Marjanka's pages

U bent hier: marjanka.nl / Bachbloesems/ Alle Bachbloesems /Rock water

Rock Water

Engels: Rock Water
Nederlands: Bronwater
latijn: -
Remedienummer: 27
Groep: 7 Overbezorgdheid voor het welzijn van anderen.
Chakra: 3
Astrologie: Saturnus
Tarot kaart: 21 De wereld
Astrologische edelstenen: Donkergroen/zwart(Onyx-Git-Spinel)


Algemeen.

Rock Water wordt geassocieerd met de zielspotenties : aanpassingsvermogen en innerlijke vrijheid.
Iemand die een tekort heeft aan deze energie is vaak verstrikt geraakt in denkbeelden die niet of nauwelijks overeenkomen met de realiteit. Er is een denkbeeldig monument opgericht, bestaande uit verheven geestelijke idealen, zedelijke richtlijnen en perfectionistisch getinte voorstellingen met betrekking tot eigen gezondheid. Nu wordt het een vrijwel onmogelijke taak om te blijven voldoen aan dit beeld!
Deze mensen zijn hard voor zichzelf en ontzeggen zichzelf veel plezier om daardoor een voorbeeld te kunnen zijn voor andere mensen die zich daarna ook tot beter mensen kunnen ontwikkelen. Het zijn de mensen overdreven aan fitness doen, streng macrobiotisch eten, zich aansluiten bij een sekte (of sekte leider worden) en martelaar kunnen worden voor hun ideaal. Ze gaan er vaak van uit dat wereldse geneugten in de weg staan voor spirituele ontwikkeling.
In de praktijk zullen er weinig extreme Rock Water karakters voor komen, maar vrijwel iedereen heeft bepaalde gebieden in de persoonlijkheid die voortdurend onderdrukt wordt. Wanneer dit een probleem gaat worden voor het dagelijkse functioneren is het goed om Rock Water te proberen.

Uitspraken:

. Ik leef een sober bestaan/ Ik ga altijd vroeg naar bed en sta vroeg op./ Ik moet 's morgens eerst aan mijn conditie werken./ Ik vind dat je geen vlees moet eten/ Je moet eerst aan een ander denken.

Voorkomende problemen

Martelaarschap voor eigen ideaal
Starre ideeën/ Onderdrukte behoeften
Zelfontkenning
Perfectionistisch
Soberheid- Spartaanse levenswijze
Zelfverloochening
Idealistisch over zichzelf - voorbeeld zijn voor anderen
Sterke wil
Zelfgenoegzaamheid

Uitwerking.

Het vermogen om een persoonlijkheid op te bouwen, met veel inzicht en levensvreugde. Kan alle theorieën los laten, als hij/zij met nieuwe inzichten en grotere waarheden kennis maakt. Op grond van levensvreugde en inzichten wordt de voorbeeld functie een natuurlijk gevolg. Idealisten met een groot aanpassingsvermogen.

adviezen.

In ieder opzicht leren ontspannen. Zichzelf meer wereldse genoegen en pleziertjes toestaan. Lichaamsbeweging nemen waarbij er geen strakke regels zijn. (Drama expressie, vrij dansen, schaatsen)

Kinderen

Ook kinderen kunnen perfectionistisch zijn en erg streng voor zichzelf. Deze remedie is ook geschikt voor de kieskeurige etertjes. Het is ook de remedie voor het kind wat ontevreden is en starre denkbeelden heeft. Veel kinderen met een tekort aan Rockwater energie doen er alles aan om een voorbeeld te zijn, maar gaan daarin soms veel te ver.

Dieren..

Deze dieren zijn erg star in hun levenswijze. Zij wijken niet af van hun standaardpatroon en zullen nooit uit zichzelf linksom lopen als ze normaal rechtsom gaan.
Het lijkt of ze klok kunnen kijken, want ze weten exact aan te geven wanneer het etenstijd is en wanneer ze uitgelaten moeten worden, wanneer er iemand thuis moet komen enz. ...
Zie verder bij Bach voor dieren (overbezorgdheid)

 

Gratis consult en de prijs van een (voordelig) gebruikersflesje?

TOP

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 30-01-20   © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.