Marjanka's pages

U bent hier: Marjanka.nl / Magie -kaarsen /  Dagen

menu Kaarsen magie

/ / / / / / / / / / / / / /

Kaarsen en dagen

Soms is het heel handig om te weten welke kleur bij welke dag hoort.

Zeker als je een kaarsje wilt branden voor iets wat in de nabije toekomst extra licht en/of warmte nodig heeft.   Ook wanneer je een kleur kaarsen uit wilt zoeken voor een speciale dag..of je weet geen kleur te kiezen voor een speciaal ritueel.

Maandag:

Wit is de kleur van de maan, zuiverheid, licht, levenskracht, waarheid en deze kleur hoort bij maan rituelen.

Zilver is ook de kleur voor deze dag en wordt gebruikt voor nachtelijke rituelen, visioenen, intuϊtie en geheime wensen.

De maandag is bijzonder geschikt voor: een nieuw begin, negatief geladen energiEénte verwijderen , heldere en originele ideeën te krijgen,  voor speciale reinigingen en voor emotionele harmonie.

Dinsdag:

Rood is een magische kleur en wordt geassocieerd met allerlei strijd, maar ook met warmte, bloed, liefde, passie, succes, kracht en macht.

Van alle kleuren is rood het meest duidelijk  aanwezig.

In de middeleeuwen was rood het kleur van de zonde en het kwaad. Vandaag staat rood voor liefde, warmte en een intens genot.

De Dinsdag is bijzonder geschikt voor: het aantrekken van liefde, verbannen van negatieve gevoelens, voor alles wat veranderingen en moed nodig is en voor lichamelijke kracht.

Woensdag:

Bij deze dag hoort Mercurius en dus ook de zonnige kleur Oranje.  Deze kleur is een mengeling van geel en rood en staat voor vruchtbaarheid, gezondheid en vreugde.

Daarnaast is deze kleurenmix in de magie de kleur voor energie, kracht, balans, geluk, levenskracht en energie.  Naast oranje hoort ook de kleur paars bij deze dag.

Woensdag is de beste dag om geluk of genezing aan te trekken. Wanneer je extra energie wilt vragen voor vruchtbaarheid of vitaliteit dan raad ik je ook deze dag aan.

Donderdag:

Hoort bij Jupiter en dus bij alle kleuren blauw.  Blauw is de kleur van de hemel en doordat het een koele afstandelijke kleur is, wordt deze ook geschikt geacht voor zakelijkheid, helend voor ziel en lichaam, wijsheid, vertrouwen, hoop en rechtvaardigheid.

de donderdag is geschikt voor het bevragen van een gunstige baan, voor creativiteit op diverse manieren, voor het reinigen van een ziel, voor het gevecht tegen depressie en voor vertrouwen.

Vrijdag:

Hierbij hoort Venus en de kleur groen.
Deze kleur hoort bij liefde en overspel, natuur,veiligheid, groei, welvaart, feeën, balans ,vruchtbaarheid en opnieuw beginnen.

 

Bij Venus hoort ook de kleur Rose, die in de magie wordt gebruikt voor verzoeningen, kinderliefde en staat voor, liefde, vriendschap, innerlijke, vrede, eer, geduld, kinderen en gezin.

Deze dag is het beste als je balans zoekt in emoties of genezing zoekt.

Daarnaast is de dag geschikt voor het vinden van liefde, welvaart, vernieuwing en voor het creëren van inzicht.

Zaterdag:

Deze dag en Saturnus horen bij elkaar en daarbij hoort dan ook de kleur zwart als tegenpool voor geboorte en de witte kleur. Het is ook de kleur van een nieuw begin of wedergeboorte, maar ook van wraak, einde, uitdrijving, verlies, kwaad en negativiteit.

Ook grijs hoort bij Saturnus en Zaterdag en deze kleur neutraliseert alle negatieve gevoelens die van buitenaf komen, is geschikt om te helpen bij het vermijden van confrontaties en beschermd tegen psychische aanvallen, kan daarnaast gebruikt worden bij zaken die geheim moeten blijven of bescherming nodig hebben.

Ook paars hoort bij de Zaterdag en bij Saturnus; het is een samensmelting van rood en blauw en wordt gebruikt om verbindingen te krijgen met een hogere dimensie. Verder staat deze kleur voorpsychische ontwikkeling, intuïtie, wijsheid, kracht en onafhankelijkheid.

Deze dag is geschikt voor: het verbreken van een vloek, kwijtraken van spijt of schuldgevoelens. Voor het zoeken naar contacten met dierbaren die overgegaan zijn en bescherming.

Door de paarse kleur is de dag ook geschikt voor het stimuleren van je 6de zintuig, voor inspiratie en spirituele kracht.

Zondag

Zondag en Mercurius horen samen en daarbij hoort ook een heel zuivere kleur geel en goud.
Bij geel wordt vaak jaloezie, diefstal, oneerlijkheid en onbetrouwbaarheid genoemd, maar het is ook de kleur van stimuleren, activiteit, geneeskunde , wijsheid, communicatie, studie , communicatie en nieuw begin.
Daarnaast is geel een spirituele kleur in het Boeddhisme.

In de magie gebruikt men dit kleur om positieve veranderingen aan te brengen in de loopbaan en is ook het spirituele kleur van het Boeddhisme. In de magie staat geel voor, wijsheid, bescherming, leren, reizen, zelfvertrouwen, studie, communicatie en de geest.

Goud wordt geassocieerd met rijkdom en het is de belangrijkste kleur van de zon en de Goden. Het is de kleur voor alles waarbij aandacht gevraagd wordt voor ambities ,voorspoed, promotie, succes, fortuin, waardering,  erkenning, zonnig en een lang leven.
Deze dag is het meest geschikt om aandacht te vragen voor bovenstaande zaken , maar ook voor helderheid bij studie, bescherming, voor het verbannen van negatieve invloed en voor het algemene gevoel van veiligheid.

 

TOP

menu

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 30-01-20   © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.