Marjanka's pages

U bent hier: marjanka.nl / Bachbloesems/ Alle Bachbloesems / Oak

Oak

Engels: Oak
Nederlands: Eik
Latijn: Quercus robur
Remedienummer: 22
Groep: 6 Moedeloosheid of wanhoop.
Chakra: 1
Astrologie: Saturnus
Tarot kaart: 21 de wereld
Astrologische edelstenen: Donkergroen/zwart(Onyx-Git-Spinel)


Algemeen.

. Oak wordt geassocieerd met de zielspotenties : kracht en uithoudingsvermogen.
Mensen met Oak-gebrek zijn flinke mensen. Ze vechten voor hun bestaan en als ze ziek zijn dan doen ze er alles aan om zo snel mogelijk beter te worden en accepteren niet dat ze niet als voorheen kunnen presteren. Ze verliezen nooit de hoop en geven niet op.
Probleem is echter dat ze zich niet laten leiden door ervaring en hogere bewustzijn, maar verstarren in een zelfgekozen, permanente prestatiedrang. Ze zien het leven als een voortdurende strijd, waarbij het nodig is om er als overwinnaar uit te komen met een enorm uithoudingsvermogen. Ze gunnen zichzelf daarbij geen adempauze en zullen daardoor steeds Spartaanser en armer in gevoel worden. Tot de grenzen allemaal overschreden zijn en ze plotseling uitgeschakeld worden door een zenuwinzinking. Deze zal zich dan manifesteren in ziekte symptomen van verminderde flexibiliteit en verstarring. (ader verkalking, gewrichtsontsteking, vergroeiing wervels, verstarring gehoorbeentjes.)
Deze mens is de steun pilaar van elk bedrijf of gemeenschap, de enige waar je altijd op kunt vertrouwen! Het zijn de onvermoeibare moeders die elke crisis de baas kunnen. Zij achten dit ook hun grootste plicht!

Uitspraken:

Jammeren heeft geen zin, het moet nou eenmaal gebeuren/ We zullen er het beste van maken./ Ik moet winnen.

Voorkomende problemen

Terneergeslagen , uitgeputte strijder die niet van ophouden weet
Wanhoop, maar onophoudelijke inspanning
Enorm verantwoordelijkheidsgevoel
Overmatig plichtsbesef, is soms volkomen op, maar zal niet klagen
Chronische onvermoeidheid

uitwerking

Persoon heeft een groot uithoudingsvermogen, is betrouwbaar, sterk en verstandig.. Krijgt weer plezier in het leven. Gevoel en vitaliteit krijgen nieuwe impulsen.

adviezen.

Rust!!! Ontspannen. Yoga, tijd besteden aan niet productieve liefhebberijen, bewegingsoefeningen voor de verkrampte spieren.

Kinderen.

Kinderen met Oak-tekort hebben dezelfde problemen als de volwassenen, maar dan op hun eigen terrein. zoals: hun huiswerk, hun hobby, spelletjes, etc . Ze weten niet van ophouden, ook al heeft het geen zin meer om verder te gaan. Vaak zijn het kinderen die door eerzuchtige ouders aangezet worden tot presteren. Oak is ook een goede keus voor kinderen die soms helemaal opgaan in een bepaalde rage of een overtrokken belangstelling voor éénsoort kleding, schoenen etc . en er in hun hoofd geen ruimte meer is voor andere zaken. Dit zie je ook soms gebeuren rond de feestdagen/pakjes avond.

Dieren..

Dieren van het Oak-type zijn echte doorzetters. Het zijn ook de natuurlijke leiders onder de dieren.
lees verder bij Bach voor dieren

 

Gratis consult en de prijs van een (voordelig) gebruikersflesje?

TOP

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 30-01-20   © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.