>
Marjanka's pages

U bent hier: Marjanka.nl/ Energie - Reiki/  Reiki energie

Reiki energie

Reiki teken Het afgebeelde (japanse) Reiki teken bestaat uit 2 delen, waarvan het bovenste staat voor REI en het onderste gedeelte staat voor KI. (energie) In het chinees heet dit chi en in India /Sanskriet spreekt men van prana.
Rei, is het beste te vertalen met spiritueel of universum.
Reiki betekent vrij vertaald: universele levensenergie/kracht van de zon/oerkracht...maar tegelijkertijd staat er zoveel in dit teken dat het eigenlijk niet mogelijk is om de juiste vertaling te vinden. In het teken zijn bovenaan ook wolken te vinden, waar regen uit valt en mensen die bidden voor de regen, zij werken in de rijstvelden die weer gevoed worden door het hemelwater. Daarbij zijn ook mensen die dansen en weer blij zijn voor de oogst , het water wat weer verdampt en terug gegeven wordt aan de hemel, zodat het weer opnieuw gebruikt kan worden....dus eigenlijk de hele en immer doorgaande levenscyclussen zitten "verpakt" in dit symbool.

Dan nu de vraag wat Reiki precies is. Het is een Japanse geneeswijze die werkt door middel van energie doorgeven via de handen.

Eenvoudig gezegd, je legt je handen op jezelf, op een ander persoon , dier of plant en er komt een energiestroom op gang, waardoor je energie doorgeeft aan jezelf of een ander. Diegene die Reiki geeft zal vooraf contact maken/afstemmen op de universele energie die altijd voldoende is om via hem/haar doorgegeven kan worden aan een ander.
Het mooie van Reiki is dus ook dat zowel de gever als ontvanger beiden baat hebben bij deze handeling.
Ieder mens heeft het vermogen tot een zelfgenezing, maar op het moment dat  ergens een disfunctionering/ stoornis in het lichaam/geest/ziel is...zal deze zoveel energie vragen dat er ergens anders weer een tekort ontstaat.
Met Reiki wordt extra energie gegeven, zodat het alles weer in balans kan raken en het genezingsproces op gang kan komen.

Wat kun je met Reiki?

Deze vraag zou je beter om kunnen zetten in: wat kun je NIET met Reiki. Die vraag is makkelijker en simpeler te beantwoorden.
Wat je niet kunt is wonderen doen...ook kun je niemand genezen met Reiki.

Ieder lichaam heeft wel een zelfgenezend vermogen die gestimuleerd kan worden door de energie van Reiki, maar soms is er een dusdanige stoornis aanwezig dat ook dat heel moeilijk wordt.

Reiki energie kan in dat geval alleen verlichting brengen voor de aanwezige klachten. Wat je wel kunt is: de energie dáár brengen waar het nodig is...en dan tezamen met de patiënt, en zo nodig de arts en/of medicijnen de stoornis/energie onbalans bestrijden.
Reiki kun je gebruiken voor alles en iedereen...voor mensen, dieren, planten maar ook voor situaties die heling nodig hebben. Verder kun je met Reiki , energie naar het verleden en de toekomst sturen.
Reiki verbetert de energie balans en hierbij maakt het geen verschil of de oorspronkelijke oorzaak lichamelijk, geestelijk of spiritueel begonnen is...ziel,lichaam en geest zijn uiteindelijk één!
Moet je geloven in Reiki om van deze behandeling te kunnen profiteren?
Reiki werkt niet via suggestie, maar het maakt het wel makkelijker als volwassenen behandeld worden...dat zij "open staan" voor de behandeling en de effecten.

kinderen, dieren en planten denken niet na of iets wel of niet te verklaren is...zij voelen alleen of iets werkt of niet...daardoor is deze groep ook vaak het makkelijkste te behandelen...zij bieden geen weerstand.

Mijn hond Clair lag bij elke behandelings-sessie altijd heerlijk mee te genieten. Bij elke cursus of terugkom dag van Reiki in mijn huis deed Clair onder de behandel tafel mee met de groepsbehandelingen...ik heb nog steeds het idee dat ze daardoor ook zo oud en actief is gebleven. 

TOP

 

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 30-01-20      © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.