Marjanka's pages

U bent hier: Marjanka.nl/  Magie- planten / Inleiding

Menu Magie-Planten

Magie inleiding// plant a-b-c-d// plant e-f-g-h// plant i-j-k-l // plant m-n-o-p// plant r-s-t-u// plant v-w-y-z

Planten  Inleiding

Hoe magisch is het niet dat de natuur zich steeds weer aan past aan het veranderende klimaat en aan alle omstandigheden die de mens steeds weer aan brengt in zijn leefomgeving.

Toch schijnen de planten nog steeds bereid te zijn om ons te voorzien van alles wat we nodig hebben, soms zelfs nog voor we het zelf door hebben. Toen ik een aantal jaren geleden thuis kwam uit het ziekenhuis, waar ik met hartklachten had gelegen, kwam ik in mijn tuin en zag daar een plant die me daarvoor nog niet opgevallen was. Een grote vingerhoedskruid sierde de ingang van de tuin en werd al spoedig uitgebreid met een 2de en 3de plant. Als verpleegkundige weet ik dat digitalis (Latijnse naam voor vingerhoedskruid) een medicijn is voor een zwakke hartwerking!

Inmiddels vind ik er niks vreemds meer aan: als ik ergens "tegen aan loop" terwijl ik me niet optimaal voel, en kijk ik wat de plant me wil vertellen. Marjolein groeide hier uitbundig toen ik onverwachts alleen kwam te staan, Rozemarijn heeft deze plaats in genomen nadat mijn geheugen wat haperingen begonnen te vertonen...en sinds kort is het varkensgras niet meer uit te roeien! Daartegen heb ik al een paar maal geprobeerd om st Janskruid te planten...deze doet het uitbundig bij een schoonzus van me, die wat moeite heeft om haar leven opnieuw invulling te geven, maar bij mij hoort hij niet thuis.

Voor de geneeskracht van planten is onder "kruiden" van alles te vinden. Dit is een pagina over de magische krachten van planten. Soms valt het echt onder het kopje: " Bij- geloof," maar er zit heel vaak een kern van waarheid in...als je tenminste bereidt bent om de magie van planten te voelen!

 

TOP

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 30-01-20   © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.