Marjanka's pages

U bent hier: Marjanka.nl/ bachbloesem/ Bachbloesem dieren /Rescue  remedy

Rescue remedy voor alle noodgevallen en stress

De 39 ste remedie = RESCUE (of eerste hulp) remedie

Deze wordt zo genoemd vanwege de stabiliserende en kalmerende werking op de emoties tijdens een crisis periode en is vervaardigd uit de volgende 5 Bach bloesems:

*Impatiens: voor dieren die een vrij plotseling opkomende drang tot steeds maar door willen gaan.  Voor ongeduldige, geïrriteerde dieren of mensen, die vaak in tijden van stress last hebben van spierpijn. Tegen mentale stress en spanningen.
*Clematis:  voor dieren die werkelijkheid langdurig ontvluchten en voor dieren die dromerig zijn of afwezig, of dreigen flauw te vallen of bewusteloos te raken in tijden van trauma.
*Rock Rose: bij schrik, paniek, hysterie en grote angst, Rock Rose tekort ontstaat als er sprake is van een plotselinge schrik (ongeval etc)
*Cherry Plum:  voor dieren voortdurend onder hoogspanning leven en zich moeilijk kunnen ontspannen. Soms ontstaat dan zomaar ineens een enorm wangedrag. Het dier geeft zeer onbetrouwbaar gedrag te zien of is bang is controle te verliezen .
*Star of Bethlehem: bij dieren die trauma's op hebben gelopen.  (geestelijk e/o lichamelijk) Dit kan zijn: mishandeling, overplaatsing, overlijden .

Enkele voorbeelden waarbij RESCUE remedie goed werkt:

Vooraf en tijdens alle situaties waar stress verwacht wordt, zoals bezoek dierenarts, vuurwerk , nieuwe situaties, etc.
Bij alle situaties waar je huisdier extreem op reageert, te denken aan ziekten, vakantie, etc.

Rescue is een gelegenheidsremedie en behulpzaam bij plotselinge angst of stress situaties en voor shock.  Verder helpt het ook heel goed en snel bij ongevallen of andere lichamelijk/geestelijke ernstige situaties waarbij snel hulp vereist is en deskundige hulp nog niet aanwezig is.

Als het probleem structureel is of langer lijkt te gaan duren ,kun je beter een mix op maat laten maken die uit gaat van het karakter van je dier , in combinatie met het onderliggend probleem.

Bij een mix op maat, zal er een ondersteunende werking zijn die emoties weer in balans brengt. Bij een eerste hulp remedie zal de nadruk liggen op een acute situatie.

Toediening van de druppels:

Bij acute situaties neem je een druppel op je vinger en wrijf dat dan af in de mondhoeken van het dier (op het slijmvlies/tandvlees) , dit kan om de 2 minuten herhaald worden. Doorgaan tot je verbetering ziet en dan afbouwen. Eventueel kan ook een druppel op de oorranden en of voetzolen.

Wanneer er een stress situatie aan gaat komen, kun je vooraf wat druppels geven via het drinkwater en/of voer. Verder is het ook mogelijk om wat brokjes in te druppelen en mee te nemen in een plastic zakje.   Geef steeds 1 brokje.

Vuurwerk angst

Bij het oefenen, kan de rescue remedy vooraf gebruikt worden. Geef dan 4x dgs 2 druppels in eten, beloning/traktatie en drinkwater. Vanaf november is het slim om alvast speciale Rescue voor vuurwerk angst te bestellen. Hierbij wordt ook wat extra bloesems voor onbestemde angsten, angsten voor bekende zaken en wanhoop aan toegevoegd .

Tijdens het knallen, zullen vele dieren niet meer eten, in dat geval is de toediening zoals bij 'noodgevallen' beschreven staat, een goede optie. 

Geef het dier verder alle gelegenheid om zich terug te trekken, liefst in het donker of lekker bij jou in de buurt. Laat de keuze hiervoor aan het dier zelf.  Lees verder→(Vuurwerkangst)

RESCUE Cream

Zalf voor uitwendig gebruik, waarvan de volgende ingrediënten zijn toegevoegd: Clematis, Cherry Plum, Impatiens, Rock Rose, Star of Bethlehem en Crab Apple.
Te gebruiken bij: brand-, schaaf- en snijwonden, inwendige kneuzingen, insecten beten, pukkeltjes en puistjes, inwendige pijn (bijv. hoofd- en oorpijn), eczeem en anderen huidaandoeningen.

Bij brandwonden is het natuurlijk belangrijk om eerst langdurig te koelen, maar vooral bij 1ste/2de graads verbrandingen helpt RESCUE zalf vreselijk goed als pijnstiller en ter voorkoming van blaren.

Vaak is de snelle pijnstillende werking van deze zalf al voldoende reden om altijd een tube bij de hand te houden en te gebruiken na iedere val of lichte snijwond.

De zalf altijd dun uitsmeren. Het is verstandig de zalf niet te gebruiken op wonden die nog gehecht moeten worden.

Grotere wonden of grotere behandelplekken

Indien er een groter gebied op de huid behandeld moet worden met rescue, kan er een oplossing gemaakt worden van gekookt water met rescue druppels en (indien aanwezig) ook crab apple druppels. Deze oplossing kan gebruikt worden om compressen mee te maken die u op het behandel gebied legt. Vaak is dit ook erg effectief als u net een opengebeten plek ontdekt (hot spot) of een huiduitslag plek.

Ook bij een verstuiking of breuk kan dit de zwelling binnen de perken houden en bloeduitstortingen verminderen.  (zie Tips nr.3 )

De rescue remedy kan besteld worden in een gebruikersflesje van 10 en 30 ml en is erg betaalbaar (tussen 3,50 en 10 euro)  dus de moeite waard om eens te proberen.  

Hou het flesje altijd in de buurt, hierbij is het echt van belang om zo snel mogelijk deze remedie toe te passen.

Wanneer je een  klein flesje mee besteld bij je mix, kun je deze de 1ste dag geven om je dier voor te bereiden op de mix. Daarna bewaar je het flesje voor alle noodgevallen.

Ik weet zeker dat de resultaten je verbazen. Uiteraard kun je de druppels ook voor jezelf en je kinderen gebruiken.

Gratis consult en de prijs van een (voordelig) gebruikersflesje?

TOP

 

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 08-03-20   © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.