Marjanka's pages

U bent hier: Marjanka.nl/ Astrologie/ Westerse astrologie

;

Westerse astrologie, inleiding

Ram/ Stier/ Tweeling/ Kreeft/ Leeuw/ Maagd/ Weegschaal/ Schorpioen/ Boogschutter/ Steenbok/ Waterman/ Vissen

 

Al jaren hoor ik via familie leden wat astrologie allemaal voor je kan betekenen.
Ik hoorde termen voorbij komen die me voor kwamen als een hele vreemde taal en karakters of gebeurtenissen werden ontleed door middel van de sterrenstand van het moment dat de gebeurtenis plaats vond of het karakter gevormd werd.

Nou kon ik me niet voorstellen dat er maar 12 typen mensen op de wereld waren...en dat blijkt gelukkig ook te kloppen, want het schijnt toch dat de sterrenstand van het geboorte moment voor iedereen redelijk bijzonder is.

Neem daarbij ook nog de plaats die je hebt in het gezin, de opvoeding, cultuur, gebeurtenissen enz. dan krijg je toch een variatie die maakt dat ieder mens uniek is! Een geboorte horoscoop is alleen een blauwdruk van alle (on) mogelijkheden en sterke/zwakke punten waarmee iemand het leven in kan vullen.

Enfin...mijn interesse was gewekt, dus ben ik maar eens gaan spitten in alle boeken die voorradig waren en heb een basis cursus astrologie gevolgd. Toen de grote wereld van internet voor me open ging, bleek dat er ook een heleboel daar te lezen was, dus ging ik verder met mijn speurtocht.

Ik kwam tijdens deze tocht ook nog op de site van skepsis, die vanuit hun zienswijze de hele astrologie toestanden naar het rijk der fabelen verwezen. Ook daar stonden dingen bij waardoor ik toch ook weer wat vraagtekens kreeg.
Maar...zoals altijd...de waarheid zal waarschijnlijk wel weer in het midden liggen. Op het minst is het een leuk tijdverdrijf om je horoscoop te lezen.
De westerse astrologie werkt met dierenriemtekens(sterrenbeelden),planeten en huizen.
Die planeten staan als symbolen voor deeltjes van jezelf. De huizen zijn de verschillende interesse en kwaliteitsgebieden van ieder wezen.
Bijvoorbeeld: De Maan staat symbool voor je gevoel, de Zon voor je ' ik ' , Mercurius, geeft aan hoe je denkt en spreekt en Venus de manier waarop je relaties aangaat en mee omgaat.... zo zijn er nog een aantal planeten die allemaal deeltjes van jezelf symboliseren en aangeven hoe je met iets omgaat. (zie hiervoor de link naar huizen, planeten en elementen)
Geboorte_horoscoop
Je geboorte horoscoop is een soort foto of blauwdruk. Je kunt het beschouwen als een "foto" van waar de planeten stonden op het moment dat je geboren werd.
De horoscooptekening is een schematische weergave van die  "foto".

Deze foto is opgedeeld in 12 delen, die weer allen 1 van de huizen vertegenwoordigd en daarin staan ook de 12 dierenriem/sterrenbeeld tekens.( zoals Ram, Stier, Tweelingen enz.) Ieder teken neemt 1/12 deel in beslag. Nu wordt aan ieder teken bepaalde eigenschappen toegeschreven.
Indien een planeet in een bepaald teken staat dan vertoont die planeet de eigenschappen van dat bepaalde teken.
Wat is het nut van astrologie?
Als 1ste is astrologie die in de bladen staat soms erg leuk om te lezen, maar niet echt waardevol voor je eigen leven. Daarvoor is het te algemeen gehouden.

Toekomst voorspellen is ook geen optie om dit via astrologie te doen. Een goede astroloog kan je alleen vertellen hoe de omstandigheden rond een bepaalde tijd zijn, maar je zult dan toch zelf moeten reageren op die omstandigheden.


Astrologie zou wel goed te gebruiken zijn voor algemene zaken, waarbij inzicht belangrijk is. Je kunt via een redelijk korte tijd inzicht verkrijgen in sterke en zwakke kanten van iemand en de invloeden hierbij.
Maar...iemand die van nature heel goed om kan gaan met allerlei relaties...kan ook onder gunstige omstandigheden best nog wel eens heel eenzaam zijn. Ook het omgekeerde is mogelijk, want persoonlijke omstandigheden worden niet alleen bepaald door iemands horoscoop!
Als laatste:
Het is wel van belang om te beseffen dat er geen "gunstige" of "ongunstige" horoscoopstanden bestaan. Iedere stand heeft zijn eigen mogelijkheden en geen enkele stand leidt tot "een leven in eenzaamheid en ellende". Wel is het mogelijk dat sommige standen moeilijker zijn dan andere. Echter die moeilijke standen kunnen iets aangeven dat juist een sterk talent kan worden als je je daar wat beter op concentreert.
Tenslotte: alles heeft een donkere EN een lichte kant, het is aan jou om te kiezen welke kant je de meeste aandacht aan geeft, zodat deze zich kan ontwikkelen.

TOP

 

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 30-01-20   © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.