Marjanka's pages

U bent hier: Marjanka.nl/  Magie- planten / Plant ABCD

Menu Magie-Planten

Magie inleiding// plant a-b-c-d// plant e-f-g-h// plant i-j-k-l// plant m-n-o-p// plant r-s-t-u// plant v-w-y-z

planten  A - B - C - D

Aardappelen

worden vaak gebruikt als poppetjes, de ‘ogen’ van de aardappel kunnen dan gebruikt worden als de ogen van andere soorten poppetjes. Een aardappel gedragen in de zak geneest kiespijn en weert reuma, wratten en jicht af. Om jezelf te beschermen tegen een verkoudheid moet je dezelfde aardappel in je zak of beurs dragen gedurende de hele winter.

Amerikaanse toverhazelaar

geneest de pijn van een onbeantwoorde of trouweloze liefde en beschermt tegen alle vormen van kwaad

Aloë

is een krachtige beschermer tegen kwade invloeden en voorkomt ongelukjes in huis. In Afrika wordt de Aloë om deze reden in de deurpost gehangen, om het kwaad te weren en geluk te brengen. In Mexico waar de plant oorspronkelijk niet vandaan komt, maar waar hij wel wordt geteeld, worden er slingers gemaakt van hele knoflooktenen, met portretten van Heiligen, zakjes magische kruiden, steentjes, zout, pijnboompitten en stukjes vers gesneden Aloë, deze worden ook in huis opgehangen voor bescherming, geluk, geld etc 

appel

wordt al heel lang gebruikt in liefdesbezweringen. De bloemen worden toegevoegd aan liefdessachets, brouwsels en wierook. Of ze worden opgelost in gesmolten roze bijenwas, die tot kaarsen worden gemaakt om te branden gedurende liefdesrituelen. Een eenvoudige appel liefdesbezwering bestaat eruit om een appel in tweeën te snijden en deze te delen met je geliefde. Dit verzekert een lang en gelukkig samenzijn.

Absintalsem

werd verbrand ter versterking van paranormale krachten, maar mensen droegen het ook voor dit doel bij zich. Het kon je ook beschermen tegen alle vormen van hekserij.
Je kunt absintalsem onder je bed leggen om een minnaar te krijgen,  of er liefdesdrankjes mee maken. De alcoholische drank 'absint' werd van dit kruid gemaakt en is langere tijd verboden geweest vanwege zijn 'geestverruimende' werking. Absint alsem gehangen aan je achteruit spiegel in de auto voorkomt ongelukken.

Griekse Alant

werd gebruikt als kruid in een dromen kussentje (samen met andere kruiden zoals ijzerhard en mistletoe. Hierdoor werd het duidelijk hoe je liefde aan kon trekken.
Smeulend op een vuurtje zal de plant behulpzaam zijn bij het 'helder-zien'


Basilicum

trekt liefde aan en zal de relatie duurzaam kunnen maken , als je dit kruid als poeder over je geliefde heen gooit dan blijft hij/zij je trouw!. De

Belladonna :

brengt doodse stilte! Waarschijnlijk is deze bewering geboren door de giftige werking van deze plant. Het is (samen met Doornappel en Bilzenkruid) een onderdeel van de 'heksenzalf.' Deze werd in de oksel of elleboog gesmeerd en gaf dan door de hallucinogene werking van de kruiden het gevoel alsof men vloog.

Berk

Voor de indianen is de berk een bijzonder nuttige boom, die veel wordt gebruikt vanwege zijn hout, schors en geneeskrachtige werkingen, maar ook in andere culturen wordt deze boom geëerd en gebruikt voor diverse magische gebruiken. Het hout wordt gebruikt als brandhout om het huis mee te zuiveren en van de twijgen werden gebruikt als roedes om het kwaad uit iemand te slaan.

Bernagie

bloemen maken droeve mensen blij, laten je jouw zorgen vergeten en zou ook in staat zijn om krankzinnigen te kalmeren. De bloemen worden voor dit doel in salades verwerkt of er wordt een siroop van gemaakt.  De bladeren worden aan wijn toegevoegd voor een 'happy festijn'.

bosaardbei

bladeren dragen zou geluk brengen.

Bosanemoon

waarschuwt voor ziekte. Blijf even goed luisteren als je deze bloem tegen komt op je pad

Brandnetel:

Om een vloek te verwijderen en terug te sturen, vul je een popje met Brandnetel of draag wat in je zak bij je. Ook je huis is te bevrijden of te beschermen van kwaad of gevaar als je rondom brandnetels strooit of de planten in een vuur gooit.  Monniken geselden zichzelf regelmatig met brandnetel om boete te doen voor de zonden van de wereld (en van zichzelf)
Een pot met versgeplukte brandnetel onder een ziekbed zal bijdragen aan een spoedige genezing en in diverse culturen wordt brandnetel ook gezien als een plant die beschermd tegen bliksem inslag.

Bijvoet:

De wortel werd tegen de muur van een huis gespijkerd om de duivel of andere boze geesten weg te houden. Er werden ook gevlochten kransen van bijvoet aan een huis of schuur bevestigd om het te beschermen tegen brand en blikseminslag. Bijvoet onder het kussen beschermt tegen nachtmerries.
Bijvoet wordt van oudsher gebruikt om vermoeide reizigers te laten opknappen en hen tegen boze geesten en wilde dieren te beschermen.


Citroen melisse:

Werd in de 18e eeuw gebruikt in elexirs die de eeuwige jeugd zouden schenken.
Wanneer men er het lichaam mee inwrijft, houdt de sterke citroengeur de muggen weg.
Enkele takje melisse in het badwater werken slaapverwekkend en kalmerend, ook bij kinderen.De geur van Citroen melisse helpt je ook bij het vasthouden aan je goede voornemens en wanneer je dit kruid bij je kleding of make-up bewaard, zal het je helpen om er steeds beter uit te gaan zien


Dorre bladeren

fluisteren over een stil verdriet. Als je goed luistert, kun je je eigen hart en zorgen verstaan.

Duizendblad

beschermt degene die de plant bij zich draagt. In de hand gehouden maakt het kruid een eind aan alle angst en geeft het moed. Is het kruid van eeuwigdurende liefde:een bosje gedroogd duizendblad op een bed of duizendblad in een huwelijksdecoratie zou een paar tenminste zeven jaar bij elkaar houden. Getrouwde paren bewaren het kruid in een speciaal zakje en vervangen het vlak voor de zeven jaar voorbij zijn , hun hele huwelijk lang. Hang als alternatief een krans van gedroogd duizendblad boven het echtelijke bed. Met duizendblad werden ook boze geesten verdreven (de indianen gebruikten dit in hun rook vuren) Kauw, (voor begrip) , een stukje wortel en houd het in de mond of drink thee ervan als je een ritueel gaat uitvoeren.
De stengels van duizendblad worden gebruikt bij het raadplegen van het aloude Oosterse orakelboek de I Ching.

DILLE

Gedroogde zaadhoofden die in huis of boven door gangen en wiegen hangen, of verspreid worden rond een huis, beschermen tegen allerlei kwaadwilligheid, in het bijzonder afgunst.

 

TOP

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 30-01-20   © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.