Marjanka's pages

U bent hier: Marjanka.nl / Magie -kaarsen /  getallen

menu Kaarsen magie

/ / / / / / / / / / / / / /

Kaarsen en getallen

Getallen-nummers

Bij verschillende vormen van magie zijn getallen/nummers belangrijk, ook bij de kaarsen magie. Als je gelooft in een hogere macht of een energie die ons verbindt, dan is het goed om naast de hoeveelheid kaarsen die je brand, er 1 apart neer te zetten hiervoor.
Ik zelf zal altijd een oneven aantal kaarsen branden, tenzij een 'even' aantal een specifiek doel heeft.

1 kaars is voor 1 doel, 1 mens, 1 gebed, of voor het begin van iets. 1 kaars is een rechtstreekse vraag!

2 kaarsen is balans brengend en houd de energie van de kaarsen in het huis. Bij een romantisch etentje,,,waarbij de sfeer en het contact daar tussen 2 mensen moeten blijven, brand je 2 kaarsen.

3 kaarsen is voor goddelijke kracht, om balans te vragen, voor liefde die niet lichamelijk is....alle goeds bestaat uit 3.

4 kaarsen is voor balans bij groepen, gezin enz. Ook hierbij blijft de energie daar waar het al aanwezig is. 4 is aards (4 windstreken) en wordt ook gebruikt voor de voortgang van materiele zaken.

5 kaarsen is voor vrienden ( groepsbalans + 1 voor het hogere) , maar ook voor het herstellen van tegenslagen.

6 kaarsen is wat omstreden....voor sommigen is de 6 het getal van het kwaad, anderen zien het juist als een volmaakt getal omdat het de som is van zijn eigen factoren (1,2,3) en de som van 2x3 is. 6 wordt gebruikt voor zaken in de huiselijke kring en evenwicht. Ik zelf brand nooit 6 kaarsen, behalve als het 2x 3 is en dit duidelijk te zien is aan de kleur of standplaats van de kaarsen.

7 kaarsen wordt vaak gebruikt voor occulte zaken. 7 is een getal van het ongeziene, het filosofische en het spirituele.

8 kaarsen branden heb ik nog niet gedaan, het getal 8 is een doorlopend getal, 2 nullen op elkaar of 2x4 en staat voor wilskracht en individualiteit. Volgens sommigen is het ook het getal van spijt en zou je 8 kaarsen kunnen gebruiken om iets goed te maken.

9 kaarsen is voor alles wat eindig is...volmaakt is, of om dit te bereiken.Het getal 9 is het uiterste getal en wordt beschouwd als een speciaal getal met heilige betekenis. 9 is ook het overgangsgetal.

(Hierna begint de nummering weer bij een 1+0).

Er zijn nog een paar speciale getallen die verschillende betekenissen hebben. In de numerologie en andere getallen symboliek is daar vast wel meer in te vinden als je hier belangstelling voor hebt.
Een paar nummers wil ik nog even "aantippen".
11 kaarsen is voor het speciale bewustzijn, balancerend tussen goed en kwaad.

12 kaarsen is voor krachtige volledigheid. Er zijn 12 maanden, dierenriem tekens enz.

13 kaarsen....oei....voor sommigen is het afroepen van ongeluk en slechte vrienden, maar ik hoor ook veel mensen voor wie dit getal juist het tegenovergestelde betekent.

 

TOP

menu

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 30-01-20   © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.