Marjanka's pages

U bent hier: Marjanka.nl/ bachbloesem/ Bachbloesem dieren

Veranderingen

Verhuizingen

Voor de meeste dieren is best wel moeilijk om veranderingen mee te maken in hun leven.

Voor een kat is iedere verandering van huisvesting een probleem.
Vaak zijn deze dieren zo gehecht aan het huis en de omgeving dat ze in staat blijken om grote afstanden af te leggen om weer terug naar deze omgeving te gaan.

Het zal iets beter gaan wanneer je het dier vooraf/tijdens en na de verhuizing Walnut geeft, eventueel in combinatie met andere bloesems die het verlies van de vertrouwde omgeving helpt te verwerken en de onzekerheid die op kan treden als ze weer hun nieuwe omgeving moeten gaan ontdekken..

Laat het dier pas verhuizen als er een rustig plekje is gemaakt in het nieuwe huis ,waar je dan meteen ook de kattenbak neer zet.

Uiteraard zul je de 1ste weken je kat goed in de gaten moeten houden en liefst niet alleen buiten laten tot het hele huis en directe omgeving geaccepteerd is door jouw kat.

Ook een hond heeft problemen met veranderingen. Bij een verhuizing zal dit voor dit dier minder traumatisch zijn als de voornaamste verzorger maar mee gaat verhuizen.  Soms zal een nieuwe uitlaatplek met alle bijbehorende luchtjes en dieren wel een extra uitdaging of een extra drempel kunnen zijn voor je hond.

Bij een verhuizing is het vooral de drukte die stress veroorzaken kan, zeker als de hond een neiging heeft tot onzeker gedrag. Indien mogelijk zou het fijn zijn om dit dier tijdens de ergste drukte bij een vertrouwd iemand te laten logeren.

Geef je hond behalve de genoemde Walnut ook iets tegen stress en onzekerheid en zie er op toe dat het dier wel voldoende lichaamsbeweging blijft houden.

Herplaatsing/overplaatsing

Ook als een hond of kat slecht behandeld is, of veel traumatische ervaringen heeft zal er een vorm van heimwee kunnen optreden in de eerste tijd wanneer jij dit dier in huis neemt . Het dier liet wel alle bekende zaken achter en komt in een geheel onbekende plek terecht.

Vaak zijn de dieren dan behoorlijk rustig de eerste tijd en zullen goed in de gaten houden wie en waar hun nieuwe verzorgers zijn.  Zeker als er al een paar veranderingen aan vooraf zijn gegaan zie je dit gedrag.

Pas na een tijdje wordt het duidelijk dat deze omgeving blijvend zal zijn en komt langzamerhand het echte karakter van het dier tevoorschijn.

Ook kan hier dan probleem gedrag tevoorschijn komen, wanneer er een "verleden" was die trauma's veroorzaakten.

Voel je niet schuldig als dit gebeurd...het heeft niets met jou te maken, maar reageer wel snel door advies te vragen aan een ervaren gedragsdeskundige .

Ook een forum waar ervaringsdeskundigen aanwezig zijn is een plek waar je met je vragen terecht kunt.

Geef verder het dier zo snel mogelijk na plaatsing de herplaatsmix, later  aangevuld met de bloesem remedy die speciaal bestemd is voor het gedrag wat tevoorschijn kwam.

Veranderingen in huis

Als er nieuwe bewoners bij komen (nieuw huisdier/baby/nieuwe partner)  kunnen bij de diverse dieren ook verschillende reacties te zien zijn.

Kijk goed, laat je vooraf ook goed adviseren waar je op moet letten, probeer de hardnekkige nep verhalen te scheiden van de echte,  door ook met je verstand te luisteren en ondersteun je huisdieren liefst bijtijds met een speciaal aangepaste Bachbloesem mix.

Gratis consult en de prijs van een (voordelig) gebruikersflesje?

TOP

 

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 08-03-20   © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.