blauwe tourmalijn) Indigoliet (blauwe tourmalijn) Naam komt duidelijk vanwege de kleur (donkerblauw tot inktblauw). Het kristal is doorzichtig tot doorschijnend. De blauwe kleur ontstaat door insluitsels van de mineralen magnesium en ijzer.
Helpt bij constipatie,dikke darmontsteking, zenuwontstekingen en wratten.  Maakt vruchtbaar en bevordert een positief van de zwangerschap. Het is een steen die rust geeft tijdens meditaties. Houdt een brokje blauwe toermalijn in de hand of leg een brokje dicht bij je als je mediteert. Bij het dragen van indigoliet kan een gevoel van verkoeling ontstaan, veroorzaakt door de intense blauwe kleur.Versterkt het immuunsysteem de stofwisseling in het algemeen. Werkt ontspannend en stimuleert tot creativiteit, liefde, trouw, toewijding, geduld en biedt geestelijke bescherming.
Onder het hoofdkussen leggen om een goede nachtrust te krijgen
Ioliet Ioliet: (Watersaffier) is een steen die op het derde oog werkt, kan deze openen  Is kleurloos en blauw tot blauwpaars, doorschijnend met een vettige glans. Is een spirituele steen en stimuleert inzicht en kennis. Het helpt je ontdekken wie je bent en geeft je de kracht om jezelf te zijn. Het bevordert onafhankelijkheid, verantwoordelijkheid en vermindert hiermee problemen met afhankelijkheid (van zowel van stoffen als mensen) en verslavingen.  Verder bevorderd de steen visioenen en visualiseren en beschermt tijdens buitenlichamelijke reizen en ervaringen. Het helpt de chakra’s in balans brengen. Lichamelijk werkt ioliet koortsverlagend en bacteriëndodend en heeft een positieve werking op de ademhaling en de holtes, malaria, migraine, hypose en vermindert het de opslag van vet in het lichaam. Sterrenbeelden die bij de steen horen zijn weegschaal, stier en boogschutter.
Jade Jade: ram, tweeling, stier, weegschaal zijn de sterrenbeelden die bij deze steen horen. De steen straalt harmonie uit en helpt mensen die niet in evenwicht zijn en soms te veel in het geestelijke en dan weer te veel stoffelijke zijn, onrust voelen, om hun evenwicht te vinden en te behouden. Dit geldt wel alleen voor de groene jade, die ook het meest bekend is.
Andere kleuren van jade zijn: witgroen, geelwit, oranje, lila, blauwachtig grijs, en roestkleurig. In de praktijk wordt er bijna alleen met de groene jade gewerkt.
Wordt al sinds mensenheugenis gezien als een gelukbrenger en heilige steen. Jade maakt stress bestendig, geeft moed en doorzettingsvermogen en helpt het spiritueel inzicht verhogen.
Helpt tegen nierziekten en versterkt de blaas. Migraine kan worden bestreden door de steen op het voorhoofd te leggen.
Jade is de steen van vrede, rechtvaardigheid en wijsheid. Geeft positieve energie.
Voor de nieren, spijsvertering, maagzuur, bedplassen, beschermt tegen ongeluk, laatste zwangerschapsmaanden. Een jade in bijvoorbeeld de broekzak dragen (als knuffelsteen), helpt bij onderhandelingen, trekt het recht aan. Veel zakenlieden in China hebben nog steeds een stukje jade op zak. 
 Zirkoon Jargon: is een andere naam voor Zirkoon: zie Z
Jaspis Jaspis : is een grofkorrelige kwartsvariëteit die veel voorkomt. Het is zelfs in tuingrind te vinden. Jaspis als ruwe steen is dof en compact en is ontstaan uit korrelig kiezelzuur dat op natuurlijke manier met ijzeroxide is gevuld. Er is rode, gele , groene,roze en zwarte jaspis. En soms ook meerkleurig. Door zijn veelheid in kleur is het de steen van de onbaatzuchtigheid en wordt daarom ook wel 'christussteen' genoemd. In oude tijden was de jaspis een geliefde steen waar sterke magische kwaliteiten aan werden toegeschreven. Als amulet werd de jaspis gedragen tegen oogkwalen en verder werd hij vroeger bewerkt tot gereedschap en amuletten.
Rode Jaspis De Rode Jaspis werkt voornamelijk op de onderste 3 chakra's met de nadruk op de basischakra, waardoor hij een sterk aardend effect heeft. Zie verder bij de R
