Marjanka's pages

U bent hier: marjanka.nl / Bachbloesems/ Alle Bachbloesems /Clematis

Clematis

Engels: Clematis
Nederlands: Bosrank
Latijn: Clematis vitalba
Remedienummer: 9
Groep: 3 Onvoldoende interesse in huidige omstandigheden.
Chakra: 6
Gemoedstoestand: 4 Onverschilligheid-verveling
Astrologie: 4 Kreeft-ik voel
Tarot kaart: 7 De Zegenwagen
Astrologische edelstenen: Smaragd-Maansteen- Olivijn


Algemeen.

 Clematis wordt geassocieerd met de zielspotenties: creatief idealisme.
Een bloesem voor dagdromers. Zij zijn niet gelukkig met hun huidige situatie, leven meer in de toekomst dan in het heden.. In die droomwereld over de toekomst gaat alles prima en vol liefde. Als ze ziek zijn doen ze weinig moeite om beter te worden. Een aantal van hen verlangt naar de dood, zodat ze zich dan weer kunnen mengen onder de overledenen, waar zij zoveel van hielden.
Uiteraard maken ze een afwezige indruk, omdat ze altijd in gedachten zijn. Hierdoor zijn ze ook niet erg opmerkzaam. Het oplossen van problemen is vrijwel niet mogelijk, daar de persoon vlucht in illusies en daarbij oplossingen verzint die echt niet kunnen werken.
Ook voor mensen die wel willen, maar geen kinderen kunnen krijgen.

Uitspraken:

Ik zou zo graag...../ik droom van..../ ik geloof dat ik flauw val.

Voorkomende problemen

Dromerig -dagdromen
Concentratieproblemen-verstrooidheid
Ver weg zijn
Coma-bewusteloosheid
Vermijdingsdrang-vluchten in fantasie.
Koude handen en voeten
Oogproblemen (leesbril)

uitwerking

Clematis zorgt ervoor dat de persoon de gedachtewereld leert te beteugelen en weer in de realiteit gaat staan. Creativiteit zal meer ontplooiingskansen krijgen. Men leert uitdagingen en confrontaties aan te gaan en in het hier en nu gaan leven.

Kinderen.

Ook een Clematis-kind leeft in een fantasiewereld. Is dromerig op een apathische manier. Het loop ook vaak overal tegenaan, omdat het zo in gedachten verzonken is.
Veel kinderen met klachten in het autistisch kader of met leer problemen, kunnen goed Clematis gebruiken om in het hier en nu te blijven.

Clematis-gedrag wordt ook gezien bij kinderen die een vervelende situatie trachten te ontvluchten (ruzie, mishandeling, echtscheidingsproblemen).

 Laat deze kinderen elke avond voor het slapen een versje opzeggen (bv ik ga slapen ik ben moe) en dan een paar druppels nemen. Smorgens weer hetzelfde maar dan met een "ik ben wakker " versje

Dieren..

Een Clematis-dier toont dromerig gedrag. Het ontvlucht de werkelijkheid en ligt het liefst lekker te slapen Heeft een afwezige blik in de ogen. Aangezien het dier erg afwezig is, lijkt het alsof het ongehoorzaam is,

 lees verder bij Bach voor dieren

 

 

 

Gratis consult en de prijs van een (voordelig) gebruikersflesje?

TOP

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 30-01-20   © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.