Marjanka's pages

U bent hier: marjanka.nl / Bachbloesems/ Alle Bachbloesems / Mimulus

Mimulus

Engels: Mimulus
Nederlands: Maskerbloem
latijn: Mimulus guttatus
Remedienummer: 20
Groep: 1 Angst.
Chakra: 3
Bach's 12 gemoedstoestanden: 10 Angst
Astrologie: 10 Steenbok- Ik gebruik
Tarot kaart: 15 De duivel
Astrologische edelstenen: Onyx-Chalsedoon-Rookkwarts-Git


Algemeen.

Mimulus wordt geassocieerd met de zielspotentie : dapperheid en vertrouwen.

Een persoon met Mimulus-tekort heeft last van angsten voor concrete zaken, (in tegenstelling met een tekort van Aspen waarbij de angst van onbekende oorsprong is en Rock Rose voor acute angsten). Ze zijn bang voor alles wat hun kan overkomen zoals falen, alleen zijn, ongelukken, armoede, ziekte etc. Hoewel deze gewone alledaagse angsten hun hele leven kunnen beheersen, dragen zij deze vaak in stilte en praten er niet graag met anderen over. Maar als er naar gevraagd wordt blijken er steeds meer angsten bij te zijn gekomen...voor spinnen, ruzie, geld tekort, maar ook pleinvrees en andere fobieën
Een Mimulus-type is teer gebouwd en lichamelijk erg gevoelig. Dit manifesteert zich ook in lichamelijke uitingen als blozen, trillen als een riet of stotteren. Anderen giechelen of praten teveel of hebben last van klamme handen. Zelfs hun woede uitbarstingen zijn even bedreigend als die van een boze vlinder.
Mimulus-types hebben een hekel aan drukte, kunnen niet goed tegen lawaai, teveel eten, fel licht, etc.

Uitspraken:

Ik durf dat niet./ Ik ben bang voor ...../ Ik ga niet alleen./ ik ben bang dat ik de weg kwijtraak (geestelijk en lichamelijk)

Voorkomende problemen

Fobieën.
Angsten voor bekende zaken
Verlegenheid
Overgevoeligheid, zowel geestelijk als lichamelijk

Uitwerking.

Over angsten heen groeien en kalm en vertrouwensvol worden. Kan met blijmoedigheid de wereld tegemoet treden. Is een goede hulpverlener voor anderen in dezelfde soort situaties

Kinderen.

Kinderen die bang zijn in het donker hebben baat bij Mimulus. Ook andere bekende angsten als angst voor dieren, voor klasgenootjes, voor de trein, spreekbeurten etc. verminderen door toediening van Mimulus. Bij baby's met een Mimulus-tekort merk je soms dat ze na het wakker worden zonder reden beginnen te huilen. Er wordt van deze kinderen wel eens gezegd , dat ze de angsten van het leven nog niet aan kunnen. Kinderen zijn ook vaak verlegen in gezelschap van vreemden.

Dieren..

Dieren met een tekort aan Mimulus-energie ontwikkelen angsten voor bekende zaken.
Dit soort concrete angst komt veel voor bij dieren.

Lees verder bij Bach voor dieren

 

 

 

 

Gratis consult en de prijs van een (voordelig) gebruikersflesje?

TOP

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 30-01-20   © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.