Marjanka's pages

U bent hier: marjanka.nl / Bachbloesems/ Alle Bachbloesems /Agrimony

>

Agrimony

Engels: Agrimony
Nederlands: Agrimonie/akkermunt
Latijns: Agrimonia eupatoria
Remedienummer: 1
Groep: 5-Overgevoeligheid voor invloeden en ideeën .
Chakra: 4
Bach's 12 gemoedstoestanden: 09 Gekweldheid van geest
Astrologie: 09 Boogschutter-ik zie
Tarotkaart: 14 De Matigheid
Astrologische edelstenen: Amethist-blauwe saffier-topaas-hyacint


Algemeen.

Agrimony wordt geassocieerd met het vermogen tot het aangaan van confrontaties en de emotie van vreugde.

Mensen die Agrimony nodig hebben zijn over het algemeen bijzonder aardige en vriendelijke mensen. Vraag hem/haar hoe het er mee gaat en het antwoord is steevast: Uitstekend!

Pijn, zorgen, wordt vaak weggewuifd met een luchtige opmerking en een glimlach. Ze maken ook snel contact met anderen, maar meestal is dit contact wat oppervlakkig.

De persoon met Agrimony energie tekort klaagt niet, zal ook vaak geen kritiek geven omdat een ruzie of woordenwisseling bedreigend is .

Er wordt afleiding gezocht om akelige gedachten te onderdrukken. Daardoor hebben deze mensen vaak een grotere verslavingsneiging tot roken,drugs, te veel / te weinig eten en drinken van alcohol.
Ook hierdoor worden problemen vergeten.

Het zijn ook goede vrienden , hij/zij klaagt immers nooit en heeft veel vrienden om zich heen en zijn vaak de gangmakers op het feest .
Als hij wel alleen is, dan komen de problemen bovendrijven en daar kan hij niet mee omgaan.

Agrimony-type mens is veel te vinden zijn bij allerlei projecten, disco's en (liefdadigheids) verenigingen. De negatieve Agrimony toestand vertoond een overeenkomst met een alcohol roes, waarbij betrokkene naar buiten toe ontspannen is, maar innerlijk gespannen. De vrede moet koste wat het kost bewaard blijven, want een Agrimony-type kan niet tegen disharmonie en confrontaties. Dat hier uiteindelijk offers voor gebracht moeten worden is een gevolg dat hij daarvoor ondergaat.

Uitspraken:

Gezellig!
The show must go on

Het gaat goed met me.

Voorkomende problemen.

Verbergen problemen achter luchthartigheid.
Drugsverslaving
Andere verslavingen
Tandenknarsen, vooral ´s nachts
Nagelbijten
ontwikkelen tic´s
Ischias
Huidproblemen
Lymfeklierenproblemen
Oog- of oorklachten
Darmontsteking
Pijn bij tanden krijgen
Overtollig vet
Problemen met verborgen pijn over een lichamelijk gebrek

Uitwerking

De persoon wordt evenwichtig en is in staat de eigen problemen onder ogen te zien en op waarde in te schatten. Weet tegenspoed te integreren in het leven.  Gevoelens van verdriet, boosheid en angst kan geuit worden en tic´s of allergische reacties zullen afnemen.  Heeft innerlijke vrede en oprechte blijmoedigheid. Gaat confrontaties aan. Met het innemen van Agrimony wordt het mogelijk om te worden wie je bent

Kinderen

Agrimony-types komen veel voor onder kinderen. Het zijn de kinderen die altijd vrolijk lijken en de tranen inslikken.
De ouders van het kind weten echter beter en dienen alert te zijn op de problemen die het kind hiermee kan hebben. Het is voor deze kinderen ook belangrijk hoe anderen over hun denken.
Het helpt ook voor kinderen die hun pubertijd als een verdrietige perioden ervaren of voor baby´s bij het krijgen van tandjes (beetje op tandvlees of in de fles) .

Dieren

Agrimony-dieren houden niet van conflictsituaties en trekken zich dan duidelijk terug. De confrontatie met andere dieren wordt zoveel mogelijk gemeden.

 Kijk verder bij Bach-voor dieren

 

 

 

Gratis consult en de prijs van een (voordelig) gebruikersflesje?

TOP

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 30-01-20   © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.