Marjanka's pages

U bent hier: Marjanka.nl/ Energie - stenen / M-N

Stenen beginnend met een M-N

*stenen A* *stenen B* *stenen C* *Stenen D-E* *stenen F-G-H* *stenen I-J-K-L* *stenen M-N* *stenen O-P* *stenen R* *stenen S* *stenen T-U* *stenen V-W-Z*

 

Maansteen Maansteen :de steen bevat aluminiumsilicaten met andere metalen. De kleuren zijn Wit, groen, oranje of zwart in een parelmoerachtige glans. Vooral de witte opaalachtige steen wordt het meest gebruikt.
De steen is extra geschikt voor mensen met het sterrenbeeld kreeft, weegschaal en schorpioen. Deze mensen hebben ook allemaal wel iets meer gevoeligheid voor de maan.
De vindplaats is India en de steen is een vruchtbaarheidssteen.
Het is de steen die hoort bij goden en godinnen, bij de voortplanting en de liefde. Andere namen zijn; wateropaal, visoog en wolfsoog. Maansteen verzacht het gevoelsleven en is daarom een uitstekende steen om verharde verbitterde mensen weer gevoeliger te maken. Het is een vrouwelijke steen, en is dus ook geschikt om mannen in aanraking te brengen met hun vrouwelijke kant.
Tegen gevoel van eenzaamheid, neemt spanning en onrust weg. Beschermt tegen ongeluk en schenkt hoop. Beschermende steen tijdens reizen, zorgt voor emotioneel evenwicht. Maansteen kan heel goed worden gebruikt om snel iets te leren. (Neem de maansteen tijdens het studeren in je mond en neem mee als je daarna je kennis moet laten zien/horen)  Bij echtparen met kinderwens kan de maansteen helpen als de vrouw de steen minimaal 28 dagen op de huid draagt. Dragen tot min. de 3de maand van de zwangerschap. De steen wordt geschonken bij de 13de trouwdag. Ben je alleenstaand, draag dan de steen om liefde in je leven te brengen.
Magnesiet Magnesiet bestaat uit magnesium en de kleur schakeringen zijn wit, grijs, geel en bruin. De steen wordt gebruikt bij diverse problemen met de stofwisseling. Populaire naam voor de steen is 'vermageringsteen'. Dus helpt afvallen, stilt de eetlust en geeft gevoel voor humor terug! Magnesium is een belangrijke stof omdat hij hart en lever sterkt, ziel en lichaam ontkrampt en zeer gunstig werkt op de spijsvertering en de vochtafdrijving. Het is een aardende steen die kalmeert bij angst, depressie en overgevoeligheid en brengt iemand die zichzelf wegcijfert weer in balans.
Magnetiet Magnetiet: metaalkleurig, zwart, bruin en grijs met ijzeroxide. Het is de steen door mensen met het sterrenbeeld ram, steenbok, waterman en maagd en wordt gebruikt voor het verlichten van zenuwpijn, aangezichtspijn, gewrichtspijn, gordelroos, hernia, ischias, tennisarm, spit.  Hij herstelt het elektromagnetisch veld van je lichaam. Wel even de steen testen...als hij door zijn magnetistische eigenschappen spelden aantrekt is hij niet geschikt hiervoor.
Mahonie obsidiaan Mahonie:hoort bij de obsidiaan soorten en de kleur is een combinatie van de  rood, bruin en zwart.
De mahonie kleur wordt gevormd door de oxidatie van Magnetiet of Hematiet. Sterrenbeeld wat bij de steen hoort is de Weegschaal en de voornaamste werking is het aanpakken van diverse blokkades. Hierdoor is hij erg geschikt om te gebruiken in situaties waarbij de behandelingen niet werken en er eerst nog wat 'doorbroken' moet worden.