Landschaps Jaspis Landschaps Jaspis: geelbruine jaspis met zwarte tekeningen die aan een landschap doet denken. De steen wordt vooral gebruikt voor alle zaken die standvastigheid behoeven. (ook materiele zaken/bedrijven) dus het is een mooi en nuttig presentje als iemand een nieuw bedrijf is gestart. Sterrenbeeld die bij de steen hoort is  de 'leeuw'.
bruine Jaspis De bruine Jaspis en bonte Jaspis wordt ingezet voor lever en buiklachten of infecties en is een verwarmende steen op verschillende nivo's.
De gele jaspis werkt specifiek op het endocriene stelsel, waaronder de pancreas (alvleesklier) en de thymus (zwezerik).
Groene Jaspis De groene Jaspis (zonder spikkels), is vrij neutraal, stabiliseert en harmoniseert. Is het beste te gebruiken voor klachten als obstipatie/constipatie (darm luiheid) , zweren en krampen in het onder lichaam en voor het werken met magie. Zie ook Heliotroop
katoog Katoog:is een variëteit van Chrysoberyl en verschillende kwartssoorten. Hij is verwant aan de tijgeroog. De kleur is licht en met een parelmoer glans
De steen hoort bij het sterrenbeeld leeuw en de naam maakt al duidelijk waarvoor deze steen kan worden gebruikt, nl nachtblindheid. Ook het helder kijken naar problemen wordt verstekt door deze steen.
Korund Korund: is (na diamant) het hardste mineraal wat we tegen komen in de natuur. Meestal is hij kleurloos, maar verschillende kleurvarianten zijn mogelijk en worden dan Saffier genoemd.
Tegen futloosheid, bij maagontsteking ( gastritis ), problemen in de mond, onbeheerstheid, tetanus, transpiratie, verlammingen, versterkt de slijmvliezen, ( na diamant de hardste steen).
Kunsiet Kunsiet:de steen is doorschijnend roze tot paars en straalt een energie uit die het vrede gevoel opwekt.  Wordt ingezet voor epilepsie, evenwichtsstoornissen, hysterie, evenwicht geest en hart, jalousie, leert kinderen zich aan te passen, helpt onaangename verplichtingen te voldoen. De sterrenbeelden die hierbij horen zijn de schorpioen, stier en leeuw.
koraal Koraal: Is geen natuurlijke steensoort maar ontstaat door micro-organismen in het zeewater. In Tibet is Rode Koraal, of Bloed Koraal, een van de Boeddhasymbolen en wordt daar veel in sieraden verwerkt. De kleuren variëren van zwart, roze, rood, wit tot blauw.
De Rode Koraal wordt het meest gebruikt in de Edelstenen Therapie. Het is de steen van sterrenbeeld vissen en van diplomatie.  Dit betekend dat het een prima steen is om mee te nemen tijdens onderhandelingsgesprekken etc.
Deze 'steen' heeft een beschermende werking tegen negatieve energieën van buitenaf, in het bijzonder tijdens de zwangerschap.
Koraal stimuleert de bloedsomloop, is bloedstelpend en voorkomt bloedarmoede. Koraal bewerkstelligt harmonie vanuit de basischakra, is rustgevend en brengt de emoties in balans. Veel depressieve mensen vinden dan ook baat bij Koraal. Op spiritueel niveau bevordert Koraal erotische impulsen. De steen is gevoelig voor zuren en warm water, kan daardoor verbleken, dus altijd afdoen tijdens het douchen.
Kyaniet / Dysthen Kyaniet / Dysthen : de steen is te verkrijgen in verschillende kleuren; doorschijnend blauw, bruin, grijs, groen, geel, roze enz...Het is de steen voor mensen met sterrenbeeld stier, weegschaal en ram , maar wordt ook veel gebruikt in de chakra therapie. Hij heeft namelijk het vermogen om deze allen weer op 1 lijn te zetten. Verder is hij behulpzaam bij diverse andere zaken zoals;Identiteit, levensopdracht volbrengen, in extreme situaties blijven functioneren. logisch / rationeel denken,  heesheid en keelproblemen.
Kunziet Kunziet: kleur is variërend van doorschijnend roze tot paars, maar kan ook groene tinten hebben als je hem draait in het licht. Het is een goede steen voor de sterrenbeelden schorpioen, stier en leeuw. De steen is pas ontdekt in begin 1900 door dhr. Kunze.
De steen hoort bij uitstek bij de hartchakra. Haar liefdevolle uitstraling roept onvoorwaardelijke liefde en vrede op. Hierdoor is zij in staat bescherming te bieden aan mensen die gevoelig zijn voor de negatieve energie van anderen.....
