Marjanka's pages

U bent hier: marjanka.nl / Bachbloesems/ Alle Bachbloesems / Rescue Remedie

RESCUE Remedy

De 39 ste remedie = RESCUE (of eerste hulp) remedie

Bach rescue remedyDeze wordt zo genoemd vanwege de stabiliserende en kalmerende werking op de emoties tijdens een crisis periode en is vervaardigd uit de volgende 5 Bach bloesems:
*Impatiens: voor ongeduldige, geϊrriteerde mensen, die vaak in tijden van stress last hebben van spierpijn. Tegen mentale stress en spanningen.
*Clematis: voor mensen die dromerig zijn of afwezig, die het gevoel hebben flauw te vallen of bewusteloos te raken in tijden van trauma.
*Rock Rose: bij schrik, paniek, hysterie en grote angst.
*Cherry Plum: wanneer men bang is controle te verliezen over zijn verstandelijke of lichamelijke vermogens.
*Star of Bethlehem: bij trauma, zowel geestelijk als lichamelijk.

Algemeen

Heel wat mensen hebben hun leven te danken aan het innemen van deze remedie in noodgevallen, waarbij gewacht moest worden op de komst van de dokter of ambulance. Het is dus GEEN vervanging voor deskundige hulp!! Wel zal de remedie bijdragen aan het voorkomen van energetische shock, die ernstige lichamelijke schade met zich mee kan brengen. Tevens zal een reeds opgetreden shock snel worden opgevangen.
Met "shock" wordt eigenlijk alles bedoeld wat de energiebalans in het lichaam verstoorde.
Dus vanaf een dichtknallende deur, tot en met rampzalige berichten.
Maar ook bij lichamelijke ongevallen met (on)zichtbaar letsel of als de patiënt buiten bewustzijn (dreigt te) raken.
Bij al deze toestanden doet je lichaam even niet datgene wat het normaal wel doet, nl het activeren van de zelfgenezende vermogens die we allemaal bezitten.
De 1ste hulp remedie zorgt ervoor dat de balans binnen korte tijd hersteld , zodat het genezingsproces de kans krijgt om te beginnen.
Belangrijk is dat de toediening zo spoedig mogelijk aanvangt en zo nodig enige tijd vol gehouden wordt.
Bij ernstige gebeurtenissen is het zinvol als getuigen en begeleiders ook de Rescue remedie gebruiken voor zichzelf.

Gebruik

In acute gevallen: 4 druppeltjes uit het flesje oplossen in een glas water en het slachtoffer kleine teugjes laten nemen, totdat de shockverschijnselen af gaan nemen.
Daarna om het kwartier, half uur of uur telkens een slokje.

Ook kunnen de druppels onder de tong gedruppeld worden.

Bij bewusteloosheid wordt de remedie op de lippen, tandvlees, slapen, fontanel, achter het oor of op de polsen van de patiënt gedruppeld.

Verder kan het ook uitwendig gebruikt worden in omslagen, wikkels, kompressen en dergelijke. In dat geval is de dosering 6 druppels op een halve liter water.

Rescue remedie wordt meestal alleen incidenteel gebruikt, dus voor een korte behandeling of voor af en toe. Voor langere behandelingen is het beter om een mix te vragen die speciaal voor jou en voor jouw probleem gemaakt gaat worden.

Wanneer neem je Rescue remedy in?

Enkele voorbeelden waarbij RESCUE remedie goed werkt:
*emotioneel uit evenwicht zijn: door bijvoorbeeld ruzie, of een slecht bericht. Maar ook na het zien van iets engs,(kinderen na het zien van een enge film)
*wanneer er een moeilijke situatie aan gaat komen, tandarts (brrr), dokter of een lichamelijke ingreep bij een chirurg, excuus aanbieden, scheidingsperiode. Maar ook voor je bv in een vliegtuig stapt (en vliegangst hebt) of een sollicitatie gesprek en (rij)examen.
*Wanneer iemand (tijdelijk) moet werken onder grote emotionele, geestelijke of fysieke spanning.
Het innemen van eerste hulp remedie mag echter geen vaste gewoonte worden. Het middel is bedoeld voor kleine of grote noodsituaties , maar niet ter compensatie van een onverstandige levenswijze.
*bij behandeling van dieren kunnen 2 tot 3 druppels uit het voorraad flesje in het drinkwater of over het voer worden gedaan.
*behandeling van planten: na het verpotten, het verplanten van stekjes, schade door nachtvorst of ongedierte. Hierbij 3 tot 4 druppels uit het voorraadflesje in het gietwater doen en de plant hier 2 tot 3 dagen mee besproeien of begieten.

