Marjanka's pages

U bent hier: Marjanka.nl/   kruiden-Wierook

Menu Wierook

Doeleinden// Wierook branden// soorten wierook// Astro wierook// Chakra wierook// Toepassingen// Zelf maken// Werking

Inleiding Wierook

Wierook

De hogere machten te plezieren en/of gunstig te stemmen
Gebed/meditatie te bevorderen
Neutraliseren van de sfeer en leef omgeving
Algemene beïnvloeding op diverse terreinen
Gewoon, omdat je de geur lekker vindt.

UITDRUKKING: Iemand "bewieroken"

 

Geuren werken op de psyche, ze brengen je in een bepaalde stemming en roepen reacties en herinneringen op.
Lichaam en geest horen bij elkaar en kunnen daardoor dus niet als gescheiden gezien worden. Als geuren een grote invloed uit kunnen oefenen op je psyche, dan zal het uiteindelijk ook goed zijn voor de algehele gezondheid!

Wierook is al sinds eeuwen door de verschillende bevolkingsgroepen gebruikt. Of je nu de geschiedenis leest van de Egyptenaren, Oosterse volken of kijkt bij de oude joden in hun geschriften...overal kom je recepten en gebruiksaanwijzingen voor wierook tegen.

De oudste archeologische bewijzen komen uit Egypte. Het staat vast dat daar al ruim 5000 jaar gebruik wordt gemaakt van wierook.

Dit maakt wel duidelijk hoe belangrijk wierook is voor de spirituele beleving van de mens. Of de wierook nu gebrand werd als offer (en om de stank van die offers te verdrijven!),of om ruimtes te zuiveren.
Bij bijna elk ritueel werd wel wierook gebrand.
Als je het woord 'Wierook' zou vertalen krijg je iets als 'Heilige Rook'. De wierook werd vroeger tenslotte ook gebruikt bij rituelen en heilige diensten. Een andere functie van de wierook was om het makkelijker te maken in trance of in alpha ritme te komen, dit is een ander bewustzijnsniveau waardoor makkelijker gemediteerd kan worden, of spiritueel gewerkt kan worden.

Het branden van wierook heeft zich de afgelopen jaren ook steeds meer ontwikkeld tot iets voor de gezelligheid of iets dat gedaan wordt om een bepaald effect te krijgen op je geestelijke gesteldheid, elke wierookgeur heeft een eigen werking daarop,

Wierook en de 5 elementen

In verschillende culturen wordt er rekening mee gehouden dat alles hier is opgebouwd uit 5 elementen...nl aarde, lucht, water, vuur en ether.

Wierook combineert alle 5 elementen.

Wierook bestaat uit aarde (ingrediënten), verspreidt zich via de lucht, wordt bereid met water, wordt actief door middel van vuur en heeft een etherische=fijnstoffelijke werking (kalmerend, beschermend, positieve dingen aantrekkend).

Waarschijnlijk werkt wierook daarom zo harmoniserend en helend. Wierook is een heel bijzonder en spiritueel product met tientallen toepassingen op het gebied van verstand, gevoel en lichaam.

 

TOP

 

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 08-03-20      © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.