Marjanka's pages

U bent hier: Marjanka.nl/ bachbloesem/ Bachbloesem dieren

Eenzaamheid bij dieren

Impatiens

Een dier met Impatiens-gebrek is druk en altijd in de weer.
Het zijn overenthousiaste , ongeduldige dieren die de hele dag bezig zijn. Ze handelen al, voordat je ze een commando gegeven hebt.
Ze ergeren zich aan andere dieren, die het tempo niet bij kunnen (of willen) houden.
Hun eten gaat met drie happen naar binnen en word niet gekauwd, dat kost immers tijd. Ze zijn snel geïrriteerd en komen zeer nerveus over.

Dit zijn de dieren die hun verzorger de hele dag met één oog in de gaten houden.
Verder zijn het de dieren die via grauwen en snauwen de andere dieren (en soms mensen) vertellen wat de regels zijn. Het zijn drukke en overrompelende dieren die snel op prikkels reageren. Hierdoor zijn er ook regelmatig ongelukjes te melden met en rondom deze dieren.

 De hond springt tegen je op en komt meteen met balletjes,stokken ,etc aan en krijgen er niet genoeg van om steeds weer uitgelaten te worden. Dus zijn het heerlijke dieren voor actieve mensen, al zijn ze wel wat slordig in het afwerken van de opdracht.  Uiteraard zul je onder de dieren met een tekort aan deze energie vaker een mager lijf aantreffen, want ze verbruiken meer energie.  Impatiens moeder dieren zijn niet echt altijd de beste ouders omdat ze vaker het nest verlaten en weinig geduld hebben voor hun kroost.

Probeer  Impatiens eens wanneer je te maken hebt met een dier die plotseling de drang krijgt om steeds maar door te gaan,snel geprikkeld is en gehaast. , en soms ook  een korte tijd nadat je uit wandelen bent geweest,alweer smekend (of piepend) naar de deur kijkt.

Katten: zie bachbloesem katten

naar bloesems

Heather

Dieren met Heather tekort tonen een aanstellerig gedrag en kunnen slecht tegen alleen zijn.
Ze hebben het liefst een heel publiek om zich heen staan waarvoor ze dan de meest rare kunsten uithalen om maar alle aandacht te krijgen. Je valt in huis gewoon over ze.
Het dier wil alleen maar in het middelpunt van de belangstelling staan. Deze dieren zijn ook vaak zeer egoïstisch en eisen alle aandacht, zij doen dit op een heel subtiele manier, maar altijd zo dat ze er zelf beter van worden.  Veel van de kleine gezelschapshondjes ontwikkelen een chronisch tekort aan Heather energie.

Deze dieren moeten ook maar weinig hebben van hun soortgenoten die in hetzelfde huis wonen. Immers, deze krijgen aandacht die het Heather-dier wil hebben.

Ook met kinderen kunnen deze dieren (hond/kat) soms niet goed overweg.  De katten die aanhoudend miauwen, die aandacht vragen door bij iedereen op de schoot te springen en overal de mensen volgen , hebben ook vaak baat bij Heather.  Ook die hond die verlatingsangst heeft, sloop gedrag , janken en soms onzindelijk zijn heeft bij het alleen zijn , heeft er helemaal niets aan als je hem/haar straft, maar wel met Heather en een gedegen training die het dier stap voor stap leert om alleen te zijn.

Vaak zie je een tekort aan Heather ontstaan bij dieren die langdurig ziek geweest zijn, maar ook bij dieren die herplaatst worden.

Katten: zie bachbloesem katten

naar bloesems

Water Violet

Dieren van het Water Violet-type zijn tevreden met hun eigen gezelschap. Ze hebben een aparte uitstraling van onafhankelijkheid. Verder zijn het vriendelijke, rustige, statige dieren die wat aristocratisch overkomen en die vaak niet in zijn voor spelletjes.
Het zijn geen dieren die van uitgebreide knuffelbeurten houden, maar staan wel toe dat je ze even aanhaalt.

Soms wordt deze onbalans van Water Violet energie dusdanig erg dat  deze toestand overdreven en wordt het dier naar vreemden toe zeer afstandelijk en wanneer je een confrontatie forceert kan het zijn dat het dier met een snauw of hap reageert en/of probeert te vluchten.

Het tekort ontstaat vaak door vermoeidheid en een teveel aan indrukken. Een typisch Water violet dier zal nooit echt uitbundig worden, maar wil evengoed wel liefde en aandacht. Anders zal het eenzaam worden en zich helemaal terug trekken.

Dieren die (tijdelijk?) slecht contact maken, zonder dat dit door angst komt, geef je Water Violet!

Katten: zie bachbloesem katten

naar bloesems

 

VERDER:

Moedeloosheid of depressie / (tijdelijk) geen plezier meer vinden

Gratis consult en de prijs van een (voordelig) gebruikersflesje?

TOP

 

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 08-03-20   © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.