Marjanka's pages

U bent hier: Marjanka.nl/ bachbloesem/ Bachbloesem dieren

Onvoldoende belangstelling voor het heden- afwezigheid

Dieren die onvoldoende belangstelling hebben in het hier en nu

Clematis

Een Clematis-dier toont dromerig gedrag. Hij ontvlucht de werkelijkheid en ligt het liefst lekker te slapen dromend van de boswandeling die hij vanavond gaat maken. Hij heeft een afwezige blik in de ogen. Aangezien het dier erg afwezig is, lijkt het alsof het ongehoorzaam is, omdat het de commando's niet hoort, of daar gewoon traag op reageert. Zo'n dier straffen is dan dus een slechte zaak, omdat het niet begrijpt waarvoor het gestraft wordt.

Het zijn dieren die lomp overkomen, soms dingen omgooien, maken weinig geluiden en vinden het heerlijk om bij hun eigenaar in de buurt te zitten/liggen. Soms hebben ze 1 ding waar ze echt belangstelling voor hebben (bepaald voedsel, een geur of een speelgoed)

Dit gedrag wordt vaak gezien bij dieren die vroeger slecht behandeld zijn, langdurig geïsoleerd  heeft geleefd,  slechte socialisatie had,  of bij verlies van hun eigenaar. Het is de bedoeling dit dier uit zijn droomwereld te halen en de aandacht te vestigen op het heden. Veel spelen en dingen doen waarvan u weet dat het dier dit leuk vindt zal het dier helpen terug te keren naar het heden.

Dieren met een echt tekort aan Clematis energie, hebben vaak een langdurige behandeling nodig met deze bloesem.

Katten: zie bachbloesem katten

naar bloesems

Chestnut Bud

Een Chestnut Buddier maakt continu fouten en leert daar niet van. Hij heeft als het ware een leerblokkade. Het is het dier die telkens de fout in gaat op exact dezelfde manier. Een hond die als hij naar die ene reu toegaat steeds afgebekt wordt en dat ook lijkt te weten, toch gaat hij telkens weer terug om weer afgebekt te worden.

Een dier met een tekort aan deze energie worden ook vaker dan anders door soortgenoten gecorrigeerd. Deze dieren lijken dom, maar zijn dat absoluut niet. Eigenlijk lijken deze dieren niet volwassen te worden, ze blijven steken in het kinderlijk gedrag van constant dezelfde dingen fout te doen. Bij deze dieren moet je eigenlijk zien te voorkomen dat ze in de fout gaan, pikt de hond iets van tafel, zorg dan dat er niets te pikken valt, of leid hem af.

Het zijn dieren die je beslist niet hard aan moet pakken, want dan slaat dit gedrag om in onzekerheid. Leer spelenderwijs  wat dingen aan en misschien is een clickertraining voor honden een goed advies?

Katten: zie bachbloesem katten

naar bloesems

Honeysuckle

Een remedie die gegeven kan worden om dieren te helpen die in het verleden blijft leven.

Ook al was dit geen leuk verleden, het was wel bekend en vertrouwd.  Honeysuckle maakt deel uit van de 'overplaatsingsremedie' (Honeysuckle, Star of Bethlehem en Walnut). Het helpt dieren die naar een nieuwe omgeving moeten gaan. Denk hierbij aan verkoop of uithuisplaatsing. Bij dieren met een Honeysuckle-tekort zie je dat ze niet (willen) wennen aan de nieuwe leefsituatie, ze blijven hangen in het verleden. Dat kenden ze en dat waren ze gewend. Die nieuwe leefsituatie kan variëren van een nieuwe eigenaar tot een verhuizing of nieuwe mensen in huis. Deze remedie kan ook preventief gegeven worden, dus voor de herplaatsing ,verhuizing, maar ook bij moeder dieren als hun jongen weg gaan.

Verder is het ook soms handig om de associaties met het verleden te verminderen. (nieuwe mand aanschaffen, etc.)

Geef het dier veel vriendschap en begrip (liefde kan het dier soms nog niet aan in deze toestand, dus dring je niet op) Soms zal er ook walnut (voor verandering), star of Bethlehem (trooster) en eventueel Rock Rose (angst) bijgegeven moeten worden.
Deze remedie kan ook preventief gegeven worden, dus voor de herplaatsing of verhuizing. Maar ook als een huisgenoot overleden is of verhuisde kan deze bloesem helpen om de achterblijvers weer verder te gaan met een nieuwe toekomst.

Katten: zie bachbloesem katten

naar bloesems

Mustard

Mustard is ook een echte stemmingsremedie. Dieren die een tekort hebben aan Mustard-energie verkeren in een zware depressie, die van tijdelijke aard is.

Ineens kan het dier in zo'n depressie terechtkomen zonder dat daar echt een oorzaak voor aan te wijzen is. Niets in het leven kan hun dan vreugde brengen. Ze liggen maar wat doelloos in hun mand. Deze toestand komt gelukkig niet erg vaak voor bij dieren, maar dieren die in korte tijd veel meegemaakt (aantal herplaatsingen) hebben willen dit gedrag wel vertonen. Voor deze dieren zou je het best een dieren communicator kunnen inschakelen, als er geen verbetering optreed. Maar eerst is het belangrijk om de gezondheid goed na te laten kijken.

