Marjanka's pages

U bent hier: marjanka.nl / Bachbloesems/ Alle Bachbloesems /Hornbeam

Hornbeam

Engels: Hornbeam
Nederlands: Haagbeuk
Latijn: Carpinus betulus
Remedienummer: 17
Groep: 2 Onzekerheid.
Chakra: 5
Astrologie: Neptunus
Tarot kaart: 12 De gehangene
Astrologische edelstenen: lila/violet (Amethist-Opaal)


Algemeen.

.

Hornbeam wordt geassocieerd met de zielspotentie : geestelijke frisheid en innerlijke vitaliteit.

Deze remedie is tegen het 'maandagmorgengevoel'. Voor mensen en dieren die normaal goed functioneren, maar tijdelijk mentaal en fysiek de dagen even niet aan kunnen.
 In negatieve Hornbeam toestand voelt betrokkene zich uitgeput en 'als verlamd', maar dit gevoel zit voornamelijk in het hoofd.
Hoewel ze er over het algemeen wel in slagen om te doen wat ze moeten doen, zoeken zij versterking van geest en lichaam. Ze hebben vaak een eenzijdige manier van leven. (Rusten met gebroken been- lang/ veelvuldig tv kijken/ studeren voor examen etc.) dus meestal ontstaat deze toestand tijdens een eenzijdige (mentale)overbelasting. Is vaak tijdelijk, maar kan chronisch worden!

Verschil tussen vermoeidheid door Hornbeam te kort en Olive tekort = dat bij Olive er sprake is van vermoeidheid op alle niveaus)

Uitspraken:

Mijn leven is een beetje saai/ Ik zie als een berg op tegen deze dag/ Ik kan 's morgens niet uit bed komen/ Als ik eenmaal op gang ben gaat het wel!

Voorkomende problemen

Vermoeidheid -afgemat gevoel
Tijdelijke mentale of lichamelijke uitputting -burnout
eenzijdige belasting
Gebrek aan inspiratie
Maandagmorgengevoel
lijkt niet zonder opwekkende middelen te kunnen (koffie/thee, sigaretten etc.)
Uitstellen-talmen

uitwerking

Hornbeam herstelt de energiebalans, het geeft 'ruggengraat'.Werkt ook vaak helend als kompres op vermoeide ogen! Geeft weer en levendige geest ,geneigd tot afwisselde leven. Overtuiging dat taken weer goed tot een eind gebracht kunnen worden, zelfs als ze ogenschijnlijk de krachten te boven gaan.

adviezen.

Breken met dagelijkse sleur, voor lichamelijke compensatie zorgen (zonder prestatie drang), spontaan toegeven aan onverwachte invallen (hoe klein dan ook)

Kinderen.

Voor kinderen geldt eigenlijk hetzelfde. De vermoeidheid kan ontstaan zijn door teveel huiswerk, teveel TV kijken of te lang achter de (spel)computer zitten.

Dieren..

Het dier is verveeld en heeft geen zin om op te staan. Als er iets leuks gebeurt is de energie er ineens weer wel, maar het normale leven lijkt moeilijk te volbrengen. De hond loopt braaf zijn dagelijkse blokje om mee, maar van enig enthousiasme is geen sprake meer.
Lees verder bij Bach voor dieren( onzekerheid)

Gratis consult en de prijs van een (voordelig) gebruikersflesje?

TOP

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 30-01-20   © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.