Marjanka's pages

U bent hier: Marjanka.nlKruiden -Planten /  Inleiding

Menu planten

*Inleiding// *plant-AB// *plant-CD// *plant-EFG// *plant-HI// *plant-JK// *plant-L// *plant-MN// *plant-OP// *plant-RS// *plant-TU// *plant V// *plant W// *plant YZ// *Woorden boek

Inleiding planten en bomen

De natuur levert ons vaak een welkome aanvulling...niet alleen in gerechten, maar ook voor de gezondheid.
In verschillende culturen wordt ook op verschillende manieren omgegaan met de kadootjes van de natuur.

Het is een voordeel van de laatste jaren dat er steeds meer bekend wordt uit andere landen, zodat we een uitgebreide kennis krijgen van alle wijsheid/kennis en onderzoek van onze voorouders over de hele wereld.
Ook nu worden er nog dagelijks nieuwe middelen gezocht en gevonden in gebieden als de regenwouden etc.
We blijven hopen op het vinden van geneeskrachtige kruiden voor kwalen die we nu nog niet (afdoende) kunnen behandelen.

Daarbij is het onderzoeken en bestuderen van onze dieren ook een belangrijk deel, dieren weten vaak instinctief nog waar ze hun kruiden vandaan moeten halen als ze iets gaan mankeren.
De natuur geeft ons een enorme hoeveelheid planten en struiken. Veel daarvan hebben een geneeskrachtige werking.
Vaak is het zo dat je deze kruiden in je directe omgeving kunt vinden.
Al met al een extra reden om de natuur en alles wat leeft met extra zorg en eerbied te blijven behandelen. We zijn er een onderdeel van en als we dit onderdeel gaan verwaarlozen of zelfs vernietigen, zal het uiteindelijk ook onze eigen ondergang worden.

Natuur beschermen doe je niet alleen door lid te worden van 1 of meerdere organisaties die zich hier mee bezig houden....maar ook in je eigen dagelijkse leven...in je huishouding, via je planten in je tuin en omgeving, door even na te denken voor je met (chemische) bestrijdingsmiddelen allerlei (voor jou) ongewenste dieren om zeep gaat helpen etc.

Muggen, Spinnen,Rupsen, Slakken,Mieren, Mollen etc. zijn ook een deel van onze natuur..neem even de tijd en moeite om uit te zoeken of de overlast die ze jou bezorgen op een andere manier te verhelpen is dan ze meteen grof met gif uit te roeien.

Op de volgende bladzijden staan de verschillende geneeskrachtige planten op alfabet vermeld. Natuurlijk is het geheel nog lang niet compleet, dus zal ik deze pagina's regelmatig aan gaan vullen.

Voor het gebruik van de planten olie , wierook of speciale thee soorten zijn aparte hoofdstukken gemaakt.
Interesseert een bepaald kruid je speciaal, dan kun je ook nog eens daar kijken, of bij het onderwerp hier op deze site: "magie", waar ook een hoofdstuk speciaal gemaakt is voor planten.

 

Als laatste!!!!

Schakel altijd een arts in voor het stellen van een diagnose.

Bedenk ook dat elk mens uniek is en anders reageert. Begin daarom altijd met een lage dosering. Werkt het middel niet, verlaag dan eerst de dosis (klinkt raar maar werkt meestal wel)
Als je niet zeker weet of je het juiste kruid voor je hebt, raadpleeg dan een deskundige.

 

TOP

 

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 10-03-20      © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.