Malagiet Malagiet:kleur is groen gestreept of gevlekt en de steen is door de felgroene kleur erg aantrekkelijk is om te zien. De steen is erg goed voor de mensen die geboren zijn als steenbok of schorpioen en voor mensen die veel last hebben van pijnlijke menstruatie perioden.  Bevat veel koper en is daarom heel goed voor mensen met reumatische aandoeningen, omdat het koper urinezuren afdrijft waardoor de gewrichten weer soepeler worden. Ook bij hoofdpijn die veroorzaakt wordt door een teveel aan urinezuren helpt de malachiet uitstekend.  Verder werd de steen als amulet gedragen tijdens zwangerschap en bevalling en vroeger werd van gemalen malachiet oogzalf gemaakt die niet alleen als make up werd gebruikt, maar ook als bescherming tegen oogziekten. In de Middeleeuwen werd de steen door kinderen gedragen als afweer tegen heksen.
Mangano Calciet Mangano Calciet: Stofwisseling in balans brengen, zorgt voor evenwichtige werking van alle klieren, brengt evenwichtig gemoed en tevredenheid, werkt positief op het hartchakra en is een lichtbrenger.
Mokaiet Mokaiet: Flexibiliteit, levendigheid, zuivert lever en milt, vitaliteit, versterkt immuunsysteem, geneest wonden, goede meditatiesteen.
 Moldaviet/Tektiet Moldaviet/tektiet:De kleur is groen en glasachtig. Het is een steen die bij alle sterrenbeelden goed past, maar in het bijzonder voor de Schorpioen. De steen geeft de drager energie en kracht bij allerlei zaken, maar vooral bij (ogenschijnlijk) onoplosbare problemen, verwerken van ervaringen en ziekte processen. Verder is het een goede meditatie steen.
Morganiet Morganiet: (berylsoort) en de kleur is glasachtig-roze tot perzik. De steen hoort bij het sterrenbeeld 'Weegschaal' en geeft de drager van de steen liefdesenergie.
Kan gebruikt worden bij relatie problemen waarbij de partners het even 'niet meer zien zitten', maar ook op andere liefdes gebieden is deze steen een goede hulp.
Mosagaat Mosagaat:is een transparante agaat met wat extra mineralen en de steen lijkt wat op mos of gebladerte. De kleuren zijn rood, groen, geel, bruin, bruinzwart. Het is de steen voor de 'Maagd', maar ook voor darmproblemen en alle emoties /problemen die hieruit voortkomen
Werkt goed bij gebrek aan zelfbeheersing , desoriëntatie, verwarring en de ontwenningsverschijnselen van bedwelmende middelen.
Geeft de drager een gevoel van bevrijding, bevrijdt van druk en (over)belasting. Een bewustmakende steen, bevordert de communicatie en een beweeglijk verstand. Vermindert nervositeit en zorgt voor een binding met de aarde. Helpt bij hardnekkige infecties en koorts. Stimuleert de insulineproductie van de alvleesklier en gaat daardoor suikerziekte (diabetes) tegen. Sterk reinigende/ontslakkende steen. Werkt egaliserend op de stofwisseling
 Nefriet Nefriet:is een andere naam voor niersteen, en dat zegt al heel veel over de werking van deze steen.
De nefriet lijkt veel op jade, en wordt daarmee nogal eens verward.
Tegen alle ziekten van de nieren en de blaas, tegen nierstenen en bedplassen. Bij bedplassen door spanning kan de steen gecombineerd worden met toermalijnkwarts. Het drinken van water waar een nefriet in ligt kan zeer versterkend zijn voor de nieren. Ook onzindelijkheid bij oudere honden, katten (wat vaak met de nieren te maken heeft) kan bestreden worden met een Nefriet.

 

*stenen A* *stenen B* *stenen C* *Stenen D-E* *stenen F-G-H* *stenen I-J-K-L* *stenen M-N* *stenen O-P* *stenen R* *stenen S* *stenen T-U* *stenen V-W-Z*

 

TOP

Contact via:

 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 30-01-20      © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.