Dieren met een Mustard tekort hebben ook vaak een vertraagde stoelgang, slechte eetlust, en slapen slecht.  Dit allemaal zonder medische verklaring.

Katten: zie bachbloesem katten

naar bloesems

Wild Rose

Wild Rose dieren zijn eigenlijk de 'doetjes' onder de huisdieren, ze maken zich niet zo gauw ergens druk over en liggen netjes en rustig op hun plaats. Op het oog dus ideale dieren, maar ..ze hebben weinig levensvreugde.

Een dier met een tekort aan Wild Rose-energie gaat apathisch en ongeïnteresseerd door het leven. Het heeft geen zin om iets te leren. Het dier legt zich bij elke situatie neer en is daarom erg gemakkelijk in de omgang. Het zijn rustige ontspannen dieren die niet echt ongelukkig overkomen. Het dier heeft echter niet de vrolijkheid die het zou kunnen hebben en mist het vermogen om van de dingen des levens te genieten. Niks lijkt het dier echt leuk te vinden en daardoor zal het dier ook niet graag willen spelen of uitgebreid uit wandelen gaan.
 ..........
Bij een dier wat tijdelijk behoefte aan Wild rose heeft, zal zich apatisch gaan gedragen en lijkt te hebben besloten dat het niet meer actief mee doet in deze wereld. Vaak is dan een combinatie met Olive een goede remedie. Probeer het dier ook (weer) te leren dat borstelbeurten, massage en aaien erg fijn is en ga later proberen om met het dier te stoeien. (heel langzaam opvoeren)

Katten: zie bachbloesem katten

naar bloesems

Olive

Dieren met een tekort aan Olive- energie zijn moe en futloos. Deze dieren hebben last van algehele uitputting.
Ze zijn oververmoeid wat zich uit in veel slapen en te moe zijn om te eten. Olive geeft het dier energie om weer vooruit te kunnen. Dieren komen in deze toestand terecht na ziekte of een zware operatie. Ook het verblijf op een logeeradres kan zeer uitputtend zijn voor een hond of kat (stress). Ook na een operatie of een zware ziekte is het goed het dier Olive te geven.

Olive tekort kan ook ontstaan bij dieren die hun energie niet goed verdelen of te zwaar zijn belast. (werkdieren/ zware bevalling/etc.)  De dieren kunnen daarom ook veel ontspanning en buitenlucht gebruiken bij een tekort aan deze Olive energie.

Soms is het daarom goed om Olive preventief te geven.

Katten: zie bachbloesem katten

naar bloesems

White Chestnut

Vaak zijn het  ondernemende  en onderzoekende dieren die alles willen onderzoeken. Niet vanwege een lichamelijke onrust (dan is 'Impatiens' een goede optie), maar door geestelijke onrust. Ze zijn vaak gespannen, lijken zich moeilijk over te kunnen geven,vriendelijk, maar ook gauw geïrriteerd als mensen te lang aandacht besteden aan het dier.Het dier kan zich niet concentreren en kan problemen en/of gebeurtenissen niet los laten. Het dier heeft geen controle over zijn gedachten . Worden vaak ervaren als nerveuze dieren die ook een territoriale drang lijken te hebben.

Vaak zijn het intelligente dieren die door een tekort aan White Chestnut zich moeilijk kunnen concentreren.

 Soms onduidelijk gedrag naar de omgeving toe, een hond zal kunnen grommen en toch om een knuffel vragen.

 Deze dieren slapen zeer onrustig aangezien de gebeurtenissen van die dag zich in zijn hoofd blijven afspelen. Het is een geestelijk onrust. Deze dieren zijn ook altijd bezig, dingetjes onderzoeken, tien keer omdraaien in de slaap enz.

Vanwege de slechte concentratie is het erg moeilijk deze dieren iets te leren.  Bij alle nieuwe ervaringen moeten ze dit eerst verwerken voor ze gaan liggen.

White Chestnut toepassen bij onrustige dieren die herstel van evenwicht zoeken, tevens zorgen voor een tijdelijke prikkelarme omgeving.

Te kort kan ook ontstaan door hormonale oorzaken en daardoor zie je dit vaak bij pubers en bij loops/krolse perioden.

Ze lijken soms ongehoorzaam, omdat ze tijdens het uitvoeren van een commando , soms ineens iets anders " even moeten checken"
Deze dieren slapen zeer onrustig aangezien de gebeurtenissen van die dag zich in zijn hoofd blijven afspelen. Het is een geestelijk onrust.
Deze dieren zijn ook altijd bezig, dingetjes onderzoeken, tien keer omdraaien in de slaap enz. Vanwege de slechte concentratie is het erg moeilijk deze dieren iets te leren.
White chestnut, aangevuld met lange rustige wandelingen en ontspannende aai/borstel beurten zijn een goede hulp voor dit dier. Probeer ook uit te vinden wat de aanleiding tot deze toestand was, zodat je misschien een andere remedie als ondersteuning erbij kunt voegen.

Katten: zie bachbloesem katten

naar bloesems

 

VERDER:

naar onzekerheid / onvoldoende bewust van eigen kracht.

 

Gratis consult en de prijs van een (voordelig) gebruikersflesje?

TOP

 

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 08-03-20   © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.