Marjanka's pages

U bent hier: Marjanka.nl/  Magie- planten / Plant EFGH

Menu Magie-Planten

Magie inleiding// plant a-b-c-d// plant e-f-g-h// plant i-j-k-l// plant m-n-o-p// plant r-s-t-u// plant v-w-y-z

planten  E - F - G - H

Engelenwortel

Vroeger werd de engelwortel in verband gebracht met engelen. Naar met name de aartsengel Michaël zou de plant zijn vernoemd. De engelwortel bloeit rond acht mei en dat is precies de verjaardag van deze aartsengel. Kwade geesten zouden met engelwortel kunnen worden bezworen

Eikel

Hou steeds een eikeltje op zak en je blijft er altijd jong uit zien.


Feneriek

Leg bij nieuwe maan enkele zaadjes in een open pot of kruik op een keuken-rek of in de haard.
Voeg dagelijks zaadjes toe tot de pot vol is. Ledig de pot En plant de zaadjes, zodat je geldvoorraad blijft aangroeien. Begin in een andere pot zaadjes te verzamelen.

Frambozen

Bloesemtakken samengebonden met een rood lint bij de ingang bieden bescherming. Framboos-takken (of een struikje) bij de de deur helpt ook om overleden familie leden te beletten om weer het huis in te gaan.


Ginseng

wortel wordt gebruikt in de Venus thee. Hiervoor wordt een halve literbronwater met de wortel , afgedekt op het vuur gezet. (mag niet koken en niet geroerd worden) Na het uitspreken van je wens kunnen beide partners de thee opdrinken.

Engelenwortel

Grote klit zie K

Goudsbloemen

plant je het beste in een pot met aarde waarin je geliefde een voetafdruk heeft achtergelaten. Hij of zij voelt meer liefde naarmate de bloemen groeien en zal trouw blijven

Geelwortel

wordt in geld - en genezingsrituelen gebruikt.


Hazelaar

Valt onder de heilige bomen en van het hout worden al eeuwenlang de toverstafjes gemaakt.

Hennep

wordt gebruikt in liefdesbezweringen en voorspellingen.
Neem een handvol Hennepzaad mee om middernacht naar een kerk, bij voorkeur net wanneer Midzomer begint. Loop negen keer rond de kerk, terwijl je terwijl je loopt het Hennepzaad verstrooit, en herhaal dan de volgende woorden:
Hempseed I sow, hempseed I sow,  Who will come after me and mow?
Je krijgt dan een visioen te zien van je toekomstige partner. Hennep maakte ook deel uit van vele visionaire wieroken omdat de rook de mentale kanalen opende. Bijvoet en Hennep werden samen voor een spiegel gebrand om visioenen te krijgen.

Hout

Na een goede afloop van iets of na geluk hebben gehad,hout afkloppen
Dit is afkomstig van Keltische folklore. De mensen dachten dat bomen de huizen waren van de goden; wanneer er voor een gunst werd gevraagd moest men stam aanraken. Als je een gunst had gekregen, moest je op de boom kloppen als een teken van dank.

Hysop

: Gebruik een aftreksel voor een luchtiger sfeer na ruzies of verdriet. Sprenkel het uit in kamers en over
voorwerpen die gerelateerd worden aan ongelukkige tijden in plaats van ze weg te gooien. In de Bijbel wordt hysop genoemd bij de rituele reinigingen van melaatsen. Ook bestreek men de deurposten van de woningen met een bosje hysop met bloed van het paaslam.

 

TOP

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 30-01-20   © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.