Ook voor overdrukke kinderen, die deze steen vaak kiezen vanwege de kleur, is het een goede steen.  Door het Lithiumgehalte kan Kunziet een positieve uitwerking hebben op overspannenheid, depressies en psychische aandoeningen.
Landschapsjaspis Landschapsjaspis : zie Jaspis
Larimar/steen van Atlantis Larimar (steen van Atlantis) blauwe pectoliet, Maria-blauwe kleur die alleen in de Dominicaanse Republiek gevonden wordt. Het is een goede steen voor mensen met het sterrenbeeld 'Leeuw' en heeft als werking dat het vrede en klaarheid brengt op diverse gebieden. Larimar activeert de zelfgenezende krachten: tegen gewrichtsontstekingen en ophopingen in aders en slagaders, stimulering van de hersenen (leg de steen regelmatig op uw hoofd). tegen spierverhardingen, ischias en spit in de rug, de steen wordt direct op de pijnlijke plek geplakt. Kinderen in de groeifase hebben veel baat bij de de Larimar energie. Verder kun je met behulp van deze steen werken aan energieblokkades, vooral in de borststreek, de keel en het hoofd. Larimar ergens opleggen is altijd succesvol. Masseer met de steen uw aura en leg hem op alle chakra's. Het is de steen bij uitstek om je door veranderingen heen te helpen.
Labradoriet/spectroliet Labradoriet/spectroliet: grijs met oplichtende kleuren als pauwblauw-koper, rood-goud.  Een moeilijkheid is wel dat elke labradoriet verschillend is, en net zo individueel is als elk mens. Waar op gelet moet worden, is welke hoofdkleur het meeste in de steen aanwezig is.
Bijvoorbeeld:
- rood: maximale energie, doelbewustheid, aarden, eerste chakra
- geel: lichtkracht, levenswarmte, zonnevlecht, verwerken van ervaringen
- groen: groeikracht, ontwikkelingsdrang, neutralisatie, vierde chakra, hart, vrijmaken van emoties.
- Blauw: verdieping, rust, vijfde chakra, keel, stem, blokkade in het uiten.
- Violet: kruin, vergeestelijking, meditatie
Al deze kleuren komen voor in de labradoriet, al lijkt de steen op het eerst gezicht alleen maar grijsachtig. Het is de steen voor de boogschutter, schorpioen en leeuw.
Deze steen beschermt je aura en ondersteunt bij elke vorm van zelfgenezing. Het is een rustgevende steen die emotionele uitbarstingen tempert. Hij dringt diep door in de ziel, heft psychische blokkades op en bevordert de innerlijke wijsheid en de intuïtie, zodat er meer inzicht ontstaat omtrent de eigen spirituele ontwikkeling. Therapeuten dragen deze steen vanwege de eigenschap om de storende energieën van hun cliënten op te vangen.
Lapis Lazuli/lazuriet/lazuursteen Lapis Lazuli/lazuriet/lazuursteen :korrelig van structuur en ontstaat in kalksteen en in graniet en bevat pyriet. De kleur is diepblauw tot groenblauw.
Het is de steen voor de boogschutter  en bevat natrium en aluminium . De naam Lapis Lazuli, is een mix van Arabisch en Latijn voor blauwe Steen.  Het is een bijzonder krachtige en goedaardige steen voor het versterken van wilskracht en vriendschap en voor het bestrijden van stress. Deze steen heeft een positieve invloed op alle chakra's, in het bijzonder op de keel en voorhoofdchakra, helpt oude pijn los te laten, kan helpen bij hoofdpijn en slapeloosheid, neus en keelproblemen en stabiliseert de bloeddruk. Om jezelf te beïnvloeden de steen onder je kleding dragen, om je omgeving te beïnvloeden de steen over je kleding dragen
Lapis Lazuli kan niet tegen zeep, zuren en warm water, dus ringen en kettingen afdoen tijdens het douchen !
Lood Lood: de kleur is metaalachtig grijs. Erg geschikt voor de kreeft en steenbok mensen , maar helpt ook erg goed tegen maag problemen. Vooral bij geïrriteerd maag slijmvlies die soms optreed bij zorgen en langdurige problemen.

 

*stenen A* *stenen B* *stenen C* *Stenen D-E* *stenen F-G-H* *stenen I-J-K-L* *stenen M-N* *stenen O-P* *stenen R* *stenen S* *stenen T-U* *stenen V-W-Z*

 

TOP

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 30-01-20      © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.