Marjanka's pages

U bent hier: Marjanka.nl/  Magie- planten / Plant RSTU

Menu Magie-Planten

Magie inleiding// plant a-b-c-d// plant e-f-g-h// plant i-j-k-l plant m-n-o-p// plant r-s-t-u// plant v-w-y-z

planten R - S - T - U

Roos van Jericho

In verschillende culturen geld de plant als symbool voor het eeuwige leven en vertrouwen in de natuur en het geloof. De naam is te danken aan het verhaal van Jozef en Maria die vluchtte met het kindje Jezus voor koning Herodes. Tijdens hun vlucht over de vlakte van Jericho stapte Maria van haar ezel om te rusten. Met elke voetstap die zij maakte ontsprong er de “roos” om het kind wat zij op haar arm droeg te begroeten. Deze rozen bloeiden tot Jezus stierf en kwamen pas weer tot leven na zijn opstanding.
Zij werd een symbool van voorspoed en geluk en werd als talisman doorgegeven aan de volgende generatie. Het water waarin de plant heeft gestaan kun je gebruiken bij rituele reiniging van huis, lichaam of gebruiksvoorwerpen.

Rozemarijn

is het kruid van passie, liefde en genezing. Popjes met rozemarijn trekken geliefden aan en genezen. Is dus geschikt bij relatieproblemen, omdat het trouw en vergevingsgezindheid bevordert , herinnert aan gelukkiger tijden en doet vooruitblikken naar een hoopvolle toekomst.
Is ook een oud middel voor de versterking van het geheugen en het is een symbool voor vriendschap en trouw. (Een krans van Rozemarijn helpt het geheugen) en men gaf takjes aan geliefden die op reis gingen, droeg kransen bij bruiloften en plantte struiken op begraafplaatsen.
Rozemarijn verspreidt wanneer het verbrand wordt een krachtige, zuiverende vibratie, en kan gesmeuld worden om een plek te reinigen, vooral voor magische rituelen, het is één van de oudste wieroken. Rozemarijn onder het kussen is goed om te slapen, onder het bed beschermd het tegen alle kwaad en oven de deur weert het dieven
Als je een antwoord zoekt of erg graag iets wilt weten, brand dan het kruid op houtskool en adem de rook in. Rozemarijn wordt ook geplant om Elfen aan te trekken. De verpoederde blaadjes in linnen gewikkeld en gebonden aan de rechterarm verjagen een depressie en maken emoties vrolijk en licht.

Rozen

zijn de bloemen der liefde en van de godin Venus en worden gebruikt in diverse rituelen. Rozenwierook branden en rozenblaadjes toevoegen aan het badwater trekken liefde aan. Plant een rozenstruik op een speciale dag of bij de geboorte van een kind: rood voor een jongen en wit voor een meisje. Telkens als de struik bloeit , wordt je er weer aan herinnerd aan de gevoelens van dat eerste ogenblik. (kijk voor de symboliek van de rozenkleur hieronder bij de 'taal voor bloemen')

De

Rabarber:

waarschuwt voor gevaar. Eten van rauwe rabarber geeft verlossing van ongedierte, maar ook van zorgen of angst voor gevaar.

 


Salie:

Lang geleden gingen maagden op de avond voor de langste dag in groepjes naar een park of tuin. Iedere maagd had een takje salie bij zich en moest met deze salie enkele rituele handelingen verrichten. Als alles goed verliep verscheen precies om middernacht de toekomstige echtgenoot voor de trouwlustige maagden.
Van Salie is bekend dat de rook ervan helpt om 'helder-zien' te stimuleren.

In China werden varkensstaarten van salie vervlochten met rode draden om duivelse invloeden te weren.
Brand salie in een open haard of oliebrander voor harmonie, gezondheid en bescherming. Wanneer dit Kruid groeit in de keuken of in de buurt van het huis garandeert het een lang gelukkig leven. Salie is een Maria symbool  en van trouw en herinnering. Er zijn ook verschillende rituelen bekend waarbij gebruik gemaakt wordt van Salie blaadjes.  Zelfs onweer en slangen kan het oproepen, maar waarschijnlijk heeft dit te maken met de licht geestverruimende werking van gerookte salie blaadjes

Sint Janskruid:

op 29 aug. werd sint jan (Johannes de doper) onthoofd en sindsdien heeft het blad rode vlekken. werd aan de buitenkant huis gehangen tot het verdorde en dan tijdens onweer verbranden onder het uitspreken van een huiszegen.  Het is een duisternis verdrijver en verspreidt bij het drogen een geur van wierook. Deze geur is aangenaam voor god maar weert de duivels af. Het uitdrijven van het kwaad (depressies) kan teruggevonden worden in moderne behandelingen op basis van Sint-Janskruid..
Op St. Jan's dag (24 juni) hingen jonge meisjes de plant aan hun bed. Was zij de volgende morgen nog niet verwelkt, dan zou hun wens binnen een jaar te trouwen in vervulling gaan
Als het verzameld wordt op Midzomer of op een vrijdag en dan gedragen zal het geestesziekte op afstand houden en zal het melancholie genezen.
Er bestaan verhalen over dit kruid dat het het vermogen tot gecontroleerd dromen kan bevorderen,
waarbij de dromer zijn dromen kan beïnvloeden.
Essence van de bloemen wordt toegepast bij doodsangst, nachtmerries en angst voor "uittreding".


Tijm

wordt gebrand om een goede gezondheid aan te trekken, en kan ook voor dit doel gedragen worden. Het wordt ook gebruikt in liefdesbezweringen en om je psychische krachten te ontwikkelen. Tijm onder je kussen helpt tegen het krijgen van nachtmerries en een vredige slaap.
Vrouwen die wat Tijm in hun haar dragen maken zichzelf onweerstaanbaar voor mannen. Tijm is ook een zuiverend kruid, en de Grieken brandde het in hun tempels om deze te reinigen, in de lente kan een magisch bad samen met Marjolein alle ellende van de afgelopen winter wegnemen. Tijm wordt ook gedragen om energie en moed te verkrijgen. Mogelijk krijg je ook elfen te zien als je het kruid gebruikt.
Door de geur was het kruid, ook een afwerend middel tegen ongedierte, maar ook tegen hekserij (vooral tegen blikseminslag.)

Taal van bloemen

De roos...
De rode roos : Ik hou van je...
De witte roos : Ik ben je waardig...
Witte roos in knop : Mijn eerste liefde..
Rood en wit samen : Samenzijn...
De gele roos : Geeft een teken van jaloezie...
Roos zonder doornen : Vertedering , een opbloeiende liefde...
De roze roos : Als je van me houd dan heb je aan een half woord genoeg...
De kerstroos : Laat me niet in onzekerheid...
Rode roos in knop : Geeft een teken van jonge zuivere schoonheid...
Meidoorn bloem: ik heb hoop
Lelietje van dalen : Terugkeer van geluk...
De boterbloem : Ik heb nog niemand...
Het madeliefje : Ik droom van je...
De vlier : IJver..
Het viooltje : Eenvoud...
Blauw viooltje : Ik ben je trouw...
De anjer : Onverschrokkenheid...
De rode tulp : Ik hou van je...
De gele tulp : Dit is een liefde zonder hoop...
Gele acacia : Een geheime liefde...

 

TOP

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 30-01-20   © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.