Marjanka's pages

U bent hier: Marjanka.nl/  Magie- planten / Plant IJKL

Menu Magie-Planten

Magie inleiding// plant a-b-c-d// plant e-f-g-h// plant i-j-k-l// plant m-n-o-p// plant r-s-t-u// plant v-w-y-z

planten  I - J - K - L

Iris

Draag de gedroogde bladeren en de wortel van een blauwe Iris in je tas en dan zullen je bezittingen toenemen


jute

Altijd linnen om kruiden of andere materialen in te binden.....Jute is alleen geschikt om kisten mee te bekleden, waar etenswaar in bewaard moet worden

Jeneverbes

In Schotland verbrandt men op nieuwjaarsochtend de bessen om het ongeluk en de slechte invloeden van het oude jaar te verdrijven. Jeneverbes die groeit naast de voordeur beschermt het huis tegen allerlei vormen van ongeluk.


kamille

wordt gebruikt in kalmerende en slaapverwekkende wierook en drankjes. Ze trekt ook geld aan, maar daar wordt vaker de roomse kamille voor gebruikt. Men zegt dat gokkers vroeger hun handen regelmatig met kamille water wasten om deze reden.
Verder wordt kamille gebruikt als reinigend en beschermend. Sprenkel het om je huis en tuin om vervloekingen en betoveringen te weren

Klimop

bewaakt het huis waarlangs het groeit en als het tegen de koeienstal muur groeit, zal het de koeien en hun melk beveiligen.  Een huwelijkspaar kreeg vaak een kado die versiert werd met klimop en hulst. Beiden zorgden dat de band extra stevig bleef. Een krans van klimop geeft je het vermogen om helder te zien en te dromen, maar beschermt ook tegen dronkenschap. Klimop staat symbool voor dood en wedergeboorte en werd daarom veelvuldig op een graf gebruikt

Kaneel

Over dit kruid is al van alles geschreven, maar 1 van de bekendste is dat het een stof bezit die tijdens het branden hiervan je gevoeligheid verhoogd. Mensen gebruiken kaneel bij allerlei rituelen waarbij ze "helder "willen zien en horen. Pas wel op want teveel kan schadelijk zijn.

Karwijzaden

verwerkt in brood, koekjes of taart werken als een afrodisiacum. Ben je alleen , dan trekken ze een nieuwe liefde aan.

Kattenkruid

Plant het vlak bij de voordeur om geluk en weldadige krachten binnen te leiden. Voor dierenvrienden is dit kruid geschikt om te communiceren met hun dier of ze extra op hun gemak te stellen

klaproos

Neem een gedroogde zaaddoos van een klaproos en spreid de zaden uit op de grond. Schrijf op een papiertje de vraag hoe je iets kunt bereiken. Slaap met de zaaddoos en papiertje onder het kussen en tijdens je dromen komen de antwoorden.

Klaver blad

Het klavertje drie symboliseert de heilige 3 eenheid en wordt door de Ierse Christenen gezien als gelukssymbool.
klavertje vier is een groter geschenk van de natuur.
Beschermt tegen betoveringen van heksen en kan helpen met onderscheid maken tussen gewone mensen en heksen en onzichtbare feeën kunnen waarnemen. Dromen van een klavertje vier voorspelt een lang en voorspoedig huwelijk. Als een meisje een klavertje vier in haar rechterschoen doet, zal zij trouwen met de eerste man die zij tegenkomt, of iemand met dezelfde naam.
Een klavertje vijf zou juist ongeluk brengen.

klit(grote)

Wordt gebruikt om negativiteit af te weren.(door het huis strooien)  Verder kan het voor dit doel ook toegevoegd aan een beschermingswierook of als ketting gedragen/ (rode draad nemen en de klit hieraan rijgen . Verzamel Grote Kliswortel tijdens de afnemende Maan, drogen en dan in kleine stukjes snijden.

Knoflook

Hang dit kruid in strengen of aan touwen op in de Keuken om allerlei vijandige invloeden af te wenden.
(Vooral in een streng geknoopt, werkt knoflook krachtig.)
In een nieuw huis verdrijft knoflook de droefheid van vorige eigenaars.
Heel bekend is natuurlijk ook de knoflook op je huid dragen om vampiers en andere enge creaturen van je af te houden.

Koriander

wordt gebruikt voor liefdeszakjes. De zaadjes voegt men als afrodisiacum toe aan bisschopswijn. Vroeger aten zwangere vrouwen koriander voor een slim en creatief kind.

Kruidnagels

zijn een natuurlijke afrodisiacum en stimuleren zowel liefde als ontluikende seksuele gevoelens. Kruidnagels troosten mensen die een verlies hebben geleden en beschermen kinderen en oudere mensen tijdens hun slaap


lavas

Jonge meisjes en vooral bruidjes droegen stiekem lavas wortel bij zich of de lavas bloemen als die er waren. Men zegt dat ze hierdoor hun geliefde vast konden houdenn.
Maar ook jonge mannen deden moeite om aan de wortel te geraken: geen meisje hoe preuts ook kan dan nog aan hen weerstaan.
Lavas heeft nog andere krachten; koeien die beheks waren en geen melk gaven kregen het kruid door hun eten, maar ook mensen kregen door het kruid de mogelijkheid om heksen te herkennen door een uitgegraven wortel hiervan bij zich te dragen en de zaden trokken het gif uit de wonden van verschillende dierbeten

Lavendel

is de ultieme liefdesbloem en trekt liefde aan, maar weert wreedheid af. Wordt vaak gebruikt in liefdesbezweringen en zuivering om psychisch en emotioneel vuil op te ruimen.
Kledingstukken die met lavendel besprenkeld zijn (of ernaar geuren ) trekken liefde aan.
Wie lavendel met zich meedraagt of er aan ruikt, kan makkelijker geesten zien.

Levensboom

In vele streken wordt bij de geboorte van een kind een Levensboom geboorteboom) geplant. Zoals de boom zich ontwikkelt, zal ook het kind opgroeien. Het leven van de nieuwgeborene is volgens het volksgeloof verbonden met het leven van de geplante boom. Dit idee kent zijn wortels bij de Germanen. Alle Germaanse volkeren beschouwden de boom als beeld van het leven.
De tijdstippen voor het planten van de levensboom zijn volgens het oude volksgebruik de geboortedag zelf, de dag van het doopsel of de dag van de eerstvolgende nieuwe maan.

Lindeboom

wordt gezien als een heilige boom. De godin Freya zou er zich in vestigen. De geest van de linde gold als beschermer voor huizen, bronnen en kerken.
Ook bij ons werd hij als 'goede boom' beschouwd. Huwelijken werden gesloten onder de linde. De duimen van de geliefden werden dan in de bast gedrukt.
Een lindetak zou tevens helpen als middel tegen tandpijn bij kinderen en het zou, in amuletvorm, beschermen tegen heksen en geesten.

 

TOP

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 30-01-20   © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.