Het stokje bestaat uit bamboe. De wierook (bijna) horizontaal gebrand.
Dit kan op een houten lange wierook houder die
hiervoor speciaal in de handel is.
In deze wierookstaafjes wordt geen houten kern gebruikt. Wierookstaafjes worden altijd staand gebrand. Het beste lukt dit in een vaasje met wat los zand er in.
Ook de kegeltjes bestaan uitsluitend uit wierook deeg. Ze zijn door hun geringe formaat makkelijk overal te plaatsen. Er zijn speciale wierookhouders te koop hiervoor, maar uiteraard kan het ook gewoon op een schoteltje.
Korrel wierook is wierook in zijn meest oorspronkelijke vorm. De
gedroogde hars wordt gebroken tot goed te gebruiken korreltjes.
Meestal wordt dit gebrand op houtskooltabletten.
Hiervoor is het fijn als je een
wierook vaatje hebt, waar je onderop wat zand doet
en daarop een kooltje die hier speciaal voor in de
handel zijn. Steek dit kooltje aan en wacht tot
het goed smeult (niet brand!) en leg dan de losse wierook hierop.
(Wat groeven vooraf maken in het zand bevorderd de zuurstof toevoer
die nodig is om het kooltje goed te laten smeulen.)
Tijdens het branden kan het nodig zijn om af en toe de deksel even
te bewegen zodat er zuurstof bij blijft komen.
Poeder wierook : de grondstof wordt tot poeder gemalen, soms verkrijgbaar als een mengsel van verschillende ingrediënten. (vaak afkomstig uit Tibet). branden in een schaaltje boven een kaarsvlam of op houtskool strooien die je in/op een speciaal brandertje hebt gelegd.
Plaats de wierook in een geschikte brander en zorg dat deze stabiel staat.
Controleer of de vlam gedoofd is voor dat u de
wierook in een gesloten kistje plaatst.
Houdt de wierook buiten bereik van kinderen en
huisdieren.
Let ook op dat de wierook niet schadelijk is voor baby en/of huisdier
Ventileer goed de ruimte waarin de wierook wordt gebrand.
Controleer of de wierook helemaal gedoofd is voordat
je deze op gaat ruimen
Contact via:
gastenboek
Delen