Marjanka's pages

U bent hier: Marjanka.nl/  Magie- Bijgeloof

menu (bij) geloof

Inleiding // Getallen // Vrijdag de 13de // Halloween// Yule-Joel-kerst // Cultuur-gebonden// Vloek-verwensing // Zon verduistering // Sport // Allerlei // Dieren//

(Bij)geloof

Steek ik me nu in een wespen nest? Als er iets is waar mensen het met elkaar over ON-eens zijn...dan is het dit: geloof en bij geloof.
Want...wat is nou wat?
Bruha, winti, black/white magic, hekserij/wicca, geloof in natuur, enz.

Is dat geloof wat BIJ je geloof hoort...of is dat een op zich zelf staande overtuiging, waarvan je gelooft dat het werkt?

Ik geloof dat ik gelovig ben en daarbij geloof ik, in het geloof waarin ik opgevoed ben, maar tegelijkertijd heb ik mezelf beloofd dat ik ook mag geloven in andere geloven.
(nou...hoe vind je hem?)

Vertaling hiervan is:
Alles wat voor mij goed voelt en goed voor me blijkt te zijn,is een stukje van MIJN waarheid !

Sommige dingen passen wel meer bij mijn cultuur, mijn opvoeding en ervaring, maar dat houd dan ook in dat mensen met een andere achtergrond etc. dus andere spirituele voorbeelden hebben, andere planten kennis hebben en andere geneeswijzen hebben.

Gelukkig wordt (wat dat betreft) de wereld steeds kleiner , zodat we ook kennis mogen en kunnen maken met andere denkbeelden en andere wijsheden.  Zo krijgen we toch een leuke mix en als je van jezelf open mag staan hiervoor , krijg je een schat aan ervaringen. 

Het is dus zonde als angst voor het onbekende je er van weerhoudt om kennis te maken met iets wat je misschien nou net nodig had om een stukje verder te komen in je leven.

Op de volgende bladzijden ben ik gestart met dingen te noteren die mensen ooit voor "waar" hebben gehouden. Sommige blijken nog steeds waardevol te zijn voor de mens van nu, andere zaken zijn inmiddels achterhaald en zijn nu alleen nog een bron van vermaak.

Kies zelf maar wat het voor jou is!

Deze pagina's zullen regelmatig bijgewerkt gaan worden, want er is nog veel meer (bij) geloof te vinden bij de mensen.

Ik hoop ook dat diegene die dit leest ook een aanvulling wil/kan geven.

 

TOP

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 30-01-20   © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.