Marjanka's pages

Ik zal me even voorstellen.
Ik heet Marjanka.

De naam komt uit Rusland en betekent zoiets als kleine Maria. Nou ja...erg groot kun je me ook niet noemen met mijn 160 cm..dus dat deel klopt wel.

Ik ben 'opgebouwd' uit diverse cultuur achtergronden en zit hier dus in mijn eentje, half 'kleurrijk Nederland' te vertegenwoordigen.
In mijn lijf stroomt divers Europees bloed en deze is gekruid met Amsterdams, Antilliaans, Canadees,  Brabants, Jutters (Den Helder) en wat zigeuner invloeden.

Tot nu toe ben ik meer dan 20 maal verhuisd in verschillende landen en steden.
De meest belangrijke tijd heb ik in Curaçao gewoond en beschouw dat eiland dan toch als de plaats waar mijn wortels de kans kregen om zich iets te hechten.

 Mijn beroep was voor lange tijd: verpleegkundige met als specialiteit de intensive care /hartbewaking.

Nadat ik afgekeurd werd, heb ik me omgeschoold voor vrouwen hulpverlening en coumceling.  Verder hou ik me bezig met : mijn (klein) kinderen, dieren, Reiki, pendelen, Bachremedie, en diverse andere zaken die ik leuk of interessant vind. 

Dat laatste betekent dat ik toch weer terug ging naar de zorg en sinds enige jaren als vrijwilliger, nachtdiensten draai in een Hospice en een fijne internet praktijk heb als Bachbloesem therapeute voor dieren en mensen.  Verder vang ik regelmatig honden op die om 1 of andere reden nog geen juiste baas kon vinden.

'Van huis uit' is de belangstelling voor kruiden en andere alternatieve geneeswijzen met de paplepel ingegoten door mijn moeder en oma en uiteindelijk heb ik op mijn eigen manier een verbinding kunnen maken tussen 'alternatief' , 'aanvullend' en 'regulier'.

Mijn visie hierbij: Er is geen goed/slecht...er zijn alleen verschillen!

Voor iedereen zal er een andere manier beschikbaar zijn om daar te komen waar je wilt zijn. Alleen JIJ kunt bepalen welke methode(n) goed voor je zijn, maar dan zul je wel de verschillende zienswijzen moeten onderzoeken met een open geest en bereid zijn om ook de verschillende kanten ervan te belichten.

Uiteindelijk is er maar een echte genezer ...en dat ben je zelf!

Voor mezelf heb ik een aantal mogelijkheden uitgezocht en daarvan wat hier op mijn site gezet.

Als 1ste voor mezelf (als naslag werk), maar als andere mensen er ook iets aan hebben in tijdens hun zoektocht ,zou dat heel fijn zijn!

Bedenk hierbij wel dat het MIJN visie is, waarbij ik soms een aantal medestanders heb...maar de keuze is uiteindelijk voor iedereen verschillend!

Ik ben absoluut niet tegen de reguliere geneeswijzen en in sommige gevallen ben ik zelfs er voor , maar ik gebruik wel daarnaast ook alle aanvullingen en steun die de natuur me kan bieden.
Op deze site staan een aantal dingen , waar ik in de loop van mijn leven belangstelling voor heb gekregen en me daarna in verdiept heb.
Ik ben geen expert, weet van een heleboel dingen een beetje en die "beetjes " heb ik hier neergezet.

Naast deze website ben ik ook ben ik ook begonnen met een algemene site, daar heb ik alle gedichten, recepten, foto's etc. naar toe verhuisd. Als je zin hebt??? Je bent daar ook van harte welkom.  

vitamine M


O ja...ik vind het heel leuk als je even in mijn gastenboek wilt schrijven...dan weet ik dat je op visite geweest bent.

 

Hoi,

 

Leuk dat je even digitaal op visite komt!


Welkom in mijn internet - huis .
 Eigenlijk zou ik wel een kop koffie voor je willen zetten...
...ach...waarom niet?
 Melk en suiker erin? Of liever thee?


koffie

Asjeblieft dan!

Contact via:

gastenboek
gastenboek

 

 contactform

Laatst bijgewerkt: 09-03-20      © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?