Marjanka's pages

U bent hier: Marjanka.nl/  Magie- planten / Plant MNOP

Menu Magie-Planten

Magie inleiding// plant a-b-c-d// plant e-f-g-h// plant i-j-k-l plant m-n-o-p// plant r-s-t-u// plant v-w-y-z

planten  M - N - O - P

Madeliefjes

Madeliefjes werden gedragen door middeleeuwse ridders in de strijd als teken dat ze vochten in de naam van hun geliefde. Een dubbelhoofdig madeliefje betekende dat de liefde wederzijds was. Het madeliefje , een Venusbloem , wordt het vaakst gebruikt voor liefdesvoorspellingen. Stop de wortel van een madeliefje ' s nachts onder je kussen om een afwezige geliefde terug te brengen.

Maretak

Bij de Kelten en Germanen was de Maretak een heilige plant, die in hun magische vruchtbaarheidsrituelen een belangrijke rol speelde. Een andere naam voor Mare tak is: 

Mistletoe

Aan het plafond gehangen , geeft het kracht en bestendigheid aan alle (beginnende) liefdes en vriendschappen en verder beschermt de plant de bewoners tegen nare mensen als hij bij de voordeur wordt gehangen

Marjolein

wordt als een liefdeskruid beschouwd,  Het bevordert intimiteit, kameraadschap, warmte, troost en wederzijdse zorg . Lichamelijk vermindert het de behoefte aan seksualiteit. Marjolein is ook een  'troostend' kruid, en wordt gebruikt bij allerlei rituelen waar rouw en verdriet bij komt kijken.

Meidoorn:

is sinds mensenheugenis een boom geweest met bijzondere krachten, die men met de nodige omzichtigheid moest benaderen. Het omhakken van de boom zou ongeluk, of zelfs de dood tot gevolg hebben. Werd vaak gebruikt voor begrafenisvuren ; de kracht van de Heilige rook zou de overledene rechtstreeks naar de hemel brengen.

Mosterd :

vroeger begroef men de zaadjes onder de drempel of in een pot naast de voordeur om een huis en zijn bewoners te beschermen.


Ogentroost:

Gebrouwen tot een thee en gedronken, verheldert Ogentroost de geest en versterkt het, het geheugen. Een compres met ogentroost op je ogen kan helderziendheid geven.  Draag het bij je om je psychische krachten te versterken, ook wanneer je de waarheid wilt zien

Oregano:

Volgens de Griekse mythologie zou de zoete en kruidige smaak van Oregano gemaakt zijn door de godin Aphrodite als symbool voor geluk en voorspoed. Bruidsparen werden er getooid met slingers van Oregano, anderzijds werden ook de graven versierd met oreganoplanten, beiden rituelen als teken van vrede.


Paardenbloemen

zijn liefdesboodschappers. Blaas de zaadjes van een verwelkte paardebloem in de richting van je geliefde om je gedachten over te brengen.  Of..zoveel parachutes als na het wegblazen nog blijven staan zoveel kinderen zul je krijgen. En wanneer je alle parachutes weg kan blazen mag je een wens doen.
Boeren rookte vroeger in het voorjaar hun woonhuis en stallen uit met paardenbloemen om de boerderij te reinigen van allerlei onzuiverheden. Als je Paardenbloemblad begraaft in de zuidwesthoek van je huis, zal er een gunstige wind over blazen. De wortel kan wanneer deze is gedroogd, worden gemalen als koffie, als men hiervan een thee maakt kan deze iedereen in de geestenwereld oproepen die het juiste advies kan geven, zet hiervoor de thee naast je bed en spreek je vraag 7 maal uit.

Paddenstoelen

zouden zij een creatie van de duivel zijn.
De cirkelvormige groeiwijze van sommige paddenstoelen noemt men een heksenkring. Omwille van haar mysterieuze karakter werd ze gezien als de plaats waar heksen dansten tijdens sabbatnachten. Het was zeer gevaarlijk om een voet in zo'n heksenkring te zetten. Paddenstoelen worden ook gezien als een schuilplaats voor bos wezens (kabouters) Deze wezens storen kan erg naar zijn voor je rust, want dan komen ze je 's nachts gezelschap houden.

Pepermunt:

Gebrande pepermunt bladeren of een aftreksel van de plant werd gebruikt om de vloer mee te dweilen. Hierdoor had men een krachtig middel tegen negatieve vibraties en allerlei ziekten. Ook 1 dr olie in een bad die je dan neemt op het middag uur (als de zon het sterkste is) werkt goed om meer gestimuleerd te worden de juiste wegen in te slaan.

Peterselie

stimuleert vruchtbaarheid , liefde en passie. Een geliefde die peterselie afsnijdt , snijd ook de liefdesband door. Trek peterselie dus uit en plet hem met de hand voor culinaire doeleinden.
In de Pyreneeën gaven de boeren hun koeien peterselie als voer om ze te beschermen tegen het kwaad. Tevens dacht men in Frankrijk, Engeland en Duitsland dat degene die peterselie verplantte zelf spoedig zou sterven.

Hoe magisch is het niet dat de natuur zich steeds weer aan past aan het veranderende klimaat en aan alle omstandigheden die de mens steeds weer aan brengt in zijn leefomgeving.

Toch schijnen de planten nog steeds bereid te zijn om ons te voorzien van alles wat we nodig hebben, soms zelfs nog voor we het zelf door hebben. Toen ik een aantal jaren geleden thuis kwam uit het ziekenhuis, waar ik met hartklachten had gelegen, kwam ik in mijn tuin en zag daar een plant die me daarvoor nog niet opgevallen was. Een grote vingerhoedskruid sierde de ingang van de tuin en werd al spoedig uitgebreid met een 2de en 3de plant. Als verpleegkundige weet ik dat digitalis (Latijnse naam voor vingerhoedskruid) een medicijn is voor een zwakke hartwerking!

Inmiddels vind ik er niks vreemds meer aan: als ik ergens "tegen aan loop" terwijl ik me niet optimaal voel, en kijk ik wat de plant me wil vertellen. Marjolein groeide hier uitbundig toen ik onverwachts alleen kwam te staan, Rozemarijn heeft deze plaats in genomen nadat mijn geheugen wat haperingen begonnen te vertonen...en sinds kort is het varkensgras niet meer uit te roeien! Daartegen heb ik al een paar maal geprobeerd om st Janskruid te planten...deze doet het uitbundig bij een schoonzus van me, die wat moeite heeft om haar leven opnieuw invulling te geven, maar bij mij hoort hij niet thuis.
Voor de geneeskracht van planten is onder "kruiden" van alles te vinden. Dit is een pagina over de magische krachten van planten. Soms valt het echt onder het kopje: " Bij- geloof," maar er zit heel vaak een kern van waarheid in...als je tenminste bereidt bent om de magie van planten te voelen!

 

TOP

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 30-01-20   © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.