<Bach voor dieren voor overbezorgdheid_leven en laten leven
Marjanka's pages

U bent hier: marjanka.nl / Bachbloesems/ Bachbloesem dieren /overbezorgdheid

Overbezorgdheid bij dieren

Beech

Een Beech-dier ergert zich aan anderen, voelt zich ver verheven boven anderen. Het zijn behoorlijk onverdraagzame dieren. Vaak komt deze onverdraagzaamheid voort uit een onprettige ervaring en heeft het dier zich geestelijk afgesloten voor vriendelijkheid om zichzelf emotioneel te beschermen.
Deze dieren hebben dan ook moeite met het schenken van hun vertrouwen aan de eigenaar en dienen met veel geduld getraind te worden.
Hardhandig aanpakken en straffen uitdelen heeft dus enkel een averechts effect op een dier met een Beech-tekort.
Ook tijdens de pubertijd kan een dier negatief Beech gedrag gaan vertonen en gaan proberen waar de grenzen liggen. Het dominante/ onverdraagzame gedrag kan omslaan in agressie, wat niet getolereerd kan worden. Voorzichtigheid is geboden bij de (her)opvoeding van deze dieren.

Katten: zie bachbloesem katten

naar bloesems

Chicory

Een Chicory-dier heeft een sterke geldingsdrang. Het zijn jaloerse dieren die veel aandacht vragen.
Als dit dier denkt niet de aandacht te krijgen die hij wilt, dan zal hij door middel van negatief gedrag deze aandacht opeisen.
Als het die aandacht krijgt, dan is het het liefste dier van de hele wereld, maar zodra het die aandacht niet krijgt, toont het negatief en zeer bezitterig gedrag.
Dit bezitterig gedrag manifesteert zich bij vrouwelijke dieren vooral naar de jongen toe. Vaak blijven deze dieren heel lang voor hun jongen zorgen en doen dat ook met hun hele ziel en zaligheid.
Chicory-dieren zijn intelligente dieren die de kunst van het manipuleren goed beheersen.

Katten: zie bachbloesem katten

naar bloesems

Rock Water

Deze dieren zijn erg star in hun levenswijze. Zij wijken niet af van hun standaardpatroon en zullen nooit uit zichzelf linksom lopen als ze normaal rechtsom gaan.
Het lijkt of ze klok kunnen kijken, want ze weten exact aan te geven wanneer het etenstijd is en wanneer ze uitgelaten moeten worden, wanneer er iemand thuis moet komen enz.

Het zijn vrij hooghartige dieren die spelletjes en knuffelen ver beneden hun niveau vinden.
Het dier leeft een vrij geïsoleerd leven en raakt uit evenwicht als van de standaardrituelen afgeweken wordt.
Het dier gaat zich als een slachtoffer van zijn eigen regels gedragen aangezien hij zich door zijn starheid alle pleziertjes in het leven ontneemt.
Een hond die kans heeft op een tekort aan Rock water energie is vrijwel altijd een alfa hond, hij/zij zoekt makkelijk ruzie met roedel leden of andere dieren uit de omgeving. Het lijkt ook wel of het altijd grote honden zijn.
De hond is over het algemeen redelijk makkelijk op te voeden en is erg gedisciplineerd.

Als symptoom therapie wordt deze remedie alleen gegeven bij dieren die van een zeer sterke en gedisciplineerde baas afkomt (een baas die zelf Rockwater tekort komt)

Katten: zie bachbloesem katten

naar bloesems

Vervain

Voor dieren die zich met grote vasthoudendheid aan bepaalde zaken overgeven.
Waar het mee begonnen is, daar gaat het ook mee door, ook al waarschuw je tien keer.
Het zijn superenthousiaste dieren, die het risico lopen zichzelf mentaal uit te putten.
Ook kan enthousiasme voor een bezigheid (balspelletje) overslaan in fanatisme.
Deze dieren zijn permanent mentaal en lichamelijk bezig waardoor zij zich moeilijk kunnen ontspannen.
Slapen gaat ook gepaard met veel dromen, waarin veel geschokt, gegromd en gepiept wordt. Zelfs in zijn slaap krijgt het dier dus geen rust. Voor dieren die zich met grote vasthoudendheid aan bepaalde zaken overgeven. Waar het mee begonnen is, daar gaat het ook mee door, ook al waarschuw je tien keer.
Het zijn superenthousiaste dieren, die het risico lopen zichzelf mentaal uit te putten. Ook kan enthousiasme voor een bezigheid (balspelletje) overslaan in fanatisme. Deze dieren zijn permanent mentaal en lichamelijk bezig waardoor zij zich moeilijk kunnen ontspannen.
Slapen gaat ook gepaard met veel dromen, waarin veel geschokt, gegromd en gepiept wordt. Zelfs in zijn slaap krijgt het dier dus geen rust. Het dier vind je dus vrijwel nooit in een ontspannen toestand liggen en slapen in totale overgave komt nauwelijks voor.

