Marjanka's pages

U bent hier: marjanka.nl / Bachbloesems/ Bachbloesem dieren

Onzekere dieren

Cerato

Een Cerato-dier kijkt constant naar zijn baas om te vragen of hij het goed doet. Het dier heeft een duidelijk tekort aan zelfvertrouwen en vraagt daarom ten alle tijden om bevestiging van zijn daden. Het dier kan hierdoor erg dom overkomen, maar gebrek aan intelligentie heeft het niet. Het heeft door het Cerato-gebrek constant de bevestiging nodig en zal ook de baas nooit uit het oog verliezen. Eerder nog zal hij aan de baas vastplakken. Dit zijn dan ook de dieren die letterlijk de hele dag achter de baas aanlopen. Deze dieren tonen weinig initiatief gewoonweg omdat ze niet weten wat ze doen moeten. Deze dieren moet je wat overdreven trainen, heel veel bevestiging geven waardoor het dier meer vertrouwen gaat krijgen in zijn eigen kunnen.

Katten: zie bachbloesem katten

naar bloesems

Gentian

Dieren die vaak met de 'staart tussen de benen' weglopen, zodra er iets niet gaat zoals het hoort te gaan. Een tegenslag tijdens een training en het dier zal die oefening niet meer doen omdat hij denkt het toch niet te kunnen .De dieren zijn pessimistisch gestemd en hebben geen zin om dingen te gaan ondernemen omdat je ze op voorhand besloten hebben dat het toch niet leuk wordt. De dieren hebben vaak een ietwat droevige blik in hun ogen en stralen en vreemde hooghartigheid uit. Dieren die dit gedrag vertonen hebben duidelijk een Gentian-tekort. Meestal is deze toestand slechts van tijdelijke aardt en heeft dan een aanwijsbare oorzaak. (herplaatsing)

Katten: zie bachbloesem katten

naar bloesems

Gorse

Gorse is een echte stemmingsremedie. Een dier kan tijdelijk in een Gorse-stemming zijn, maar geen dier heeft een Gorsekarakter. Het dier is volstrekt wanhopig en doet geen moeite meer om activiteiten te ondernemen. Het ligt op de eigen plek en blijft daar liggen. Het dier geeft de indruk dat het van hem allemaal niet meer hoeft. Deze houding zie je wanneer de hond ziek is en niet meer de energie heeft om "overeind" te krabbelen. Ook dieren die langdurig in asiel of kennel zitten vertonen dit gedrag, ze zien geen enkel zin meer van het leven. Deze dieren hebben heel veel liefde, geduld en aandacht nodig om uit deze depressieve toestand te krabbelen. Gorse is ook een goede remedie voor dieren die last hebben van verlatingsangsten. De remedie Gorse staat ook bekend als '' zonneschijn in een flesje''.

Katten: zie bachbloesem katten

naar bloesems

Hornbeam

Het dier is verveeld en heeft geen zin om op te staan. Het wordt ook wel vaak het maandagmorgen middel genoemd
Als er iets leuks gebeurt is de energie er ineens weer wel, maar het normale leven lijkt moeilijk te volbrengen.

De hond loopt braaf zijn dagelijkse blokje om mee, maar van enige enthousiasme is geen sprake.
De kat zit verveeld voor zich uit te kijken tot je het dier uitdaagt om te spelen.

Het paard sloft een beetje, tot het ineens in de wei andere dieren tegen komt.
Deze dieren houden van afwisseling, liefst iedere dag een ander rondje lopen of een ander spelletje doen.

Behalve Hornbeam helpt het om een verandering aan te brengen in het normale patroon om het dier weer in balans te krijgen. Uiteraard gaat u eerst langs de dierenarts om te zien of die lusteloosheid geen achterliggende gezondheidsoorzaak heeft!

Hornbeam dieren zijn het tegenovergestelde van Crab apple karakters. Deze willen juist dat alles iedere dag hetzelfde is.

