Marjanka's pages

U bent hier: marjanka.nl / Bachbloesems/ Alle Bachbloesems /Water Violet

Water Violet

Engels: Water Violet
Nederlands: Waterviolier
Latijn: Hottonia palustris
Remedienummer: 34
Groep: 4 Eenzaamheid.
Chakra: 7
Bach's 12 gemoedstoestenden: hoogmoedigheid-afstandelijk
Astrologie: 11 Waterman
Tarot kaart: 17 De ster
Astrologische edelstenen: Aquamarijn-Turkoois-Malachiet-Amaz


Algemeen.

. Water Violet wordt geassocieerd met de zielspotenties ootmoed en wijsheid.
Deze bloesem is bedoeld voor rustige mensen, gezond of ziek, die graag alleen willen zijn. Ze spreken weinig en als ze dat wel doen is dat op een zachte vriendelijke toon. Ze zijn gereserveerd, laten hun omgeving met rust en gaan hun eigen gang. Hun kalme en vreedzame aard is een zegen voor hun omgeving. Dit komt vaak doordat zij innerlijk niet goed weten hoever ze kunnen gaan en bewaren dus voor alle zekerheid een afstand.
Hij/zij kan hierdoor in een isolement terecht komen en kan dan neerbuigend en trots handelen. Anderen zien dit als arrogant en verwaand, omdat hij/zij uit is op het creëren van afstand.
Discussies aangaan waarbij een beroep op zijn emotionele gevoelens gedaan wordt, zal vermeden worden omdat deze sterk uitputten. In de praktijk zullen de lichamelijke reacties van het tekort eerst optreden, bijvoorbeeld stijfheid in rug, nek, been en arm spieren.

Uitspraken:

Ik heb weinig woorden nodig./ Ik weet het zo wel./ Ik heb genoeg aan mezelf.

Voorkomende problemen

Trotse afstandelijkheid
Innerlijke gereserveerdheid ,
Prima om alleen te zijn,
Emotionele remmingen
Soms zich uit de hoogte gedragen
Stijfheid in spieren , lichaamsgeur

uitwerking

De remedie maakt beminnelijk, zachtmoedig met een tactvolle houding. Hij heeft verstand van zaken en is vaak superieur aan anderen. Hij/zij kan goed met zichzelf overweg en is graag alleen. Het geeft over het algemeen behoorlijke greep op het leven.

adviezen.

aardende hobby's zoals tuinieren.

Kinderen.

Het kind kan niet goed communiceren en speelt vaak uren alleen. Het kind is moeilijk te benaderen en zal niet over de eigen problemen praten. Deze remedie zal waarschijnlijk niet gauw als 1ste keuze aan kinderen gegeven worden, maar soms is het goed om even een korte periode dit voor te schrijven als andere remedies niet voor de gewenste doorbraak zorgen en de toestand al te lang bestaat en voor echte problemen zorgt.

Dieren..

Dieren van het Water Violet-type zijn tevreden met hun eigen gezelschap. Het zijn vriendelijke, rustige, statige dieren die wat aristocratisch overkomen en die vaak niet in zijn voor spelletjes.

lees verder bij Bach voor dieren-eenzaamheid

 

Gratis consult en de prijs van een (voordelig) gebruikersflesje?

TOP

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 30-01-20   © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.