Marjanka's pages

U bent hier: marjanka.nl / Bachbloesems/ Alle Bachbloesems /Gorse

Gorse

Engels: Gorse
Nederlands: Gaspeldoorn
latijn: Ulex Europaeus
Remedienummer: 13
Groep: Onzekerheid.
Chakra: 5
Astrologie: Pluto
Tarot kaart: 20 Het Oordeel
Astrologische edelstenen: Donkerrood (bloedsteen) - rode agaat


Algemeen.

. Gorse belichaamt de zielspotentie 'hoop'.
Deze remedie is voor mensen die in een staat van uiterste wanhoop verkeren. Ze hebben alle hoop laten varen dat er nog wat voor hen gedaan kan worden. Soms laten zij zich nog overhalen om verschillende behandel methoden te proberen, maar alleen om anderen een plezier te doen. Zij zullen hun omgeving echter duidelijk maken dat ze niet verwachten dat dit hun lijden zal verlichten. (dit in tegenstelling tot het Oak-type, wat alles zal doen om te overleven)
Mensen met Gorse-tekort hebben een zwaar leven en kunnen een doodsverlangen hebben, dit komt dan door de zware tijden die zij moeten doorstaan. Het komt veel voor dat deze personen als kind/jong al ernstig chronisch ziek geweest zijn. Vaak betreft het mensen die ernstig ziek zijn en er is er ook geen hoop meer op verbetering.

Uitspraken:

Ik heb alles geprobeerd, maar......./ Het heeft toch geen zin meer.

Voorkomende problemen

Vertwijfeling -Wanhoop
Vertrouwen verloren
Geen ambities door falen behandeling
Mentale uitputting
Pessimisme
Extreem depressief

uitwerking

Gorse zorgt ervoor dat men weer vertrouwen krijgt dat alles toch goed komt. Verder zal men tot inzicht komen in de belemmerende werking van het genezingsproces door deze houding. Zo nodig kan men de geesteshouding wijzigen en zich verzoenen met het lot! In lichtere gevallen krijgt de patiënt weer nieuwe hoop en heeft daarmee de 1ste stap gezet in de richting van beterschap.

adviezen.

verandering van omgeving (zon). Huis verfrissen met bloemen, kleuren, geuren etc. Inzicht in karma leer. Lichamelijke beweging.

Kinderen.

Gorse maakt het kind optimistischer en kan vooral ingezet worden bij kinderen die een chronische ziekte hebben. Het komt weinig voor dat kinderen een echt tekort aan Gorse energie hebben. Maar let er toch op als je kind lang ziek was, of gezakt voor een examen, geen plezier meer lijkt te hebben en er steeds meer een pessimistische houding te zien is...misschien is jouw kind dan toch net dat kind wat geweldig zal opknappen van de Gorse energie.

Dieren..

Gorse is een echte stemmingsremedie. Een dier kan tijdelijk in een Gorsestemming zijn, maar geen dier heeft een Gorsekarakter. Asiel dieren vertonen regelmatig verschijselen van een Gorse tekort .....lees verder bij Bach voor dieren (onzekerheid)

 

 

Gratis consult en de prijs van een (voordelig) gebruikersflesje?

TOP

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 30-01-20   © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.