Marjanka's pages

U bent hier: Marjanka.nl/ Energie - Reiki/  inleiding

Ervaring met Reiki

Vandaag wil ik niet boos worden of iemand kwaad maken
Vandaag maak ik me geen zorgen
Vandaag toon ik liefde en respect voor elk levend wezen
Vandaag wil ik mijn leven eerlijk verdienen
Juist vandaag wil ik dankbaar zijn voor alles wat op mijn pad komt.

 

In 1993 kwam ik toevallig op een lezing over Reiki...ik wist eigenlijk nog helemaal niet wat het was en had door de beschrijving het idee dat het iets met magnetiseren was.

Magnetiseren kende ik al, mijn moeder deed dit soms en in de loop van mijn leven heb ik haar wel "nagedaan".

Ze had me verteld hoe ik me moest concentreren op de zieke plek en dan gevoelsmatig met mijn handen daar heen moest gaan. Dan kon ik met mijn rechterhand de energie daar heen sturen en via mijn linkerhand kwam er dan soms iets terug.

Wat ik merkte hierbij was dat ik soms na zo'n behandeling heel moe was, of last kreeg van de klachten die de persoon had die ik behandelde.

Nu was er iemand die mij vertelde dat Reiki een manier was om universele energie te gebruiken, deze ging dan eerst door mij heen en dan via mijn handen naar diegene die ook energie nodig had.

Mijn belangstelling was gewekt...ik kreeg dus ook energie...en mocht het daarna doorgeven met 2 handen???

Enfin...ik ben dus de cursus gaan doen...deed daarna de 2de graads cursus en begon toen te denken aan de opleiding voor master.

Master ben ik nooit geworden, daarvoor miste ik toch de juiste motivatie..want om het geld terug te verdienen wat deze opleiding kost...dan zul je je daarna toch erg intensief bezig moeten houden met het zelf geven van cursussen en ik heb nog zoveel andere zaken die ik wil onderzoeken en leren. Wel heb ik in mijn huis veel cursussen georganiseerd , en daarnaast maandelijkse bijeenkomsten met alle ex cursisten hiervan.

behandeling op afstand

Verder zit ik in een groep/telefoon cirkel van mensen met 2de graad Reiki, die op verzoek mensen op afstand behandelen met Reiki.

Wat ik leerde

in deze cursussen was het "afstemmen" op de energie die overal om ons heen aanwezig is (universele energie) Eigenlijk was het niet echt "leren", maar opnieuw terug halen wat we allemaal al in ons hebben.

Want wat doe je als je je knie stoot?? Dan leg je er een hand op! Als je kind buikpijn heeft...leg je als moeder ook vaak je handen erop...het is een heel natuurlijk gebaar, al realiseren we ons niet meer wat en waarom we dit doen.

Kleine kinderen hebben nog vaak die natuurlijke gave om ergens hun handjes op te leggen en soms ervaar je dan ook de warmte die er dan vanuit die handen komt. Jammer dat we in de loop van het "opgroeien"zoveel dingen afleren...omdat het niet hoort of omdat je dan de logica van je ouders onbewust meeneemt.

Door al die "boodschappen"die je onbewust met je meedraagt ontstaan er steeds meer blokkades in de natuurlijke energie stroom die je hebt. Je leert te luisteren naar wat mensen om je heen zeggen dat goed voor je is..en vergeet dat je onbewust allang wist wat goed voor je was.

Het vertalen van je behoeften wordt langzamerhand ingevuld met een andere taal...die van volwassen mensen en als je zelf dan volwassen bent weet je eigenlijk niet meer precies wat je eigen behoeften zijn en welke aangeleerd zijn.

Tijdens de 1ste graad cursus wordt juist aan die blokkades gewerkt...dit gebeurt tijdens de 4 dagdelen waarin je (behalve theorie en praktijk) ook een inwijding krijgt. Het woord klinkt misschien eng voor Nederlandse maatstaven, maar in Japan (waar Reiki vandaan komt) is het eigenlijk een heel gewoon woord.

Aan het eind van de cursus heb je alles wat je nodig hebt om Reiki te kunnen geven, maar er wordt hierbij wel vanuit gegaan dat je allereerst jezelf gaat behandelen. Op de volgende bladzijde ga ik wat algemener in op dit onderwerp.

Een half jaar na mijn 1ste graad was ik zover dat ik de 2de graads wilde gaan doen.

Ik had mezelf (en anderen) zeer regelmatig behandeld en voldoende ervaring op gedaan om "verder" te gaan.

Hierbij maakte ik kennis met de symbolen van reiki en de manier waarop je hiermee kon werken voor de verschillende doeleinden.

De symbolen worden alleen mondeling overgedragen..maar tijdens het oefenen mocht ik ze tekenen en daarna werden ze verbrand.

In de maanden die hierop volgden kreeg ik verschillende oefeningen op waarbij ik een dagboek bij moest houden. Wanneer ik bv iemand op afstand moest behandelen werd door beide partijen een verslag gemaakt die naderhand vergeleken werd.

Grappig verhaal...ik vergat 1x om op de afgesproken tijd mijn master te behandelen....hij lag dus maar op zijn bank thuis te wachten en schreef later in zijn verslag...."ik ben na een half uur maar opgestaan...voelde geen klap en bedacht dat ik hier gewoon voor Piet Snot lag."

Een andere opdracht was om mezelf met behulp van een symbool steeds verder terug te gaan in mijn leven en afscheid te nemen van alles wat niet goed gegaan was, of te vergeven waar ik foute beslissingen had genomen.

Dit heeft me heel veel opgeleverd en ben ik nog steeds erg blij mee. Alleen daarvoor was deze 2de graad al de moeite waard.

tot slot:

Er zijn veel verschillende stromingen in Reiki...ik ben niet degene die bepaald of iets goed of minder goed is...daar heeft iedereen haar/zijn eigen normen voor...

Voor mezelf heb ik wel besloten dat de Usui vorm voor mij het meest zuiver aanvoelt...de naam Usui komt van de (her) ontdekker van Reiki, dr Micao Usui, hierover is in de geschiedenis wat meer te lezen.

In deze methode zijn vaste afspraken gemaakt over het zuiver houden van de methode en er geen vreemde poespas om heen te verzinnen die van oorsprong niets te maken hebben met Reiki.

Ook de methode van opleiden en het doorgeven van kennis (mondeling) is nog steeds hetzelfde als in de tijd dat deze dokter het begon door te geven en een kring van masters uit de hele wereld bewaken dit gezamenlijk!

 

TOP

 

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 30-01-20      © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.