Marjanka's pages

U bent hier: marjanka.nl / Bachbloesems/ Alle Bachbloesems /Centaury

Centaury

Engels: Centaury
Nederlands: Duizendguldenkruid
latijn: Centaurium Umbellatum
Remedienummer: 4
Groep: 5 Overgevoeligheid voor invloeden en ideeën .
Chakra: 4
Gemoedstoestanden: 6 Wilszwakheid
Astrologie: 6 Maagd- ik analiseer
Tarot kaart: De Kluizenaar
Astrologische edelstenen: Agaat-carneool-sardonyx


Algemeen.

. Centaury wordt geassocieerd met de zielsconcepten: zelfbestemming en zelfverwerkelijking.

Centaury-mensen zijn vriendelijk en rustig. Ze zijn anderen te graag van dienst. Zo graag dat zij zichzelf wegcijferen en hun eigen kracht onderschatten, waardoor zij het later moeten bekopen. Ze worden bedienden in plaats van helpers.
De hulp die ze bieden neemt zoveel tijd in beslag dat ze eigenlijk op den duur alleen voor anderen leven en hun eigen levenstaak komt ernstig in het gedrang. Ze willen erg graag helpen en kunnen gewoon geen 'Nee' zeggen. Doordat ze zich zo gewillig mee laten slepen zijn ze onbetrouwbaar, omdat ze steeds doen wat anderen vragen en hun eigen afspraken en levenstaak uit het oog verloren wordt.
Mochten er teveel mensen een beroep op hen doen, dan nog zeggen ze geen nee, waardoor ze uit moeten kijken er lichamelijk of geestelijk niet aan onderdoor te gaan, puur door overbelasting en over vermoeidheid.

Uitspraken:

. Ik kan nou eenmaal geen nee zeggen/Dat doe ik wel even voor je/Zal ik het doen?

Voorkomende problemen

Te gemakkelijk beïnvloedbaar.
Zwakke verstoorde wilskracht, willoosheid
te bereidwillig t.a.v. andermans wensen
Zeer gevoelig voor complimentjes.

Uitwerking.

Centaury zorgt ervoor dat je weer opkomt voor je eigen belangen en je eigen mening. Een ander wordt nog steeds graag geholpen, maar niet meer ten koste van jezelf en ten koste van alles (gezondheid, etc.). Met conflicten om leren gaan.

Kinderen

. Een Centaury-kind is het mikpunt in de klas. Een gemakkelijk kind dat alles over zich heen laat komen. Gevoelig voor lof en standjes. Tegelijk zijn het ook de kinderen waarvan iedereen zegt: wat ideaal voor een gezin. Ze nemen alles gelaten en zullen zelden klagen.

Dieren

. Een Centaury-dier laat zich misbruiken door andere dieren. Het is het pispaaltje in de groep. Een enorme 'will to please' is aanwezig bij elk Centaury-dier.

lees verder bij Bach voor dieren

 

Gratis consult en de prijs van een (voordelig) gebruikersflesje?

TOP

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 30-01-20   © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.