Rescue Examen

Een Rescue remedie met als aanvulling de bloesems die ervoor zorgen dat je voor + tijdens een examen helder na kunt denken, dat je niet meer twijfelt aan jezelf en minder vermoeid bent
Neem deze druppels in op ieder moment dat je gaat leren, voor je gaat slapen en natuurlijk mee nemen in het drinken tijdens je examen!

TIP: wanneer je gaat solliciteren, kennis gaat maken met je nieuwe schoonfamilie, mee wilt gaan doen met een kwis of wedstrijd...bij alle gelegenheden waarbij een helder hoofd, zelfvertrouwen en een actieve uitstraling gewenst is, kun je ook deze rescue inzetten.

Rescue-nacht

Deze rescue mix zal je behulpzaam zijn als je niet kunt slapen doordat je maar ligt te piekeren, of gewoon je gedachten niet stil kunt zetten.

Ook als je gewoon een drukke dag hebt gehad is het soms moeilijk om in slaap te vallen.

 Een paar druppels gedurende de voorbereiding op de nacht is vaak voldoende. Maar neem het flesje ook mee naar bed om daar ook nog een druppel onder je tong te doen.

Rescue Reizen

Reisziekte, maar ook de angst voor reizen (bv vliegangst) zullen sterk verminderen of helemaal verdwijnen bij het innemen van deze remedie. Het zorgt ervoor dat je beter in balans bent  (oorzaak van de misselijkheid) , haalt de spanning uit je lichaam en doet de angst sterk verminderen.

Begin de druppels in te nemen vlak voordat je vertrekt, maar bij reisangst kun je al beginnen vanaf dat je de spanning voelt opkomen.

Rescue- veranderingen

Verhuizingen, ziekte, nieuwe school of baan, etc. kunnen een enorme impact hebben op je lichaam en geest.  Maar ook er veranderingen nodig zijn in je leven , maar dat deze niet willen lukken.  Rescue veranderingen geven je een extra en flinke duw in de goede richting.

Tip:voor kinderen (1ste schooldag etc) en voor dieren zijn er ook alcoholvrije flesjes te verkrijgen.

Rescue dieren/kinderen

Voor Kinderen en dieren , maar ook mensen met leverziekten, verslavingen en alle andere redenen waarbij alcohol gebruik af te raden is.

 Ondanks dat er weinig alcohol gebruikt wordt als conservering, kan dit soms toch teveel zijn. In dat geval is er een rescue remedie die een alcohol vrije conservering heeft. Het flesje is dan maximaal 6 maanden houdbaar, maar hoeft niet in de koelkast. (uiteraard ook niet in de volle zon bewaren)

RESCUE Cream:

Zalf voor uitwendig gebruik, waarvan de volgende ingrediënten zijn toegevoegd: Clematis, Cherry Plum, Impatiens, Rock Rose, Star of Bethlehem en Crab Apple.
Te gebruiken bij: brand-, schaaf- en snijwonden, inwendige kneuzingen, insecten beten, pukkeltjes en puistjes, inwendige pijn (bijv. hoofd- en oorpijn), eczeem en anderen huidaandoeningen. Bij brandwonden is het natuurlijk belangrijk om eerst langdurig te koelen, maar vooral bij 1ste/2de graads verbrandingen helpt RESCUE zalf vreselijk goed als pijnstiller en ter voorkoming van blaren.
Vaak is de snelle pijnstillende werking van deze zalf al voldoende reden om altijd een tube bij de hand te houden en te gebruiken na iedere val of lichte snijwond. (zeker bij kinderen!)

Ook te gebruiken bij dieren en planten (bijv. op afgebroken of afgesneden takken).

De zalf altijd dun uitsmeren. Het is verstandig de zalf niet te gebruiken op wonden die nog gehecht moeten worden.

Er zijn in de handel ook andere rescue middelen verkrijgbaar ( pastilles, kauwgum, etc. )
Deze bevatten vaak zoetstoffen of andere toevoegingen waardoor het minder goed verdragen wordt door kinderen en door dieren.

Tevens is de rescue remedy ook in een kant en klare spray verkrijgbaar.

Soms heel handig, maar wel vrij duur in gebruik.!

 

Gratis consult en de prijs van een (voordelig) gebruikersflesje?

TOP

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 30-01-20   © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.