Marjanka's pages

U bent hier: Marjanka.nl / Magie -kaarsen /  gebruik

Algemene info voor de magie met kaarsen

Magisch gebruik van kaarsen

Kaarsenmagie is een zeer oude, eenvoudig te leren vorm van magie waarbij het branden van kaarsen centraal staat. De achterliggende gedachten is dat bij het branden van kaarsen (positieve energie) vrijkomt. Als we kaarsen branden voor de gezelligheid wordt deze energie misschien nauwelijks gebruikt. Het is mogelijk om deze energie  te benutten, als je jezelf een beetje verdiept in wetmatigheden die via de magie, natuur, enz. overal beschreven staat.
Voor de kaarsen magie zijn een aantal zaken min of meer belangrijk zoals:aantal en kleur van de kaarsen, eventueel ook nog de juiste dag en het allerbelangrijkste: je goede intentie en geloof in jezelf!

Dan moet je ook nog bedenken wat je wilt bereiken met deze energie en dit duidelijk maken. Je kunt hiervoor een papiertje nemen, waar je wat op schrijft. Dit papier steek je aan en daarmee kun je dan je kaars( en ) aansteken.
Het papiertje laat je geheel opbranden en indien gewenst de as later met de wind meegeven (kijk wel uit voor brand).

De symboliek van vuur

Kaarsen magie is werken met de symboliek van vuur, waarbij jij als persoon onderdeel bent van dit ritueel. Bereid je dus voor als dat nodig blijkt. Geen enkel ritueel zou je in een gespannen sfeer moeten uitvoeren zeker niet als je kwaad bent!

Dus: ga lekker in bad, luister even naar mooie muziek, mediteer of bedenk iets anders waar je rustig door wordt.
Ben je kwaad op iemand, leg een bloem voor je en geef al je gevoel aan die bloem die je later weer door het vuur laat zuiveren.

Over het algemeen zijn de avonden het beste voor je kaarsenritueel, door dat de sfeer dan beter is dan bij daglicht. Maar uiteraard kun je daar zelf het beste over beslissen. Het is jouw ritueel, dus gebruik je eigen wetmatigheden hier ook bij.


Je kunt een speciaal tafeltje inrichten voor je kaarsen, waarbij je een mooie passende lap oplegt als kleedje en deze verder aankleden met wierook/olie brander en/of bloemen. Doe, hoe jij voelt dat het goed is. Wanneer alle benodigdheden voor het ritueel klaar staan in een ruimte waar je niet gestoord kunt worden, kun je met het ritueel beginnen .

Schakel alle gedachten uit die bij je opkomen, haal een paar keer heel diep adem om je geestelijk en lichamelijk leeg te maken.

Probeer goed voor jezelf te voelen of datgene wat het doel is, niet nadelig zal zijn voor een ander!
Tijdens het branden van de kaarsen , probeer je het resultaat te visualiseren. Je kunt tijdens het branden ook iets (hardop) lezen wat je van tevoren opgeschreven of gevonden hebt.
Het beste is altijd de kaarsen helemaal op te laten branden. Maar wil je het zelfde ritueel de volgende dagen herhalen dan kun je de kaarsen doven voor de volgende keer.

Zalven

Voor het gebruik kun je een kaars 'zalven'. Dit doe je met een olie die het beste past bij het ritueel dat je uitvoert of, als je gewoon "zomaar" een kaars aansteekt, om deze nog krachtiger te maken.

Gebruik per 5 eetlepels basisolie (bijvoorbeeld olijf ,tarwekiem, goudsbloem of amandelolie) ongeveer 3 - 5 druppels etherische olie. Maak dit mengsel niet sterker. De kaarsen gaan er echt niet beter van branden en je bedoelingen blijven ook hetzelfde.
Laat na het zalven de olie goed drogen, want deze is extra brandbaar!

Om een kaars te zalven die iets moet aantrekken (geluk, liefde etc…..) doop je je vinger in de olie en trek je van boven naar het midden van de kaars een lijn, daarna van onder naar het midden, zo ga je de kaars rond en doe je dit 3 x.


Een kaars zalven die iets moet weghouden of verwijderen uit je leven ,  trek je de lijn van het midden van de kaars naar boven en van het midden naar onder. Ook dit doe je 3x 


Als de olie droog is, neem je de kaarsen in je hand en ga je even rustig zitten. Visualiseer nu wat je wilt dat er gebeurd  en zorg dat jouw energie hierdoor samen vloeit met de kaarsen.

Hierna kun je de rest va je ritueel af maken.TOP

menu

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 30-01-20   © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.