Marjanka's pages

U bent hier: marjanka.nl / Bachbloesems/ Alle Bachbloesems /Honeysuckle

Honeysuckle

Engels: Honeysuckle
Nederlands: Kamperfoelie
latijn: Lonicera caprifolium
Remedienummer: 16
Groep: 3 Onvoldoende interesse in huidige omstandigheden.
Chakra: 6 
Astrologie: 4 kreeft- ik voel
Tarot kaart: 7 De Zegewagen
Astrologische edelstenen: Samaragd-maansteen-olivijn


Algemeen.

Honeysuckle is geassocieerd met het principe van het vermogen tot veranderen en verbinden.
In vroeger tijd heeft de persoon een periode van geluk gekend, een liefde, een vriendschap of iets dergelijks. Deze mens hunkert naar die periode van geluk en gaat er vanuit dat zo'n periode nooit meer terugkomt. Van elke kans die gemist wordt in het leven geeft spijt gevoelens.
Door Honeysuckle tekort is het moeilijk om nieuwe vrienden te maken of zich gelukkig te voelen in een nieuwe omgeving. Deze mens kan zich moeilijk concentreren op de huidige taken, daar hij/zij met de gedachten in het verleden vast zit en kan daardoor niet goed meekomen in het heden. Dit kan van zeer tijdelijke aard zijn, zoals het heimweegevoel van kinderen op schoolreisje bijvoorbeeld, maar kan ook in de loop van vele jaren gegroeid zijn.
Het zijn de eeuwige kindsterretjes, de weduwe die alles onveranderd laat en de oudere hippie.

Uitspraken:

vroeger heb ik.../Toen ik nog..../Bij ons in....../Wat jammer dat ik toen niet......

Voorkomende problemen

Heimwee
Nostalgie
Spijt over gemiste kansen
In het verleden leven- goede oude tijd
Kan het verlies van een dierbaar persoon niet verwerken
gebrek aan flexibiliteit

uitwerking

De persoon leeft weer in het heden en ziet weer mogelijkheden voor de toekomst. Het verleden wordt geaccepteerd en losgelaten. Dynamisch contact met het verleden wordt gemaakt (historici, archeologen)

Kinderen.

Kinderen die last hebben van heimwee, bijv. bij een logeerpartijtje, of op school heimwee hebben naar huis, hebben baat bij Honeysuckle. Ook door verhuizing naar een andere buurt kan het kind zich verloren voelen. Ook een prima remedie bij veranderingen in het gezin. Baby's en peuters die nog niet helemaal "hier zijn" en daardoor wat apathisch/dromerig/verdrietig/ of zonder veel belangstelling zijn kunnen met honeysuckle geholpen worden. Dit zijn de kinderen die vaak wat laat zijn met praten...soms ook blijft de fontanel iets langer open dan bij andere kinderen en ze zitten vaak langer dan anderen in op één plek. Het is vaak opmerkelijk als je de resultaten ziet na een paar dagen elke avond een paar dr. honeysuckle in hun laatste drinken, tezamen met wat geruststellende woorden of liedjes.

Dieren..

Voor dieren die het verleden niet achter zich kunnen laten. ....

Lees verder bij bach voor dieren (afwezigheid)

 

 

Gratis consult en de prijs van een (voordelig) gebruikersflesje?

TOP

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 30-01-20   © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.