Marjanka's pages

U bent hier: marjanka.nl / Bachbloesems/ Alle Bachbloesems / Larch

Larch

Engels: Larch Nederlands: Lariks latijn: Larix decidua
Remedienummer: 19
Groep: 6 Moedeloosheid of wanhoop.
Chakra: 1
Astrologie: Saturnus
Tarot kaart: 21 De wereld
Astrologische edelstenen: Donkergroen/zwart(Onyx-Git-Spinel)


Algemeen.

. Larch wordt geassocieerd met de zielspotentie zelfvertrouwen.

Bij energie tekort van Larch, twijfelen mensen niet aan hun eigen bekwaamheden, maar zijn er gewoon van overtuigd dat ze onbekwaam zijn. En...... omdat men precies weet waarom ze niet in staat zijn tot handelen, proberen ze het niet eens. Ze maken op hun omgeving een verstandige indruk omdat ze met een ogenschijnlijke logica precies kunnen vertellen waarom iets niet gaat lukken. (vrouw zijn, geen universitaire studie, etc.) Ze bezitten vaak de kracht niet om zich te weer te stellen tegen negatieve programmering.
Ze hebben last van een minderwaardigheidscomplex en doordat ze niets volbrengen zullen ze ook weinig bijleren en zich minder blijven voelen dan anderen om hen heen. Er is geen spoor van verbittering of jaloezie naar mensen die het wel gelukt is.

Uitspraken:

Als vrouw/man heb je natuurlijk geen schijn van kans/ Ik heb nou eenmaal geen diploma/ ik ben te oud/ Dat kan ik toch niet aan/ Anderen zijn vast veel beter.

Voorkomende problemen

Faalangst
gebrek aan flexibiliteit
Minderwaardigsgevoelens
zelfonderschatting- misplaatste bescheidenheid
Negatieve ervaringen uit het verleden

Uitwerking
Larch geeft zelfvertrouwen en het gevoel dat risico's nemen de moeite waard is. Ook bij tegenslagen geven ze de moed niet op en kunnen hun eigen kwaliteiten beter inschatten. Ook bij behandeling van alcoholisten (drinken om te vergeten dat hij/zij een mislukkeling is) worden goede resultaten bereikt. Evenals kortdurende toediening bij examen, ed.

adviezen.

dagelijkse affirmatie: " ik wil het,ik kan het en ik doe het! " Afspraken maken met jezelf. Jezelf opdrachten geven. Uitdagingen zoeken.

Kinderen.

Behalve dezelfde problemen als de volwassenen zie je ook vaak dat door het gebrek aan zelfvertrouwen het stotteren begint. Zij hebben regelmatig aanmoediging nodig van volwassenen. Helaas zijn het vaak kinderen van ouders die zelf ook nog aanmoedigingen nodig hebben van hun ouders. Dus dan zou een 3 generatie therapie eigenlijk het beste zijn in dit geval.
Maar ach...anders beginnen we toch gewoon bij het kind???

Dieren..

Larch wordt gegeven aan dieren met een gebrek aan zelfvertrouwen. Soms heeft een dier met Larch-tekort slechte leer ervaringen gehad en daardoor het zelfvertrouwen verloren.

lees verder bij Bach voor dieren (overgevoeligheid)

 

 

 

Gratis consult en de prijs van een (voordelig) gebruikersflesje?

TOP

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 30-01-20   © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.