Katten: zie bachbloesem katten

naar bloesems

Scleranthus

Een dier die een tekort heeft aan Scleranthus-energie heeft veel last van stemmingswisselingen. Hij kan geen evenwicht vinden in het leven. Het eten de ene dag wel lusten en dan weer niet. De buurman aardig vinden en de volgende dag hem willen bijten. Het dier twijfelt constant, kan geen keuzes maken waardoor hij niet lekker in zijn vel zit. Deze gemoedstoestand kost het dier veel energie aangezien hij druk is met proberen te kiezen en niets opschiet. Bij honden met een gebrek aan Scleranthus-energie zie je vaak dat deze dieren last hebben van autoziekte welke ook voortkomt uit een evenwichtsstoornis. Ook dieren die last hebben van hormoonschommelingen ( teefjes rond de loopsheid) zijn vaak gebaat met Scleranthus.

Katten: zie bachbloesem katten

naar bloesems

Wild Oat

 Het Wild Oat dier is de eeuwige puber, het zijn vrolijke dieren in de omgang en overal enthousiast voor te krijgen.
Hun probleem is eigenlijk dat ze het onvermogen lijken te hebben om zaken serieus te nemen en te leren. Zomaar ineens kunnen ze dus " vergeten" dat ze met een training bezig waren of iets te doen wat hun werd opgedragen. Helaas zijn er dan mensen die boos worden op dit dier en hard ingrijpen. Hiermee " dood" je natuurlijk wel hun originaliteit en levensplezier.
Een betere en zachtere manier is om het dier te behandelen met Wild Oat en daarnaast niet te lang met een zelfde oefening/training bezig blijven. Benader het dier verder met een vriendelijke , maar onverzettelijke zekerheid.
Verder zul je veel met het dier bezig moeten zijn...steeds opnieuw andere spelletjes spelen en het dier uit te dagen om origineel te blijven.

Wild Oat is een remedie die je in kunt zetten voor alle gevallen, waarbij je het gevoel hebt dat het dier blijft steken in de geestelijke groei. Ook wanneer het dier zich niet lijkt te kunnen concentreren, is Wild Oat een goede aanvulling. Verder zijn de honden die sloopgedrag vertonen uit verveling erg toe aan een flinke hoeveelheid Wild Oat. (let op: Sloop gedrag kan ook komen door oa. verlatingsangst!!)

Het Wild Oat dier weet eigenlijk niet wat hij wil. Hij heeft geen doel in zijn leven. Het dier kan duidelijk moeilijk voldoende concentratie opbrengen om te doen waar het mee bezig is. Hij begint ergens enthousiast aan, maar verliest al gauw de interesse en stopt er dan maar mee.

Katten: zie bachbloesem katten

naar bloesems

ONZEKERHEID

Onzekerheid en angst horen vaak bij elkaar, maar ook agressie en onzekerheid gaan vaak samen.

Niet iedere onzekere hond zal dit ook duidelijk laten zien. Dus als jouw hond probleem gedrag vertoont waarbij je niet goed weet wat de achterliggende emotie is...hou er dan rekening mee dat het misschien wel goed is om iets tegen die onzekerheid te doen.
Dieren die vaak tegenstrijdige signalen hebben gekregen, zullen vaker onzeker gedrag gaan vertonen dan anderen.

Maar onzeker gedrag hoeft geen probleem te zijn, pas als het je huisdier belet om goed te functioneren, zul je via gedragstherapie en Bachremedie daar wat mee moeten gaan doen.
Vaak zie je bij onzekere honden een tegenstrijdige houding. Bijvoorbeeld grommen met de staart tussen de poten. 

Geef dit dier leiding, duidelijkheid en aanmoediging. Prijs haar/hem de hemel in als iets goed gaat en zorg dat je naast jouw dier blijft staan als hij/zij wel de confrontatie aan gaat met datgene wat onzeker maakte. 

Geef het dier geen moeilijke opdrachten, wanneer het dier je niet snapt of de opdracht niet aan kan, zal de onzekerheid alleen maar toenemen. Dit in tegenstelling tot de geweldige beloning die het krijgt als de opdracht wel goed vervult wordt!!! 

VERDER:

overbezorgdheid / leven en laten leven

Gratis consult en de prijs van een (voordelig) gebruikersflesje?

TOP

 

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 08-03-20   © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.