Marjanka's pages

U bent hier: marjanka.nl / Bachbloesems/ Alle Bachbloesems /Holly

Holly

Engels: Holly
Nederlands: Hulst
latijn: Ilex aquifolium
Remedienummer: 15
Groep: 5 Overgevoeligheid voor invloeden en ideeën .
Chakra: 4
Astrologie: Pluto
Tarot kaart: 20 Het Oordeel
Astrologische edelstenen: donker rode stenen (bloedsteen-rode agaat)


Algemeen.

. In engels sprekende landen, waar hulst Holly wordt genoemd, een naam die qua klank overeenkomt met het woord 'holy' (heilig), geldt deze plant als symbool voor de wedergeboorte van het Christen- bewustzijn in onze harten. Dit is de reden waarom deze plant als kerst versiering wordt gebruikt. Holly belichaamt het beginsel van Goddelijke allesomvattende liefde.
Uitspraak van dr. Bach over Holly: het beschermt ons tegen alles wat geen liefde is, opent ons hart en verbind ons met de universele liefde.

Mensen met Holly-gebrek worden gekweld door jaloezie gevoelens en wantrouwen. Zij kunnen inwendig erg lijden, zelfs als er geen duidelijke oorzaak te vinden is voor hun gevoel. In ieder mens zit een gevoel van afgunstigheid voor wat anderen bereiken, doen of hebben. Bij dieren is het niet anders.
Partners die regelmatig "om zich heen kijken" hebben soms een tekort aan Holly energie.

Vaak zien we een tekort aan Holly ook bij mensen die regelmatig om diverse redenen zomaar jaloers kunnen zijn op prestaties van een collega, maar ook de vrouw die al een tijdje zwanger wil worden en daardoor moeite heeft om andere zwangere vrouwen te zien.

Uitspraken:

Ik haat hem of haar/volgens mij zijn ze er op uit om mij......./zij is veel knapper, veel mooier etc.

Voorkomende problemen

jaloezie
Achterdocht -argwaan
Haat
Afgunst
Wraak
Kwellingen
Eenzaamheid (uit dit ook allemaal)
Verdenkt een ander snel
Voelt zich vaak gekwetst

uitwerking

Iemand die Holly in neemt zal innerlijk verzachten en plezier kunnen beleven aan de voorspoed van anderen. De persoon leeft in innerlijke harmonie. Straalt liefde uit, kan anderen waarderen die meer bereiken dan hijzelf. Diepgaand begrip voor het gevoelsleven van anderen.

adviezen.

Team werk doen, hart Chakra stimuleren (Yoga). Agressie uitleven op een kussen, zonodig psychotherapie.

Kinderen.

Het kind dat Holly-gebrek heeft pest   soms andere kinderen en is jaloers als anderen aandacht krijgen. In combinatie met Walnut is het een goede remedie als er een nieuwe baby/huisgenoot bij komt. Soms kwijnen dit soort kinderen helemaal weg of reageren overdreven op gewone dingen. Een kuurtje met Holly is het beste geschenk wat je zo'n kind kan geven, omdat ze hierna weer vertrouwen hebben en weer van zichzelf leren houden. Daarnaast wordt de nieuwe baby ook gezien als iemand die leuk is en waar ze van kunnen gaan houden.

Dieren..

Dieren kunnen jaloers zijn op nieuwe kinderen (baby's) en mogen absoluut niet alleen met hun gelaten worden.

Lees verder bij Bach voor dieren

 

 

Gratis consult en de prijs van een (voordelig) gebruikersflesje?

TOP

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 30-01-20   © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.