Marjanka's pages

U bent hier: Marjanka.nl / Magie -kaarsen

menu Kaarsen magie

/ / / / / / / / / / / / / /

Kaarsen magie

 

Ondanks alle (steeds veranderende) mogelijkheden om ons huis te verlichten, blijven kaarsen nog steeds favoriet. Vlammetjes blijven op een of andere manier dieren en mensen fascineren. Vuur leeft en is 1 van de 5 elementen die door verschillende volken en stromingen gezien worden als primaire elementen van/voor het leven.

Kaarsen zijn door de eeuwen heen ook al onderdeel geweest van verschillende magische handelingen, en ik denk dat iedereen onbewust wel iets heeft met kaarsen magie. Hoe vaak hoor je niet als iemand wat extra hulp nodig heeft: ik zal een extra kaarsje voor je branden! En hoeveel mensen zetten niet die bij een foto een kaarsje neer omdat ze aan diegene denken. Dit duidt eigenlijk al aan hoe kaarsen magie ingeburgerd is in het dagelijks leven. Vaak alleen zijn mensen zich niet bewust van de magie die uitgaat van een dergelijke handeling.
Tijdens verschillende rituelen of gebeurtenissen kunnen kaarsen gebruikt worden voor diverse doeleinde, je kunt gunsten vragen van je geliefde, geluk bevorderen, angst overwinnen, je zelf beschermen of je concentreren op iemand.
Hierdoor is dit een erg geliefde vorm voor de dagelijkse magie in je leven. Door het opsteken van een kaars met een bepaald doel, zend je positieve energie uit op een fijn stoffelijk nivo.
Deze energie wordt versterkt door de kleur kaars, de olie waarmee hij eventueel bewerkt is en je gedachten. Op het moment dat je iemand wil steunen door het branden van een kaars, komt er zoveel meer energie vrij, dat deze persoon niet helder voelend hoeft te zijn om het gevoel te krijgen dat hij of zij er niet alleen voor staat.

Er is een verschil in de kleur kaars, de aantallen kaarsen die je brand , maar ook de geur van de kaars.
Al deze dingen kunnen je gedachten of bedoelingen wat meer richting geven.

Magisch gevoel

Iedereen heeft een eigen "magie gevoel" en deze kun je vertalen in het branden van kaarsen. Tenslotte is het juist jouw gevoel die contact gaat maken met datgene wat/ wie je wilt bereiken. Als bv. rozen staan voor liefde en jij hebt dat gevoel er helemaal niet bij, maar wel bij viooltjes...gebruik dan violen geur.
Je zou kunnen zeggen dat Kaarsenmagie gebaseerd op het principe dat je een gewenste situatie op een kaars overbrengt en daarmee dus die kaars oplaadt. Door de kaars te branden , activeer en transformeer je deze kracht , zodat de gewenste situatie werkelijkheid wordt. Het branden van de kaars zal een synchronisatie tot stand brengt tussen de situatie en de werkelijkheid. Er zijn een aantal standaard gegevens over getallen kleuren en geuren. Kijk even of deze ook voor jou kloppen...vaak kun je ook een kleine variatie aan brengen hiervoor.

Magie

Kaarsenmagie is een zeer oude en eenvoudig te leren vorm van magie.
- Je kunt 1 of meerdere kaarsen met de gepaste kleur(en) branden met een doel.
Telkens je naar de kaars kijkt, denk je aan dat doel. Je stelt je voor dat de kaars het doel kan waarmaken.
- Je kunt met kaarsen zelf rituelen verzinnen. Je eigen fantasie en creaties zijn vaak erg krachtig.
- Om te beginnen bedenk je wat je wilt bereiken met de kaarsen die je gaat branden, vervolgens zoek hoeveel kaarsen je wilt gebruiken en zoek je eventueel je in de kleurentabel de juiste kleur op voor de kaars die je gaat branden.
- Hierna kun je ook nog bij de olie zoeken naar een goede geur, waarmee je de kaars kunt zalven. (zie de lijst met olie bij kruiden).

Zalven van een kaars

Voor een kaars die iets moet aantrekken (geluk, liefde etc?..) doop je vinger in de olie en trek je van boven naar het midden van de kaars een lijn, daarna van onder naar het midden, zo ga je de hele kaars rond. Laat de olie goed drogen voordat je de kaars aansteekt want olie is erg brandbaar!
Om een kaars te zalven die iets moet weghouden of verwijderen uit je leven (een ziekte bijvoorbeeld) doop je vinger in de olie en trek je een lijn van het midden van de kaars naar boven en van het midden naar onder. Zo ga je de hele kaars rond.
Neem hierna de kaars(en) even in je hand en probeer te visualiseren wat je wilt met het branden hiervan. Steek hierna de kaars aan. Sommige mensen zingen hier wat bij of gebruiken een eigen gemaakte of bestaande spreuk. Zet ze op een plek waar ze rustig op kunnen branden zonder dat je ze hoeft uit te blazen (het is het beste om de kaarsen helemaal op te laten branden.)

Tips

Leg kaarsen in zout water en ze druipen niet.
Als de kaars brandt; gooi dan een beetje zout op het vloeibare gedeelte, dan gaan ze langer mee.
Als ze niet mooi op branden moet je ze in de vriezer leggen; als je daarna weer aansteekt branden ze wel mooi op.

 

TOP

menu

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 30-01-20   © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.