Marjanka's pages

U bent hier: marjanka.nl / Bachbloesems/ Alle Bachbloesems /Chicory

Chicory

Engels: Chicory
Ned.: Wilde Cichorei (kompasplant)
Remedienummer: 8
Groep: 7 Overbezorgdheid voor het welzijn van anderen.
Chakra: 2
Gemoedstoestand: Bemoeizucht-bedillerigheid
Astrologie: 8 Schorpioen-ik verlang
Tarot kaart: 13 De Dood
Astrologische edelstenen: Granaat-Carneool-Hematiet-Beryl


Algemeen.

. Chicory wordt geassocieerd met de zielspotenties: moederlijkheid en onzelfzuchtige liefde.
Een tekort aan Chicory-energie zie je bij mensen/dieren die goed kijken naar wat anderen nodig hebben. Ze zijn vaak overbezorgd voor hun kinderen, familieleden, vrienden en ook hun dieren. Ze zijn voortdurend maar al te graag bezig om hen te wijzen op de dingen die zij verkeerd vinden. Het liefst willen zij dat iedereen die onder hun zorg valt, zo dicht mogelijk bij hen is. Behoeftige vaders/moeders, of die zichzelf opdringen.

Uitspraken:.

Ik zal mijn huiswerk maken, maar alleen als ik dan morgen niet naar gym hoef/ Hoe kun je me dit aandoen, na alles wat ik voor je heb gedaan/Jij bent daar veel beter in dan ik.

Voorkomende problemen

Bezitsdrang - hebzucht
Eigenliefde -hoogmoedigheid
Zorgzaam -overbezorgdheid
Corrigeren graag
Relatieproblemen
Hysterie
Verlatingsangst
Overgewicht-eetproblemen (boulimie)
Te trage stoelgang

Uitwerking.

Chicory zorgt ervoor dat deze personen zich weer met liefde kunnen bekommeren om anderen, hij voelt zichzelf veel beter en kan zonder wat terug te verwachten warmte en liefde geven. Onbaatzuchtige universele liefde

adviezen.

Massage, ademhalingsoefeningen om de hartchacra te stimuleren. Affirmatie:" Ik vind de veiligheid in mezelf"/"ik kan geven en nemen, als eb en vloed".

Kinderen.

Kinderen die veel de aandacht vragen, er niet goed tegen kunnen om alleen te zijn en graag alles voor zichzelf willen houden, hebben waarschijnlijk een tekort aan Chicory energie.
Een Chicory-kind is veeleisend en bezitterig en probeert met trucjes zijn zin te krijgen. Tranen zijn een geschikt middel hiervoor.  Ieder kind lijkt in een bepaalde fase een tekort aan Chicory te krijgen, maar als dit lang door gaat, dan wordt het tijd om dit kind te gaan ondersteunen met Bachbloesems.

Dieren.

Een Chicory-dier is meestal erg intelligent en heeft een sterke geldingsdrang. Het zijn jaloerse dieren die veel aandacht vragen.

lees verder bij Bach voor dieren-overbezorgdheid

 

Gratis consult en de prijs van een (voordelig) gebruikersflesje?

TOP

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 30-01-20   © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.