Marjanka's pages

U bent hier: Marjanka.nl/   kruiden-Wierook /  Soorten

Menu Wierook

Doeleinden// Wierook branden// soorten wierook// Astro wierook// Chakra wierook// Toepassingen// Zelf maken// Werking

Wierook soorten

vorm van de wierook

stokjes

Het stokje bestaat uit bamboe. Om deze bamboesplinter wordt met de hand het wierookdeeg gerold. Vervolgens worden de wierookstokjes gedroogd.

staafjes

In deze wierookstaafjes wordt geen houten kern gebruikt. Zowel de Japanse als de Tibetaanse wierook staat bekend om hun krachtige medicinale en zuiverende werking.

Kegeltjes

Ook de kegeltjes bestaan uitsluitend uit wierook deeg. Ze zijn door hun geringe formaat makkelijk overal te plaatsen.

Korreltjes

Korrel wierook is wierook in zijn meest oorspronkelijke vorm. De gedroogde hars wordt gebroken tot goed te gebruiken korreltjes.

Poeder

Poeder wierook : de grondstof wordt tot poeder gemalen, soms verkrijgbaar als een mengsel van verschillende ingrediënten. (vaak afkomstig uit Tibet).

 


Soorten wierook

Indiase wierook:

Bij de goede kwaliteit wordt hars met de hand om een stokje van bamboo splinters gerold. De bamboo voorkomt dat de geur veranderd tijdens het branden van de wierook. Handgerolde stokjes zijn makkelijk te herkennen aan de ongelijke dikte en vorm van het stokje. Bekende soorten zijn: de Nag Shampa en Darshan

Tibetaanse wierook:

Deze werden van oudsher gemaakt door kloosterlingen met een therapeutisch doel. Tegenwoordig komt deze wierook voornamelijk uit Nepal en niet meer uit Tibet. Bij de vervaardiging van de wierrook worden geen stokjes gebruikt. De geur is behoorlijk overheersend en zal niet door iedere "westerling" goed verdragen worden. Soorten zijn oa de Himalayan mountain en de Tibetan Ohm.

Japanse wierook:

Ook dit is het "houtloze" wierook. Meestal dunner dan de tibetaanse en de geur is ook Niet zo overheersend. Een bijkomend voordeel is ook dat de rook ontwikkeling veel minder is, wat voor binnenshuis- gebruik wel erg prettig is.
Een belangrijke grondstof voor de meeste Japanse wierook wordt gevormd door Kok-Boku (aromatisch hout) zoals sandel- en aloë hout. Hiermee is verklaard waarom de Japanse wierook veel minder zoet is dan die uit India, maar meer verfijnd, mild en toch krachtig van geur.Japanse wierook is bijv. de Nippon Kodo

Korrel wierook /hars wierook:

Bestaat meestal uit gedroogde hars soorten, deze hars brand niet maar smelt als het verhit worden door gloeiende houtskool. Hierbij komt dan de aroma van de hars vrij. De korrelwierook kan echter ook gebruikt worden in een open vuur .
Bekende hars wierook is de zgn." kerk wierook" en de Mastiek wierook. Maar ook verschillende reiniging- bescherming en meditatie wierook is verkrijgbaar als hars/korrel wierook

"westerse" wierook

bv. die van "The Mother's Fragrances" die verschillende soorten lichtere wierook op de markt heeft gebracht. Deze soorten wierook zijn overal in het land te verkrijgen en hebben meestal een bloemige uitstraling. Deze wierook is, behalve in staafjes, ook in kegeltjes verkrijgbaar.

Uiteraard is bovenstaande lijst maar een kleine opsomming uit een hele grote serie wierook die te vinden is.

Ga gewoon eens kijken/ruiken bij een verkoop punt van wierook en vraag ter plekke wat meer informatie over de diverse mogelijkheden.

TOP

 

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 08-03-20      © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.