Het type dier wat een tekort heeft aan Vervain energie , vertoont een zekere gelijkenis met het dier die een tekort heeft aan Crab-apple, Oak of Beech. Dus soms is het moeilijk zoeken naar de juiste remdie.

Wat zou een aanwijzing kunnen zijn dat je dier Vervain nodig heeft?
Het dier is normaal best wel gehoorzaam, maar ineens kan hij je totaal gaan negeren en is ervan overtuigt dat het je moet beschermen. Ondanks de behoefte aan liefde een aanraking, kan dit dier zich er niet meer aan overgeven.
Een hond die vriendschappelijk omgaat met de kat, kan ineens dit dier als prooi gaan zien...soms alleen uit verveling of omdat die kat uit de hondenbak heeft gegeten. Op de gang zetten, of straffen heeft geen zin...
Verlies niet je controle of geduld, maar blijf wel duidelijk en onverbiddelijk...controle verlies geeft ook verlies van respect wat het dier voor je heeft.
Behandel het dier voor zeer lange tijd met Vervain druppels en daarnaast ook met druppels die de oorzaak van dit gedrag kan aanpakken.

Katten: zie bachbloesem katten

naar bloesems

Vine

Een Vine-dier kan heel dominerend en als een echte vechtersbaas overkomen. Hij valt andere dieren aan, zonder dat er een duidelijke reden voor te vinden is. Hij houd zich ook niet aan de gedragsregels/sociale code.  Vaak zijn het dieren die iets missen in hun opvoeding en niet echt goed sociaal gedrag hebben aangeleerd.  Ook angst kan een nare raadgever zijn voor dit dier.  

Ondanks dat het dier vechten leuker lijkt te vinden dan spelen, wanneer de verzorger wel geaccepteerd wordt als meerdere, wordt het dier ineens super onderdanig.
Kijk dus uit met het alleen laten van dit dier met kinderen of kleinere dieren!!!
Wanneer de rivaal al afdruipt, daar wil het Vine-dier nog na happen. Een kat met Vine energie tekort zal het tegen alle soort genoten opnemen. Deze dieren jagen een ieder tegen zich in het harnas met dit gedrag. Het zal duidelijk zijn dat dit gedrag maatschappelijk onaanvaardbaar is en dat het dus belangrijk is dat er tegen opgetreden wordt.
Door zijn overdreven overheersende gedrag vallen al zijn goede eigenschappen en capaciteiten in het niet.
Een dier met een tekort aan Vine energie kan het niet helpen dat het zo reageert, heeft dus hard hulp nodig, voor iedereen bang gaat worden of er een hekel aan gaat krijgen. Want dan komen we in de beruchte vicieuze cirkel.

Vine kan worden gebruikt bij dieren die het kennelijk hoog in hun bol hebben gekregen door verandering in de kudde of roedel, of bij het gezin waar ze verblijven.
 Werk veel met dit dier, accepteer de onderdanigheid , maar niet het overdrijven hierin. Accepteer absoluut geen tiranniseren van huisgenoten, dus laat zeer duidelijk je afkeuring blijken en negeer hem/haar daarna even. Straf en negeren is heel erg voor dit dier, omdat het juist in het gevlei wil komen bij de baas.
Pas wanneer de harde schil iets op gaat lossen, kun je het dier gaan belonen en geleidelijker zachter en warmer worden.

Katten: zie bachbloesem katten

naar bloesems

 

VERDER:

overgevoeligheid voor invloeden van buitenaf

Gratis consult en de prijs van een (voordelig) gebruikersflesje?

TOP

 

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 08-03-20   © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.