Marjanka's pages

U bent hier: marjanka.nl / Bachbloesems/ Alle Bachbloesems / Pine

Pine

Engels: Pine
Nederlands: Grove den
Latijn: Pinus sylvestris
Remedienummer: 24
Groep: 6 Moedeloosheid of wanhoop.
Chakra: 1
Astrologie: Saturnus
Tarot kaart: 21 De wereld
Astrologische edelstenen: Donkergroen/zwart(Onyx-Git-Spinel)


Algemeen.

. Pine wordt geassocieerd met de zielspotenties: spijt en vergiffenis schenken.
Iemand met Pine-tekort zit vol met zelfkritiek. Zelfs wanneer ze succes hebben, zijn ze niet tevreden over hun inspanningen en resultaten. Zij vinden gewoon dat ze het altijd beter hadden kunnen doen en lijden onder de fouten waar zij zichzelf de schuld van geven. Ook wanneer de vergissing aan anderen te wijten is, zullen zij zich (mede)verantwoordelijk voelen.
Bij alle situaties waar iets verkeerd gaat, zal iemand met Pine energie tekort zich verantwoordelijk voelen en de schuld op zich nemen. (relatie problemen, huilende kinderen, etc.) Het woordje 'levensvreugde ' wordt door hen met hele kleine lettertjes geschreven. En als straf niet "van boven" komt straffen zij zich zelf wel!

Uitspraken:

Ja, ik weet het wel dat het mijn schuld is dat ......./ Mijn ouders hadden liever een ander geslacht gehad, maar moesten genoegen nemen met mij/ In het zweet des aanziens zult gij uw brood verdienen.

Voorkomende problemen

Schuldgevoelens
Steeds excuses maken
Sorry dat ik besta
Perfectionistisch
Depressie
Is de underdog , voelt zich een lafaard
Introvert
Liefde schenken zonder liefde terug te verlangen (verdiend dit niet

uitwerking

De persoon ziet zijn fouten en vergissingen en accepteert ze, maar houd er niet aan vast.. Accepteert dat hij niet perfect is en dat hij dus fouten maakt. Hij leert van zijn fouten, maar blijft er niet aan vasthouden. Voelt oprecht berouw, in plaats van geplaagd worden door misplaatste schuldgevoelens, kan vergeten en vergeven

Kinderen.

Zijn vaak de zondebok van de klas, ondergaan soms zonder protest de straffen voor dingen die zij niet hebben gedaan.
Het zal waarschijnlijk weinig voorkomen dat kinderen deze remedie nodig hebben, een tekort aan Pine zie je wel eens bij kinderen die op een of andere manier mishandeld zijn of langdurig in een nare situatie heeft gezeten.

Dieren..

Een Pine-dier voelt zich schuldig als anderen iets gedaan hebben en straf krijgen. Hij zal zijn kop laten hangen en ogenschijnlijk de schuld op zich nemen.

Lees verder bij Bach voor dieren (depressie)

 

 

Gratis consult en de prijs van een (voordelig) gebruikersflesje?

TOP

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 30-01-20   © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.